ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

As: "Η κλινική που έβγαλε τη διάγνωση του Κάριους χρηματοδοτείται από τη Λίβερπουλ"

As: "Η κλινική που έβγαλε τη διάγνωση του Κάριους χρηματοδοτείται από τη Λίβερπουλ"
AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Η μαδριλένικη "As" με ρεπορτάζ της αποκαλύπτει πως το νοσοκομείο στη Βοστώνη που έβγαλε τη διάγνωση για τη διάσειση του Λόρις Κάριους, χρηματοδοτείται από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ.

Ο Λόρις Κάριους υποβλήθηκε σε ειδικές εξετάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έδειξαν ότι αγωνιζόταν με διάσειση σχεδόν σε όλο το 2ο ημίχρονο του τελικού Champions League μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής ευθύνεται για δύο τέρματα που δέχθηκε στον τελικό του Κιέβου, στον οποίο οι "κόκκινοι" ηττήθηκαν με 3-1 και έχασαν την ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά από το 2005.

Σύμφωνα με το "ESPN", οι άνθρωποι της Λίβερπουλ ανησύχησαν από την πιθανότητα ο Κάριους να υπέστη διάσειση στη σύγκρουση με τον Ράμος και γι' αυτό τον έστειλαν στον σπεσιαλίστα σε τραύματα κεφαλιού, δρ. Ρος Ζαφόντε, στη Βοστώνη. Οι εξετάσεις στο γενικό νοσοκομείο της Μασαχουσέτης πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαΐου, με τη "Bild" να αναφέρει ότι 26 από τα 30 τεστ στα οποία υποβλήθηκε να δείχνουν ότι υπέφερε από διάσειση.

Ο Ζαφόντε αποτελεί τον επικεφαλής γιατρό στις θεραπείες παικτών του NFL που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς στο κεφάλι και είναι γνωστός των ιδιοκτητών της Λίβερπουλ, "Fenway Sports Group", που εδρεύει στη Βοστώνη. Όσο για τον Κάριους, ο οποίος βρισκόταν στην Καλιφόρνια για διακοπές, θα επιστρέψει στη Λίβερπουλ για την θερινή προετοιμασία στις 2 Ιουλίου.

Παρ' όλα αυτά, η "As" δίνει μια νέα πτυχή στο συγκεκριμένο θέμα. Όπως αποκαλύπτει, το συγκεκριμένο νοσοκομείο που έβγαλε τη διάγνωση, χρηματοδοτείται από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως "το ιατρικό κομμάτι για την αναταραχή του Λόρις Κάριους έχει μια εξήγηση πέρα από την ιατρική: τη νομισματική. Το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης (MGH), το οποίο ήταν υπεύθυνο για την αξιολόγηση, λαμβάνει χρήματα από το Ίδρυμα Red Sox της Βοστώνης. Η ομάδα Major League Baseball (MLB) είναι μέλος της ίδιας ομάδας ιδιοκτητών όπως η Λίβερπουλ, του συλλόγου του Λόρις Κάριους".

Η Fenway Sports Group (FSG) είναι μια κοινοπραξία που ανήκει η Λίβερπουλ από τις 6 Οκτωβρίου 2010. Ο επιχειρηματικός όμιλος έχει αναπτύξει μεγάλες επιχειρήσεις στη Μασαχουσέτη με την απόκτηση των Boston Globe και την αλυσίδα New England Sports Ventures. Το νοσοκομείο στη Βοστώνη είναι μέρος της ομάδας Partners HealthCare (PHC). Η κλινική συνδέεται άμεσα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου ο πρόεδρος της PHC, Ντέιβιντ Τορτσιάνα, είναι ένας από τους ιδιοκτήτες Fenway Sports Group.

Σύμφωνα με το redsox.com, το Boston Team Foundation δημιούργησε έναν ειδικό δεσμό με το νοσοκομείο που πραγματοποίησε την εκτίμηση του Λόρις Κάριους.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ