ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Λίβερπουλ κατηγορείται για εκμετάλλευση 12χρονου αθλητή

Η Λίβερπουλ κατηγορείται για εκμετάλλευση 12χρονου αθλητή

Οι βρετανικές Αρχές διεξάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η Λίβερπουλ ενεπλάκη στην εκμετάλλευση 12χρονου αθλητή, τον οποίο πήρε από τη Στόουκ Σίτι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της " Telegraph", η Λίβερπουλ κατηγορείται ότι προέτρεψε 12χρονο αθλητή -του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται- να αφήσει τη Στόουκ Σίτι και να μετακινηθεί στο "Anfield", μη τηρώντας ωστόσο τα προσυμφωνηθέντα με τους γονείς του νεαρού. Συγκεκριμένα, αυτά είχαν να κάνουν με την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του, που επιμελούνταν η Στόουκ μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.

Η Λίβερπουλ φέρεται να συμφώνησε με τους γονείς του νεαρού, ώστε να τον πάρει στην ακαδημία της, αναλαμβάνοντας παράλληλα το συγκεκριμένο καθήκον, τουλάχιστον μέχρι ο παίκτης να φτάσει στο 16ο έτος ζωής. Στις κατηγορίες υποστηρίζεται ότι οι "κόκκινοι" παραβίασαν τον εν λόγω όρο λίγο καιρό αργότερα, αφήνοντας το παιδί, αλλά και τους κηδεμόνες του εκτεθειμένους και γεμάτους χρωστούμενα.

Εκτός αυτού, η αποζημίωση των 56.700 ευρώ που έπρεπε να καταβληθεί στους "potters" από τη Λίβερπουλ δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, με συνέπεια ο νεαρός να αδυνατεί -βάσει κανονισμών- να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα.

Ανώνυμη πηγή της βρετανικής εφημερίδας, τόνισε: “Αυτό είναι ένα σοκαριστικό παράδειγμα του πως τα παιδιά χρησιμοποιούνται και μεταχειρίζονται στο ποδόσφαιρο της Premier League. Αυτό το παιδί δεν έκανε τίποτα λάθος, αλλά έχει μείνει σε 'κρύα λουτρά' και οι γονείς του έχουν το 'πόδι' στο λογαριασμό για ιδιωτική εκπαίδευση, την οποία δεν μπορούν να αντέξουν".

"Το όλο θέμα είναι απόλυτη ντροπή. Η Premier League και οι ομάδες της γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει και είναι κάτι το οποίο πρέπει να αποβληθεί από το παιχνίδι. Όλοι ξέρουν πως οι ζωές των παιδιών και η εκπαίδευση καταστρέφονται με την υπόσχεση των ποδοσφαιρικών πλούτων, και αυτό πρέπει να σταματήσει”.

Οι υπεύθυνοι της διοργανώτριας αρχής αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο πάνω στο θέμα, όπως ακριβώς και οι δύο εμπλεκόμενοι σύλλογοι. Άπαντες βρίσκονται σε αναμονή για τα αποτελέσματα της έρευνας και σε περίπτωση που οι κατηγορίες αποδειχθούν αληθείς, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ θα κινδυνεύσει με βαριά τιμωρία.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ