ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Είμαστε σύλλογος που διαφέρει από τους άλλους"

Liverpool manager Jurgen Klopp gives instructions to his players during the English FA Community Shield soccer match between Arsenal and Liverpool at Wembley stadium in London, Saturday, Aug. 29, 2020. (Andrew Couldridge/Pool via AP)
Liverpool manager Jurgen Klopp gives instructions to his players during the English FA Community Shield soccer match between Arsenal and Liverpool at Wembley stadium in London, Saturday, Aug. 29, 2020. (Andrew Couldridge/Pool via AP) ANDREW COULDRIDGE/POOL VIA AP

Ο Γιούργκεν Κλοπ υπερασπίστηκε τη μεταγραφική πολιτική της Λίβερπουλ που έχει ξοδέψει πολύ λιγότερα από τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, εκφράζονταας την άποψη πως η ενότητα της ομάδας θα παίξει και φέτος σημαντικό ρόλο στην κούρσα του τίτλου.

Πεπεισμένος πως η Λίβερπουλ ακολουθεί σωστή στρατηγική με το να κρατάει χαμηλό προφίλ σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο σε αντίθεση με τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι που έχουν ρίξει πολλά περισσότερα χρήματα στο παζάρι, εμφανίστηκε ο Γιούργκεν Κλοπ με συνέντευξή του στο "BBC".

"Ζούμε σε έναν κόσμο όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει αβεβαιότητα. Για κάποιους συλλόγους δεν έχει σημασία το γεγονός πως είναι αβέβαιο το μέλλον. Έχοντας από πίσω τους χώρες και ολιγάρχες, αυτό είναι αλήθεια.

Είμαστε διαφορετικού είδους σύλλογος. Πήγαμε στον τελικό του Champions League πριν από δύο χρόνια, το κατακτήσαμε πέρυσι και γίναμε κατόπιν πρωταθλητές Αγγλίας όντας ο σύλλογος που είμαστε και καθοδηγούμενοι με αυτό τον τρόπο", τόνισε αρχικά ο Κλοπ, ο οποίος τόνισε πως ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα η Τσέλσι στην προσπάθειά της να δέσει όλους τους μεγάλους σταρ που έχει αποκτήσει.

"Δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα μέσα σε μία νύχτα και να πούμε "τώρα θέλουμε να συμπεριφερθούμε όπως η Τσέλσι". Τώρα έχουν υπογράψει πολλούς παίκτες. Αυτό μπορεί να είναι αβαντάζ για αυτούς φυσικά, όμως θα πρέπει να δέσουν γρήγορα μεταξύ τους.

Δεν αρκεί να φέρεις ποιότητα στην ομάδα σου. Δεν μπορείς να φέρεις τους καλύτερους 11 παίκτες στον κόσμο και να ελπίζεις απλά ότι μία εβδομάδα αργότερα θα παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο που θα έχουν παίξει ποτέ".

Όσον αφορά στο πλεονέκτημα των κόκκινων έναντι των ανταγωνιστών τους στη μάχη του τίτλου τη νέα σεζόν, ο Κλοπ ανέφερε: "Όλα έχουν να κάνουν με τη δουλειά μας στην προπόνηση. Αυτό θα είναι πλεονέκτημα για εμάς γιατί δουλεύουμε χρόνια μαζί.

Ξέρω ότι πολύς κόσμος δεν θα θέλει να το ακούει αυτό, όμως έτσι το πετύχαμε πέρυσι. Για τους δικούς μας λόγους, τους λόγους που έχει ο σύλλογος, πάντα θέλουμε να βελτιωνόμαστε, αλλά υπάρχουν και διαφορετικοί τρόποι από το να ξοδεύεις".

Σημειώνεται πως η Λίβερπουλ έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής μόνο μία μεταγραφή, τον Κώστα Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό (κόστισε 11.750.000 λίρες), ενώ την ίδια ώρα η Μάντσεστερ Σίτι έχει ενισχυθεί με τους Άκε (40.000.000 λίρες) και Φεράν Τόρες (20.750.000 λίρες) και η Τσέλσι έχει αποκτήσει τους Ζιγές (37.000.000 λίρες), Τσίλγουελ (50.000.000 λίρες), Βέρνερ (53.000.000 λίρες) και Χάβερτς (89.000.000 λίρες) αλλά και έχει πάρει ελεύθερους τους Τιάγκο Σίλβα και Μαλάνγκ Σαρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ