ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Από τη Βίλεμ στη Λίβερπουλ, ο Τσιμίκας συνέχισε την παράδοση

Liverpool's Sami Hyypia in action against Maccabi Haifa during the Champions League third-round qualifier first leg soccer match at Anfield Stadium, Liverpool, England, Wednesday Aug. 9, 2006. (AP Photo/Dave Thompson)
Liverpool's Sami Hyypia in action against Maccabi Haifa during the Champions League third-round qualifier first leg soccer match at Anfield Stadium, Liverpool, England, Wednesday Aug. 9, 2006. (AP Photo/Dave Thompson) AP

O τρίτος ποδοσφαιριστής που μετακόμισε από τη Βίλεμ στη Λίβερπουλ (απευθείας ή με... σπόντα) έγινε ο Κώστας Τσιμίκας. Τον αποθεωσε ο πρώην Red και άλλοτε συμπαίκτης του στην ολλανδική ομάδα, Πέδρο Τσιριβέλα.

Είσαι αμυντικός της Βίλεμ; Έχεις καλές πιθανότητες να παίξεις κάποια στιγμή στη Λίβερπουλ! Ο Κώστας Τσιμίκας έγινε το βράδυ της Δευτέρας (10/8) μέλος των Reds και συνεχισε την παράδοση των παικτών που μεταπήδησαν, είτε απευθείας είτε μετά από θητεία σε άλλη ομάδα, στην πιο ιστορική ομάδα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Είχαν προηγηθεί ο Φινλανδός Σάμι Χίπια που έπαιξε στη Βίλεμ από το 1995 έως το 1999 και στη συνέχεια έμεινε στη Λίβερπουλ για μια δεκαετία (1999 - 2009) κι ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ που φόρεσε τη φανέλα της ολλανδικής ομάδας έστω και στα τμήματα υποδομής πριν φτάσει στο λιμάνι έχοντας προηγουμένως θητεύσει στις Χρόνινχεν, Σέλτικ, Σαουθάμπτον.

Το αντίθετο δρομολόγιο, πάντως, έκανε ο Πέδρο Τσιριβέλα που ως μέλος της Λίβερπουλ είχε δοθεί δανεικός στη Βίλεμ την περίοδο 2017/18 και συνυπήρξε με τον Κώστα Τσιμίκα (ήταν επίσης δανεικός από τον Ολυμπιακό) τον οποίο αποθέωσε: " Είμαι τόσο χαρούμενος! Τρομερός παίκτης και ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχω συναντήσει στο ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια αδελφέ, διακέδασέ το. Δεν θα είσαι ποτέ μόνος" έγραψε ο παίκτης της Ναντ στο προφίλ του στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τσιμίκας: Cover Photo στη Facebook Page των 37 εκατομμυρίων fans της Λίβερπουλ
Κλοπ για Τσιμίκα: "Είμαι τόσο ευχαριστημένος που τον πήραμε"
Ολυμπιακός για Τσιμίκα: "Θα είσαι πάντα μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας"
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ