ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Αλόνσο: "Γι'αυτό πήρα εγώ το πέναλτι στην Πόλη και όχι ο Τζέραρντ"

Liverpool's Xabi Alonso, 14, slips past AC Milan defender Al,essandro Nesta to score his team's third goal during the UEFA Champions League Final between AC Milan and Liverpool at the Ataturk Olympic Stadium in  Istanbul, Turkey,Wednesday May 25, 2005. At left is Liverpool's Luis Garcia.(AP Photo/Murad Sezer)
Liverpool's Xabi Alonso, 14, slips past AC Milan defender Al,essandro Nesta to score his team's third goal during the UEFA Champions League Final between AC Milan and Liverpool at the Ataturk Olympic Stadium in Istanbul, Turkey,Wednesday May 25, 2005. At left is Liverpool's Luis Garcia.(AP Photo/Murad Sezer) ASSOCIATED PRESS

Ο Τσάμπι Αλόνσο συνομίλησε με τον συμπαίκτη του, Τζέιμι Κάραχερ στο σάιτ της Λίβερπουλ για την κατάκτηση του Champions League το 2005 απέναντι στη Μίλαν, στον τρομερό τελικό της Κωνσταντινούπολης. (VIDEO)

Σαν σήμερα, στις 25 Μαΐου του 2005, η Λίβερπουλ έκανε τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των τελικών του Champions League και πήρε το τρόπαιο μέσα στην Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας 3-2 στα πέναλτι. Η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν στο 3-3, με τη Μίλαν να προηγείται 3-0 στο ημίχρονο, αλλά τους "κόκκινους" να πετυχαίνουν τρία γκολ σε διάστημα 15 λεπτών στο δεύτερο μέρος.

Με αφορμή την επέτειο 15 ετών από εκείνη τη βραδιά, ο Τσάμπι Αλόνσο συνομίλησε με τον συμπαίκτη του, Τζέιμι Κάραχερ στο σάιτ της Λίβερπουλ και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη φάση του χαμένου πέναλτι, το οποίο δεν στοίχισε στην αγγλική ομάδα, αφού στη συνέχεια ο Ισπανός χαφ πήρε το... ριμπάουντ και σκόραρε, ισοφαρίζοντας σε 3-3.

"Είμαι ανακουφισμένος που πήρα το ριμπάουντ στο χαμένο πέναλτι. Με ενημέρωσε ο Μπενίτεθ ότι θα εκτελέσω πέναλτι στην ομιλία προς την ομάδα πριν από τον αγώνα. Ήταν η πρώτη φορά που θα εκτελούσα πέναλτι, γιατί συνήθως ο Τζέραρντ αναλάμβανε τις εκτελέσεις. Ωστόσο, ο Στίβι είχε χάσει ένα πέναλτι εναντίον της Τότεναμ στο τελευταία παιχνίδι της σεζόν. Γι' αυτό το λόγο και συμφώνησα να το εκτελέσω εγώ. Ο Μπενίτεθ ήταν ανάμεσα σε εμένα και τον Κιούελ", ήταν το σχόλιο του παλαίμαχου Ισπανού μέσου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ