ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Λίβερπουλ απέλυσε τον φυσιοθεραπευτή της

Liverpool's coach Juergen Klopp, center, touches the ball during the last training session prior the Europa League final between Liverpool FC and Sevilla FC in Basel, Switzerland, Tuesday, May 17, 2016. (AP Photo/Martin Meissner)
Liverpool's coach Juergen Klopp, center, touches the ball during the last training session prior the Europa League final between Liverpool FC and Sevilla FC in Basel, Switzerland, Tuesday, May 17, 2016. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Στο πρόσωπο του επικεφαλής φυσιοθεραπευτή που προσέλαβε το περσινό καλοκαίρι βρήκε τον υπαίτιο για τους πολλούς τραυματισμούς η Λίβερπουλ.

Οι αδιάκοποι μυικοί τραυματισμοί στο ρόστερ της Λίβερπουλ οδήγησε σε ανακατατάξεις στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας.

Ο επικεφαλής των φυσιοθεραπευτών, Άντι Ρένσο, ο οποίος είχε προσληφθεί προ 15 μηνών, απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κρις Μόργκαν, ο οποίος ανήκε στο επιτελείο των "κόκκινων" μέχρι να αποχωρήσει για την Κρίσταλ Πάλας με την έλευση του Γίργκεν Κλοπ στο Μέρσεϊσαϊντ.

Ο Ρένσο είχε αντίστοιχη θέση στις ακαδημίες του συλλόγου, όπου εργαζόταν από το 2009, και όταν δημιουργήθηκε το κενό του Μόργκαν, προβιβάστηκε και πήρε τη θέση του.

Στην αρχή της εβδομάδας, ο Ρένσο παραχώρησε συνέντευξη στην οπαδική ιστοσελίδα "Rousing The Kop", όπου διέψευσε πως υπάρχει πρόβλημα με τους τραυματισμούς της ομάδας: "Άρχισα τον Ιούλιο του 2016 και κατά τη διάρκεια εκείνης της σεζόν μειώσαμε τους τραυματισμούς στους οποίους μπορούσε να υπάρξει πρόληψη (σ.σ. χωρίς επαφή, των μαλακών ιστών) κατά 63%, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν".

Ο Κλοπ έδωσε μεγάλη έμφαση σε αυτόν τον τομέα όταν ανέλαβε, απομακρύνοντας τον νυν γυμναστή της εθνικής Ουαλίας, Ράιλαντ Μόργκανς, ο οποίος ανήκε στο επιτελείο του Μπρένταν Ρότζερς. Στη θέση του είχε προσλάβει το καλοκαίρι του 2016 τον Αντρέας Κόρνμεγερ, ο οποίος κατείχε τον ίδιο ρόλο στην Μπάγερν, καθώς και ακόμα έναν φυσιοθεραπευτή, τον Κρίστοφερ Ρόρμπεκ, που εργαζόταν στη Μάιντς.

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ