ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η απαίτηση του Κλοπ για να αναλάβει τη Λίβερπουλ

Η απαίτηση του Κλοπ για να αναλάβει τη Λίβερπουλ
© BONGARTS/GETTY IMAGES

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο Νο 1 στόχος της Λίβερπουλ για να πάρει τη θέση του Μπρένταν Ρότζερς όμως ο Γερμανός τεχνικός θέτει έναν απαράβατο όρο για να τελεσφορήσει το deal με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Είναι πολύ μπροστά σε σύγκριση με τον Κάρλο Αντσελότι στην κούρσα της διαδοχής του Μπρένταν Ρότζερς και οι οπαδοί της Λίβερπουλ "πίνουν νερό στο όνομά του" και απαιτούν από τη διοίκηση να κάνει το παν για να τον προσγειώσει στο "Anfield", παρόλα αυτά το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ των "κόκκινων" και του Γιούργκεν Κλοπ δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο σε καμία περίπτωση.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αγγλικής "Daily Mail" οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα και για αυτό πάρθηκε και η απόφαση για την αποπομπή του Ρότζερς το απόγευμα της Κυριακής, με τον 47χρονο τεχνικό να αποδεικνύεται ωστόσο σκληρός διαπραγματευτής.

Ο Κλοπ έχει δείξει μεγάλη προθυμία να αποδεχτεί την πρόταση της Λίβερπουλ παράλληλα όμως έχει θέσει έναν όρο που πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα από τους διοικούντες προκειμένου να υπογράψει. Αυτός είναι να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές της ομάδας, να έχει δηλαδή τον απόλυτο έλεγχο όσον αφορά στην απόκτησή ή την αποχώρηση παικτών χωρίς να μπορούν να επεμβαίνουν στο έργο του μέλη της διοίκησης.

Η απαίτηση του Κλοπ για να αναλάβει τη Λίβερπουλ

Ο Μπρένταν Ρότζερς έπαιρνε αποφάσεις για θέματα μεταγραφών από κοινού με μία διοικούσα επιτροπή η οποία φέρεται να τον "καπέλωνε", με τον Κλοπ να έχει πληροφορηθεί το τι έχει συμβεί στο παρελθόν και να θέλει να χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος τα μεταγραφικά ζητήματα λαμβάνοντας απλά υπόψη τις προτάσεις της επιτροπής.

Το εν λόγω μέσο αναφέρει μάλιστα ένα περιστατικό για να καταδείξει το πόσο παρέμβαινε στο έργο του Ρότζερς η συγκεκριμένη επιτροπή. Όταν το περασμένο καλοκαίρι εκείνος ζητούσε τους Άσλεϊ Γουίλιαμς (στόπερ της Σουόνσι) και Ράιαν Μπέρτραντ (αριστερό μπακ της Σάουθαμπτον) για την ενίσχυση της άμυνας, η επιθυμία του δεν εισακούστηκε ποτέ.

Η απαίτηση του Κλοπ για να αναλάβει τη Λίβερπουλ
© LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Αιτία η πολιτική της διοίκησης να μην υπογράψει παίκτες πάνω των 24 ετών καθώς ήθελε τα νέα αποκτήματα να έχουν και μεταπωλητική αξία, με τον Ρότζερς να αποδέχεται αναγκαστικά τον "περιορισμό" και να καταλήγει στον 18χρονο Τζο Γκόμεζ από την Τσάρλτον για το αριστερό άκρο της άμυνας.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ