ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Ο Γκουαρδιόλα είναι ο κορυφαίος τεχνικός της εποχής μας"

Κλοπ: "Ο Γκουαρδιόλα είναι ο κορυφαίος τεχνικός της εποχής μας"
AP PHOTO/LAURENCE GRIFFITHS,POOL

Ο Γιούργκεν Κλοπ απένειμε στον Πεπ Γκουαρδιόλα τον τίτλο του καλύτερου τεχνικού της εποχής, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως αυτός ο θαυμασμός δεν του στερεί τίποτα από την αυτοπεποίθησή του.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους τεχνικούς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που η δουλειά του σε Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ συνιστά την καλύτερη διαφήμιση για την κλάση του, με τον ίδιο να μη διστάσει ωστόσο να παραδεχτεί πως υπάρχει κάποιος συνάδελφός του που είναι πιο ψηλά στην κλίμακα από τον ίδιο.

Αυτός είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον τεχνικό της Λίβερπουλ να βγάζει το καπέλο στον ομόλογό του της Μάντσεστερ Σίτι και να μιλάει με υπερηφάνεια για τις μεταξύ τους μάχες σε Γερμανία και Αγγλία μέσα από την παρουσία του σε ραδιοφωνική εκπομπή του "BBC".

"Σέβομαι αυτό που κάνει. Όταν συναντιόμαστε, θέλω να τον νικώ. Δεν έχω όμως το παραμικρό πρόβλημα να παραδεχτώ και να καταθέσω τη γνώμη μου με 100% ειλικρίνια πως είναι ο καλύτερος τεχνικός της γενιάς μας.

Δεν είναι πρόβλημα για μένα να το παραδεχτώ. Δεν μου στερεί αυτή η παραδοχή τίποτα από την αυτοπεποίθησή μου. Έχω παλέψει συχνά και σκληρά απέναντι σε ομάδες του Πεπ Γκουαρδιόλα. Δεν ξέρω για πόσα πολλά χρόνια, γύρω στα τέσσερα, τρία στην Γερμανία.

Ήμασταν μακριά από τις ομάδες του Γκουαρδιόλα, οπότε έπρεπε να βρω έναν άλλο δρόμο για να προσεγγίσω αυτή τη μάχη. Μου αρέσει και θαυμάζω αυτό που κάνει.

Liverpool's coach Juergen Klopp, left, and Manchester City's coach Pep Guardiola gesture from the side line during the English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool at the Etihad Stadium in Manchester, England, Thursday, Jan. 3, 2019.(AP Photo/Dave Thompson)
Liverpool's coach Juergen Klopp, left, and Manchester City's coach Pep Guardiola gesture from the side line during the English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool at the Etihad Stadium in Manchester, England, Thursday, Jan. 3, 2019.(AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

, τόνισε μεταξύ άλλων ο Κλοπ, ο οποίος δεν θα μπορούσε να μη δεχτεί ερώτηση και για τη βαριά ήττα της Λίβερπουλ από την Σίτι με 4-0, μία εβδομάδα μετά την ανάδειξή της σε πρωταθλήτρια Αγγλίας.

"Δεν διάβασα τις εφημερίδες την επόμενη ημέρα του αγώνα, είμαι όμως σίγουρος πως στα πρωτοσέλιδα θα υπήρχε πιθανότητα το αποτέλεσμα. Εμένα μου άρεσε ωστόσο η συμπεριφορά των παικτών μου.

Το πρόβλημα ήταν οι φάσεις κλειδιά. Ήταν ένα καλό ματς για εμάς, αλλά είναι παράξενο γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει και 6-0. Η ένταση που βγάλαμε όταν αμυνόμασταν, ειδικά στα πρώτα 25 λεπτά, ήταν εξαιρετική".

Σημειώνεται πως οι δυο προπονητές είναι αντίπαλοι στις τέσσερις τελευταίες σεζόν στην Premier League, με τον Γκουαρδιόλα να έχει πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα (2018, 2019) και τον Κλοπ ένα (2020), σε μία σεζόν που θέλει ακόμα έξι αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 4-0: Πάρτι των πολιτών κόντρα στους πρωταθλητές
Λίβερπουλ: Έξαλλος ο Κλοπ με ερώτηση δημοσιογράφου μετά το 4-0 από την Σίτι
Γκουαρδιόλα: "Νικήσαμε τους πρωταθλητές, μία εξωπραγματική ομάδα"
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ