ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Επασί: Ο Γάλλος "κέρβερος" της Βοιωτίας

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζοζέ Ανιγκό δεν τον ήξερε. Δοκιμάστηκε, επέμεινε και πέτυχε. Ο Ντεβί Επασί "κλέβει" τις εντυπώσεις με τον Λεβαδειακό. Τα ινδάλματα, η ακαδημία του Clairefontaine, η εθνική Καμερούν και η (μη) βιασύνη για το μέλλον του.

Μετά από 11 αγωνιστικές ο Λεβαδειακός έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές. Με γκολ, μάλιστα, στα τελευταία λεπτά αυτών των δύο αναμετρήσεων σε Λάρισα (1-0 από ΑΕΛ) και Φάληρο (2-1 από Ολυμπιακό).

Οι Βοιωτοί είναι μαζί με την ΑΕΚ στην τρίτη θέση (στη δεύτερη είναι ο Ατρόμητος και στην πρώτη ο ΠΑΟΚ) των ομάδων που έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ στη Super League Σουρωτή μέχρι τώρα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ασφαλώς κι ο Ζοζέ Ανιγκό έχει "χτίσει" μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα, αλλά μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας "καρπώνεται" κι ο τερματοφύλακας της ομάδας, Ντεβί Επασί.

Είναι αυτός με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (λογικό λόγω θέσης μπορεί να σκεφτεί κάποιος) στην ομάδα της Λιβαδειάς την τρέχουσα σεζόν. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τότε που ήρθε ως άγνωστος σε άγνωστο (για τον ίδιο) περιβάλλον.

Ένα νέο πρόσωπο εμφανίστηκε στις προπονήσεις του Λεβαδειακού τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου (24/7) κατά τη θερινή προετοιμασία στο Καρπενήσι.

Ντεβί Επασί. Κανείς δεν γνώριζε το όνομά του. Ούτε ο ίδιος ο προπονητής του Λεβαδειακού, Ζοζέ Ανιγκό, ο οποίος έχει άλλωστε πολλές "άκρες" στη γαλλική αγορά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΕΠΑΣΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΕΠΑΣΙ ICON

Μέσω μιας τέτοιας γνωριμίας (με τον ατζέντη του 24χρονου τερματοφύλακα), πείστηκε ο Γάλλος πρώην τεχνικός της Μαρσέιγ και νυν του Λεβαδειακού να δεθχεί τον Επασί για δοκιμή.

Άλλωστε, ήταν η περίοδος που σχεδίαζε την ομάδα για την τρέχουσα σεζόν και οι Βοιωτοί είχαν ανάγκη από γκολκίπερ. Εκείνη την περίοδο είχε επαφές με ομάδες της Ligue 2, αλλά όχι συγκεκριμένες οικονομικά προτάσεις.

Η προοπτική, ωστόσο, να διεκδικήσει τις πιθανότητές του να δουλέψει με τον Ανιγκό τον ενθουσίασε. Γι' αυτό και δεν θέλησε να περιμένει κάποια συμφέρουσα πρόταση από τη δεύτερη γαλλική κατηγορία (κι αυτό "σκαλοπάτι" θα ήταν μιας και μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί στις πιο χαμηλές κατηγορίες της χώρας του), αλλά ετοίμασε τις βαλίτσες του και αποδέχθηκε την πρόταση για δοκιμή.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REPORTER IMAGES)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REPORTER IMAGES) EUROKINISSI SPORTS

ΤΑ ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ

Μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3 ο Επασί υποστήριξε ότι ίνδαλμά του είναι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ο ίδιος ομολογεί στο περιβάλλον του ότι οι πιο έμπειροι γκολκίπερ με τους οποίους δούλεψε τον βοήθησαν αρκετά.

Πρωτίστως, ο 30χρονος Μπενουά Κοστίλ με τον οποίοι συνυπήρξαν στη Ρεν. Ο Ο νυν γκολκίπερ της Μπορντό, μάλιστα υπήρξε διεθνής με την "τρικολόρ".

Στη Λοριάν ήταν μαζί με τον Φαμπιάν Οντάρ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Μπαστιά, Τουλούζ και Μονακό και αποσύρθηκε από τη δράση το 2015.

ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥ CLAIREFONTAINE

Η τακτική παιδεία στην εκμάθηση της θέσης ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Απόφοιτος των ακαδημιών του Clairefontaine. Είναι η πιο διάσημη γαλλική ακαδημία με έδρα την πρωτεύουσα, Παρίσι.

Πολλά τα ταλέντα που έχουν εξαχθεί από την ακαδημία του Clairefontaine. Ανελκά, Σαχά, Γκαλάς, Μπεν Αρφά, Ντιαμπί, Μπασόνγκ, Μπενατιά, Ματουιντί, Εμπαπέ, Ζιρού, Ανρί. Κάποιοι εξ' αυτών έχουν "γράψει" ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, άλλοι "γράφουν" και θα συνεχίσουν να "γράφουν" για πολλά χρόνια.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Από τη γενιά του, στη θέση του, ξεχώρισαν αυτός κι άλλος ένας. Ο συνομήλικός του, Αλφόνς Αρεολά, ο οποίος υπερασπίζεται την εστία της Παρί Σεν-Ζερμέν. O ένας πήγε στη Ρεν, ο άλλος στην Παρί Σεν-Ζερμέν.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ "ΛΙΟΝΤΑΡΙ"

Γεννήθηκε στο Σουασί-σου-Μονμορενσί της Γαλλίας, αλλά έχει ρίζες από το Καμερούν. Κι όπως έχει δηλώσει, δεν έχει αποκλείσει να επιλέξει τα "λιοντάρια" (παρατσούκλι της εθνικής Καμερούν).

"Όταν ο Ανιγκό έφθασε στην Ελλάδα, έψαχνε έναν καλό τερματοφύλακα. Μίλησε με τον ατζέντη μου. Πήγα να δοκιμαστώ για μια εβδομάδα κι έπεισα. Δεν αμφέβαλα ποτέ για τις δυνατότητες μου, αλλά δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία. Τώρα που ήρθε δεν μπορώ να την αφήσω.

Από τη στιγμή που είμαι επαγγελματίας και παίζω στην πρώτη κατηγορία, είναι στόχος μέσα από τις εμφανίσεις μου με την ομάδα να κληθώ στην εθνική Καμερούν. Είναι ένα όνειρο που είχα από μικρός".

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Ήδη έχει "κλέψει" τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του. Μάλιστα, έχει κάνει καλά ματς κι απέναντι στις μεγαλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό). Μπορεί να φέρει ευθύνη στο γκολ του Κούτρη στο ματς του "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά το σκορ θα είχε μεγαλύτερη έκταση αν δεν ήταν ο ίδιος να βάλει "μπλόκο" σε μεγάλες ευκαιρίες των "ερυθρόλευκων" που προηγήθηκαν. Όσον αφορά στο μέλλον του; Τον γοητεύουν οι "σειρήνες"; Δεν φαίνεται να υπάρχει βιασύνη (τετραετές συμβόλαιο). Όλα (φαίνονται) ότι μετατίθενται για τη λήξη της σεζόν.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ