ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ανακοίνωσε Κεϊτά η Λίβερπουλ

Leipzig's Naby Keita, right, and Schalke's Daniel Caligiuri, left,  during the German Bundesliga soccer match between FC Schalke 04 and RB Leipzig at the Arena in Gelsenkirchen, Germany, Aug. 19, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Ναμπι Κεϊτά (AP Photo/Martin Meissner) AP

Στην ολοκλήρωση της απόκτησης του Ναμπί Κεϊτά προχώρησε η Λίβερπουλ με τους "κόκκινους" να κάνουν από τώρα δικό τους τον παίκτη για το καλοκαίρι του 2018 και μάλιστα με ποσό ρεκόρ.

Παίκτης της Λίβερπουλ, αλλά από την επόμενη σεζόν, είναι ο Ναμπί Κεϊτά. Ο 22χρονος κεντρικός μέσος υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις τη Δευτέρα (28/8) για λογαριασμό του αγγλικού συλλόγου και το πρωί της Τρίτης (29/8) ανακοινώθηκε από τους "κόκκινους".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του Κεϊτα θα ξεκινά από την πρώτη Ιουλίου του 2018 αφού μέχρι τότε θα παραμείνει στην Λειψία.

Η Λίβερπουλ θα καταβάλει 52.000.000 ευρώ στη δευτεραθλήτρια Γερμανίας για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της την περσινή σεζόν, μαζί με ένα μπόνους, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής. Το συγκεκριμένο ποσό ισοδυναμεί με τη ρήτρα αποδέσμευσης η οποία τίθεται σε ισχύ από του χρόνου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο 22χρονος χαφ έγινε το πιο ακριβό απόκτημα στην ιστορία των "κόκκινων". Το ρεκόρ ανήκει στον Κριστιάν Μπεντεκέ, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015 από την Άστον Βίλα έναντι 46.500.000 ευρώ, ενώ πωλήθηκε το επόμενο καλοκαίρι στην Κρίσταλ Πάλας για 31.200.000 ευρώ.

Επιπροσθέτως, θα γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή Αφρικανού ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, με τη Λίβερπουλ να εμπλέκεται και στις υπόλοιπες δύο πιο ακριβές! Το καλοκαίρι του 2016 απέκτησε τον Σενεγαλέζο Σαντιό Μανέ από τη Σαουθάμπτον έναντι 41.200.000 ευρώ, που αποτελεί την 3η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της και φέτος αγόρασε από τη Ρόμα τον Αιγύπτιο Μοχαμέντ Σαλάχ έναντι 42.000.000 ευρώ, που συνιστά τη 2η πιο ακριβή μεταγραφή, πίσω μόνο από του Μπεντεκέ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Λίβερπουλ ο Κεϊτά τόνισε: "Θα γίνω κομμάτι ενός πρότζεκτ που με ενθουσιάζει και είμαι χαρούμενος που τελικά ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου. Θα παραμείνω απόλυτα προσηλωμένος στη Λειψία μέχρι την τελευταία μέρα της παρουσίας μου στην ομάδα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τις απολαβές του Κεϊτά καθώς και για τη χρονική διάρκεια της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ