ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ασπίδα προστασίας Ερυθρού Αστέρα στον Σακίρι παρά τον αλβανικό αετό

Switzerland's Xherdan Shaqiri celebrates beating Serbia 2-1 in a group E match at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Friday, June 22, 2018. (AP Photo/Victor Caivano)
Switzerland's Xherdan Shaqiri celebrates beating Serbia 2-1 in a group E match at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Friday, June 22, 2018. (AP Photo/Victor Caivano) AP PHOTO/VICTOR CAIVANO

Διευθυντικό στέλεχος του Ερυθρού Αστέρα υποστήριξε ότι θα προστατευτεί ο Τζερντάν Σακίρι στη Σερβία, παρά τον πανηγυρισμό του αλβανικό αετό στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η κληρωτίδα του Champions League τα έφερε έτσι ώστε ο Τζερντάν Σακίρι, το θερινό μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ, να ταξιδέψει στη Σερβία, μία χώρα η οποία διατηρεί τεταμένες σχέσεις με την πατρίδα του μέσου των "κόκκινων".

Ο πολιτογραφημένος Ελβετός εξτρέμ γεννήθηκε στο Γκιλάν της Γιουγκοσλαβίας, που πλέον ανήκει στο Κόσοβο και πληθυσμιακά έχει έντονες αλβανικές επιρροές. Δεν είναι τυχαίο που στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, στην αναμέτρηση της Ελβετίας με τη Σερβία, ο 26χρονος εξτρέμ πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε μαζί με τον Γκράνιτ Τζάκα (που έχει παρόμοιες καταβολές) και τον Στέφαν Λίχτσταϊνερ σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αετό της αλβανικής σημαίας.

Οι τρεις παίκτες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο από τη FIFA εκείνη την περίοδο και προκάλεσαν αντιδράσεις στη Σερβία για τον πανηγυρισμό τους, ο οποίος κρίθηκε εθνικιστικός.

Παρ' όλα αυτά, ο γενικός διευθυντής του Ερυθρού Αστέρα, Ζβέζνταν Τέρζιτς, υποστήριξε ότι η υποδοχή που πρέπει να περιμένει ο Σακίρι στο Βελιγράδι πρέπει να είναι ιδανική. "Προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ έναν Αλβανό να αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι σερβικός σύλλογος. Η Παρτίζαν ήταν γιουγκοσλαβικός", τόνισε αρχικά στην εφημερίδα της σερβικής πρωτεύουσας "Kurir".

"Νομίζω ότι ο Σακίρι θα βρίσκεται κάτω από μία απίστευτη ψυχολογική πίεση, επειδή θα γνωρίζει πού έρχεται. Γνωρίζει ότι ο Ερυθρός Αστέρας είναι ένα σύμβολο της Σερβίας και ότι παίζει στο 'Μαρακανά' και δεν ξέρω αν θα μπορέσει να αγωνιστεί".

"Φυσικά, ως ποδοσφαιρικός σύλλογος, διαχειριζόμαστε τους αντιπάλους μας με τον ίδιο τρόπο και δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε το παρελθόν και την ιστορία. Ο Ερυθρός Αστέρας πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε ο Σακίρι να αισθανθεί ότι ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο και είναι καθήκον μας να τον προστατεύσουμε, σε περίπτωση ανεπιθύμητων καταστάσεων. Ας είμαστε καλοί οικοδεσπότες".

Photo credits: AP Photo/Victor Caivano

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ