ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Λίβερπουλ των ανατροπών

Η Λίβερπουλ των ανατροπών
AP Photo/Rui Vieira AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή του αιώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση με βάση την ιστορία της. Το Sport24.gr θυμάται 5 σπουδαίες ανατροπές των “κόκκινων”.

Η Λίβερπουλ σόκαρε όλο τον κόσμο χθες (7/5) στον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα. Έχοντας στις πλάτες της το 0-3 του πρώτου αγώνα στο “Καμπ Νόου”, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφερε τα πάνω-κάτω και με τη νίκη της με 4-0 προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, δείχνοντας να βρίσκει ξανά το “φίλτρο” των ανατροπών.

Κάποτε το όνομα της Λίβερπουλ ήταν συνυφασμένο με τις ανατροπές. Αυτή η ομάδα δείχνει να έχει τις ανατροπές στο αίμα της, έχοντας αφήσει πολλές φορές την Ευρώπη με το στόμα ανοιχτό.

Το Sport24.gr θυμάται 5 ανατροπές των “κόκκινων” τα τελευταία 15 χρόνια που έμειναν στην ιστορία.

Ο ΤΖΕΡΑΡΝΤ "ΕΚΤΕΛΕΙ" ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

8 Δεκεμβρίου 2004 Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση της λίστας που αναφέρεται σε ματς ομίλων και όχι φάσης νοκ-άουτ. Πρακτικά βέβαια εκείνο το βράδυ η Λίβερπουλ έπαιζε κόντρα στον Ολυμπιακό έναν αγώνα νοκ-άουτ. Με την φάση των ομίλων να βρίσκεται στην τελευταία αγωνιστική, η Λίβερπουλ χρειαζόταν νίκη με 2 γκολ διαφορά για να προκριθεί στην φάση των “16”.

Τα πράγματα ξεκίνησαν εφιαλτικά για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, αφού ο μεγάλος Ριβάλντο κάνει το 0-1 στο 26', σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ έψαχνε πλέον 3 γκολ. Το πρώτο ήρθε μόλις στο 47' με σκόρερ τον πιτσιρικά τότε Φλοράν Σιναμά-Πονγκόλ. Η πίεση αυξανόταν, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Μέσα σε ένα 6λεπτο όμως άλλαξαν όλα. Ο Νιλ Μέλορ στο 80' έκανε το 2-1 και το Άνφιλντ είχε αρχίσει να ασκεί όλο και περισσότερη πίεση στον Ολυμπιακό. Στο 86', ο αρχηγός των “κόκκινων”, Στίβεν Τζέραρντ, έβαλε ένα από τα πιο σημαντικά γκολ της ζωής του, νικώντας τον Αντώνη Νικοπολίδη με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, κάνοντας το 3-1. Η Λίβερπουλ βρισκόταν στους “16” της διοργάνωσης.

ΑΠΟ ΤΟ 0-3, ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΥΡΑΝΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΙΛΑΝ

25 Μαϊου 2005. Στο “Αταρούρκ Στάντιουμ” η Λίβερπουλ αντιμετώπιζε τη Μίλαν στον τελικό του Champions League. Οι Ιταλοί ξεκινούν με γκολ από τα αποδυτήρια, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό με τον Πάολο Μαλντίνι για το 1-0. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι “ροσονέρι” δίνουν την εντύπωση ότι κλειδώνουν τον τίτλο, αφού χάρη σε δύο γκολ του Ερνάν Κρέσπο (39' και 44') πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 3-0. Όλα μοιάζουν χαμένα. Όχι για αυτή τη Λίβερπουλ όμως.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λίβερπουλ μπαίνει στο χορτάρι αγριεμένη και μέσα σε 5 λεπτά φέρνει τα πάνω-κάτω! Γκολ με κεφαλιά ο Στίβεν Τζέραρντ στο 54', γκολ με σουτ έξω από την περιοχή ο Βλάντιμιρ Σμίτσερ στο 56', γκολ στο 59' ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από δικό του άστοχο πέναλτι για το 3-3!

Η Λίβερπουλ έμοιαζε με ομάδα ταινίας του Χόλιγουντ. Άντεξε στους κραδασμούς της προσπάθειας της Μίλαν να βάλει το πολυπόθητο γκολ, τόσο στα 30 λεπτά που έμεναν για το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, όσο και στα 30 λεπτά της παράτασης, με τον Γέρζι Ντούντεκ να κάνει την (διπλή) απόκρουση της καριέρας του σε τετ α τετ με τον Αντρέι Σεβτσένκο στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Στα πέναλτι, ο Πολωνός τερματοφύλακας θα εξελισσόταν στον ήρωα της ομάδας του, με την Λίβερπουλ να επικρατεί με 3-2 και να κατακτά τον τίτλο!

ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΤΟΡΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΛΙΛ

18 Μαρτίου 2010. Η Λίβερπουλ έχει φτάσει με σχετική άνεση στους 16 του Europa League, όπου αντιμετωπίζει την Λιλ. Στο πρώτο παιχνίδι, στις 11 Μαρτίου, ο Έντεν Αζάρ – ναι, ο νυν παίκτης της Τσέλσι – “παγώνει” την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ στο 84', δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Η ρεβάνς στο Άνφιλντ γινόταν αμέσως πιο δύσκολη.

Το Άνφιλντ φόρεσε για ακόμα μία φορά τα καλά του, περιμένοντας μία ακόμα ανατροπή. Μόλις στο 9', ο Στίβεν Τζέραντ έβαλε την Λίβερπουλ μπροστά στο σκορ με 1-0 με πέναλτι. Η συνέχεια ανήκε στον Φερνάντο Τόρες. Ο Ισπανός επιθετικός εκτέλεσε τον Λαντρό στο 49' για το 2-0. Στο 89', με την Λιλ να πιέζει, ο Τόρες εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Λαντρό σε σουτ του συμπαίκτη του και με σουτ έκανε το 3-0. Η Λίβερπουλ βρισκόταν στα προημιτελικά. Μία νέα ανατροπή βρισκόταν ενόψει.

Η ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ

8 Απριλίου 2010. Ανήμερα πρωταπριλιά 2010, η Λίβερπουλ είδε τον – μετέπειτα παίκτη του Ολυμπιακού – Όσκαρ Καρντόσο να την εκτελεί στην Πορτογαλία με δύο πέναλτι, δίνοντας τη νίκη με 2-1 στην Μπενφίκα στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Europa League. Μία εβδομάδα αργότερα, η Λίβερπουλ χρειαζόταν νίκη με 1-0 είτε με +2 γκολ αν οι Πορτογάλοι σκόραραν στο Άνφιλντ. Όπως αποδείχθηκε, οι Άγγλοι δεν θα είχαν πρόβλημα.

Ο Ολλανδός Ντιρκ Κάιτ άνοιξε το σκορ στο 27', με τον Λούκας Λέιβα – τον οποίο οι φίλοι της Λίβερπουλ γιούχαραν όλη την σεζόν – να κάνει το 2-0 στο 34'. Η Λίβερπουλ είχε ήδη σκορ πρόκρισης, αλλά δεν της ήταν αρκετό. Στο 58' ο Τόρες έκανε το 3-0. Ενώ όλα έμοιαζαν ονειρεμένα, ο Καρντόσο μείωσε σε 3-1 με φάουλ. Το άγχος επέστρεψε. Σχεδόν 12 λεπτά αργότερα, ο Τόρες με ακόμα ένα γκολ θα έκανε το σκορ 4-1, στέλνοντας την Λίβερπουλ στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου έμελλε να αποκλειστεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΣΤΑΡΙΤΖ ΚΑΙ ΛΑΛΑΝΑ "ΠΛΗΓΩΣΑΝ" ΤΗΝ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

5 Μαϊου 2016. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ αντιμετωπίζει την Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά του Europa League. Στον πρώτο ημιτελικό ήρθε το σοκ στο 90', με τον Άντριαν Λόπεζ να δίνει τη νίκη στους Ισπανούς με 1-0. Η Λίβερπουλ χρειαζόταν να κάνει ανατροπή για να προκριθεί στον τελικό. Είχε όμως να ανατρέψει σκορ 6 χρόνια, έχοντας γνωρίσει στο μεσοδιάστημα στην ίδια διοργάνωση αποκλεισμούς από ομάδες όπως η Μπράγκα (2011) η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (2013) και η Μπεσίκτας (2015). Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ έδειξε χαρακτήρα στην ρεβάνς της 5ης Μαϊου 2016. Οι Άγγλοι στάθηκαν τυχεροί βέβαια στην αρχή, αφού στο 7' είδαν τον Μπρούνο Σοριάνο να τους δίνει προβάδισμα με 1-0 με αυτογκόλ. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα απλοποιήθηκαν μέσα σε 8 λεπτά, αφού στο 63' ο Ντάνιελ Στάριτζ έκανε το 2-0 και στο 71' αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Βίκτορ Ρουίζ για τους Ισπανούς. Το κερασάκι στην τούρτα έμελλε να το βάλει στο 81' ο Λαλάνα, κάνοντας το 3-0, σφραγίζοντας την πρόκριση των “κόκκινων” στον τελικό, όπου ηττήθηκαν με 1-3 από την Σεβίλλη.

Θυμηθείτε τη μεγάλη ανατροπή της Λίβερπουλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα μέσα από το βίντεο που ετοίμασε η Cosmote TV.

AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ