ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η ευρωπαϊκή σύγκριση Τσιμίκα - Ρόμπερτσον βγάζει νικητή τον Έλληνα

Η ευρωπαϊκή σύγκριση Τσιμίκα - Ρόμπερτσον βγάζει νικητή τον Έλληνα

Η ιστοσελίδας στατιστικής ανάλυσης "Who Scored" παρουσίασε έναν συγκριτικό πίνακα με τα κατορθώματα των Κώστα Τσιμίκα και Άντι Ρόμπερτσον στους φετινούς ευρωπαϊκούς αγώνες, με τον Έλληνα αριστερό μπακ να έχει καλύτερα νούμερα από το νέο συμπαίκτη του.

Η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι τη μεγαλύτερη) στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού ο 24χρονος αριστερός μπακ πηγαίνει σε μία εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, αλλά και κάτοχο του τίτλου στη χώρα της.

Ο Τσιμίκας επιλέχθηκε ως μπακ απ του Άντι Ρόμπερτσον στους Reds, έχοντας όλα τα εχέγγυα να αποτελέσει μία αξιόλογη εναλλακτική λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ο ίδιος προφανώς κι έχει ως μεγάλο στόχο κάποια στιγμή να γίνει βασικός στην αγγλική ομάδα. Οι άνθρωποι της Λίβερπουλ παρακολουθούσαν τον Έλληνα διεθνή αμυντικό την τελευταία τριετά, μελετώντας στοιχεία τόσο απ' τους ευρωπαϊκούς αγώνες όσο κι απ' το ελληνικό πρωτάθλημα.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στον συγκριτικό πίνακα που παρουσίασε η ιστοσελίδα στατιστικής ανάλυσης " Who Scored" με πρωταγωνιστές τους Τσιμίκα και Ρόμπερτσον, ο Έλληνας μπακ υπερέχει σε νούμερα την εφετινή σεζόν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε σχέση με το νέο συμπαίκτη του.

Η ευρωπαϊκή σύγκριση Τσιμίκα - Ρόμπερτσον βγάζει νικητή τον Έλληνα

Συγκεκριμένα, σε 10 αγώνες ο Τσιμίκας είχε 3.4 τάκλιν ανά 90 λεπτά έναντι 1.7 του "αντιπάλου" του, που αγωνίστηκε σε οχτώ παιχνίδια του Champions League. Παράλληλα, ο "Τσίμι" είχε 2.1 interceptions (που δεν είναι το να πάρεις την μπάλα από αντίπαλο, αλλά το να σταματήσεις μια πάσα και να γίνεις κάτοχος της μπάλας) σε σχέση με 0.9 του Ρόμπερτσον.

Κι αν είναι λογικό τα αμυντικά στατιστικά του Τσιμίκα να είναι καλύτερα, αφού αγωνιζόταν σε μία ομάδα που στα περισσότερα παιχνίδια (ειδικά με Μπάγερν, Τότεναμ και Άρσεναλ) είχε reactive ρόλο, το εντυπωσιακό είναι πως είναι ανώτερος και στον επιθετικό τομέα. Ο Τσιμίκας είχε 1.3 key passes ανά 90 λεπτά έναντι 0.7 του Ρόμπερτσον, αποδεικνύοντας πως βοηθούσε σημαντικά τον Ολυμπιακό και στη δημιουργία ευκαιριών, ενώ είχε και 1.7 ντρίμπλες ανά 90', ενώ αντίθετα ο Σκοτσέζος μπακ μόλις 0.4.

Προφανώς το δείγμα των δέκα και οχτώ αγώνων αντίστοιχα είναι αρκετά μικρό για να βγάλεις σημαντικά συμπεράσματα, ενώ ο Τσιμίκας έπαιξε σχεδόν τα μισά στο Europa League, αλλά είναι εμφανές πόσο καταλυτική ήταν η συμβολή του στην εξαιρετική πορεία των "ερυθρολεύκων" μέχρι τη φάση των 16 του Europa League, αλλά και γιατί οι Reds κινήθηκαν για την απόκτησή του και δαπάνησαν περισσότερα από 15.000.000 ευρώ για χάρη του.

Η ευρωπαϊκή σύγκριση Τσιμίκα - Ρόμπερτσον βγάζει νικητή τον Έλληνα

Αξίζει να σημειωθεί πως στη μοναδική νίκη του Ολυμπιακού στους φετινούς ομίλους του Champions League κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (1-0), ο Τσιμίκας δημιούργησε 5(!) ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, τις περισσότερες από κάθε άλλον, επιβεβαιώνοντας την επιρροή του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, αλλά και γενικότερα στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στις 29 Αυγούστου το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν για Λίβερπουλ και Τσιμίκα
Τσιμίκας: Το τηλεφώνημα του Κλοπ και ο σκύλος του
VIDEO: Η άφιξη του Τσιμίκα στην Αγγλία με το ιδιωτικό τζετ της Λίβερπουλ
Ο Κούτρης για νέος Τσιμίκας στον Ολυμπιακό
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ