ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ο Ανιγκό το απολαμβάνει στη Λιβαδειά

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Ανιγκό, Eurokinissi MOTIONTEAM

Η πορεία του Λεβαδειακού ύστερα από έξι αγωνιστικές στη Super League έχει την υπογραφή του Ζοζέ Ανιγκό. Η ζωή του Γάλλου στην Ελλάδα, οι απαράβατες εντολές του, η σχέση με τη διοίκηση, το συμβόλαιό του και ο νέος... Μπραντάο.

Η είδηση ότι ο Ζοζέ Ανιγκό αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ Λεβαδειακός προκάλεσε έκπληξη το περασμένο καλοκαίρι. Όπως έκπληξη, ακόμη μεγαλύτερη, συνιστούσε λίγο καιρό αργότερα η μεταγραφή του Μπραντάο, κατόπιν κινήσεων του Γάλλου κόουτς. Η ομάδα της Βοιωτίας, που έμεινε στη Super League επειδή υποβιβάστηκε εξωαγωνιστικά ο Ηρακλής, είναι 5η στη βαθμολογία μετά από έξι αγωνιστικές.

Την Κυριακή (1/10) οι "πράσινοι" βρέθηκαν να χάνουν 1-0 από τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά έγινε η ανατροπή (2-1). Αυτή η ομάδα του Λεβαδειακού έχει τη "σφραγίδα" του 56χρονου Ανιγκό, ο οποίος το 2004 πήγε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA με τη Μαρσέιγ, αλλά στη Βοιωτία το απολαμβάνει το ίδιο καλά. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ

Τι όμως έχει αλλάξει ο Ανιγκό όσο είναι στη Λιβαδειά αυτούς τους 2,5 μήνες... Υπολογίζει σε όλο το υλικό που έχει στη διάθεσή του. Δεν κάνει διακρίσεις. Δεν έχει αφήσει το περιθώριο να αισθανθεί κανείς αδικημένος. Παίζουν αυτοί που αξίζουν, αυτοί που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και όχι αυτοί που πρέπει να παίζουν. Επιδίωξε να περάσει πνεύμα νικητή. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Λεβαδειακός είναι αήττητος ύστερα από έξι αγώνες. Δεν έχει χάσει από ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκό, νίκησε Ξάνθη - Απόλλωνα Σμύρνης, αναδείχθηκε ισόπαλος και με Πλατανιά - Κέρκυρα. Ο Ανιγκό απαιτεί πειθαρχία και όποιος δεν το κάνει, μένει εκτός πλάνων.

Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Από την ημέρα που ανέλαβε την καθοδήγηση του Λεβαδειακού, η σχέση του με τη διοίκηση είναι εξαιρετική. Δεν έχει υπάρξει καμία τριβή και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Φυσικά τα θετικά αποτελέσματα παίζουν το ρόλο τους, όμως ό,τι έχει ζητήσει ο Γάλλος, γίνεται. Ή τουλάχιστον γίνεται προσπάθεια να γίνει.

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Στην πόλη της Βοιωτίας ο Ανιγκό μένει με τη σύζυγό του και την κόρη του (έφτασαν στην Ελλάδα πριν από 3 εβδομάδες). Υποστηρίζει ότι έκανε ιδανική επιλογή να δουλέψει στη χώρα μας. Έχει συναντήσει ανθρώπους που τον βοηθούν και με τους οποίους συνεργάζεται άψογα. Χαρακτηρίζει την Ελλάδα μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΠΡΑΝΤΑΟ

Ο Γάλλος υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας στον Λεβαδειακό. Πρόθεσή του ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου είναι να φέρει και νέο... Μπραντάο. Ένα παίκτη-έκπληξη, δηλαδή, που στο παρελθόν έχει διαγράψει σημαντική καριέρα. Και αυτός θα είναι επιθετικός, που θα μπορεί να παίξει και στα άκρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ