ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Φοβήθηκα πως ο κορονοϊός θα μας στερήσει το πρωτάθλημα"

Liverpool's manager Jurgen Klopp looks on before the English Premier League soccer match between West Ham Utd and Liverpool at the London Stadium in London, Wednesday, Jan. 29, 2020. (AP Photo/Frank Augstein)
Liverpool's manager Jurgen Klopp looks on before the English Premier League soccer match between West Ham Utd and Liverpool at the London Stadium in London, Wednesday, Jan. 29, 2020. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχτηκε πώς έφτασε στο σημείο να φοβηθεί πως η Λίβερπουλ δεν θα έπαιρνε το πρωτάθλημα, με τον κορονοϊό να απειλεί να "ακυρώσει" τη φετινή σεζόν στο Νησί.

Η Λίβερπουλ εντείνει την προετοιμασία της για την επιστροφή στη δράση καθώς το βράδυ της Κυριακής (21/6) αντιμετωπίζει στο "Γκούντισον Παρκ" την συμπολίτισσα Έβερτον για την 30η αγωνιστική της Premier League και ο Γιούργκεν Κλοπ είναι το λιγότερο χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη.

Όχι μόνο γιατί θα ξαναδεί αγωνιζόμενους τους παίκτες του μετά από 100 ημέρες αποχής από το βασιλιά των σπορ αλλά και γιατί θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση στην προσπάθεια των κόκκινων να βάλουν τέρμα σε 30 άγονα χρόνια, χωρίς τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αγγλίας.

Ουσιαστικά, η Λίβερπουλ απέχει δύο νίκες από το να πάρει το στέμμα, με τον Γιούργκεν Κλοπ να παραδέχεται σε σημερινές δηλώσεις του πως είναι πλέον ανακουφισμένος αφού ο κίνδυνος ακύρωσης της σεζόν -που εμφανίστηκε κάποια στιγμή εν μέσω του κορονοϊού- ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

"Ειλικρινά φοβήθηκα πως θα μπει παύλα στη σεζόν λόγω κορονοϊού. Δεν σκέφτηκα όταν πήγαμε σε lockdown "Θεέ μου, αυτή είναι η σεζόν μας, είμαστε τόσο κοντά" επειδή δεν ήταν σημαντικό εκείνη τη στιγμή.

Άρχισα να ανησυχώ όταν ο κόσμος μιλούσε ανοιχτά για ακύρωση της σεζόν. Αυτό θα ήταν πραγματικά σκληρό. Δεν περιμένω να το πάρουμε ως δώρο οπότε δεν θέλαμε να ισχύσει ένα σύστημα με υπολογισμό πόντων για κάθε ομάδα. Χαρήκαμε λοιπόν όταν πάρθηκε η απόφαση να παίξουμε ξανά", τόνισε ο Γερμανός τεχνικός, και πρόσθεσε:

Liverpool's manager Jurgen Klopp applauds fans at the end of the second leg, round of 16, Champions League soccer match between Liverpool and Atletico Madrid at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, March 11, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's manager Jurgen Klopp applauds fans at the end of the second leg, round of 16, Champions League soccer match between Liverpool and Atletico Madrid at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, March 11, 2020. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

"Υπήρχαν στιγμές όπου κάποιοι έφερναν στο τραπέζι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας την πρόταση για να σταματήσει το πρωτάθλημα και να κηρυχτεί άκυρη η σεζόν, έτσι όταν η σκέψη αυτή έφυγε από το τραπέζι, αισθάνθηκα ανακούφιση.

Αν ίσχυε το σύστημα με τους πόντους που θα έπαιρνε η κάθε ομάδα, τώρα θα ήμασταν ήδη πρωταθλητές αλλά τώρα δεν είμαστε και θα πρέπει να τους πάρουμε εντός γηπέδου.

Αυτό είναι σπουδαίο γιατί έτσι πρέπει να είναι ο αθλητισμός. Και τώρα πάμε στο γήπεδο για να πάρουμε τον τίτλο".

Όσον αφορά στο γεγονός πως όλοι θεωρούν βέβαιη πρωταθλήτρια την ομάδα του, από τη στιγμή που χρειάζεται μόλις έξι πόντους στα εννέα ματς που της απομένουν, ο Γιούργκεν Κλοπ απάντησε:

"Δεν νομίζω πως στο μυαλό των παικτών, είμαστε πρωταθλητές. Ξέρουμε την κατάσταση της βαθμολογίας, είδαμε την Σίτι να παίζει, βλέπουμε όλες τις άλλες ομάδες.

Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να φτάσουμε εκεί που είμαστε τώρα αλλά χρειαστήκαμε και τύχη και αυτή τη χρειαζόμαστε και πάλι.

Οι ερχόμενες εβδομάδες θα είναι κάτι παραπάνω από σκληρές. Ελπίζω να το απολαύσω καθώς η σκληρή δουλειά δεν είναι ποτέ πρόβλημα για εμάς όμως χρειάζεται να παίξουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορούμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ