ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ανιγκό στην "Εκίπ": "Στον Λεβαδειακό ξαναβρήκα τη χαρά του προπονητή"

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γάλλος τεχνικός του Λεβαδειακού, Ζοζέ Ανιγκό, υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Equipe" ότι ξαναβρήκε τη χαρά του επαγγέλματος του προπονητή και διηγήθηκε το μοναστηριακό τρόπο ζωής του στην πόλη της Βοιωτίας.

Ο Λεβαδειακός παραμένει αήττητος μετά από έξι αγωνιστικές στη Super League Σουρωτή, έχοντας μάλιστα καταφέρει να πάρει βαθμούς σε ματς με τους παραδοσιακά "μεγάλους" του πρωταθλήματος, όπως για παράδειγμα τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον "αρχιτέκτονα" των Βοιωτών, Ζοζέ Ανιγκό. Ο 56χρονος τεχνικός των "πρασίνων" σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κορυφαία γαλλική εφημερίδα, "Equipe", παραδέχθηκε ότι η θητεία του στην ομάδα της Λιβαδειάς του επανέφερε στον ίδιο τη χαρά στο επάγγελμα του προπονητή. Παράλληλα, εξήγησε ότι στην πόλη της Βοιωτίας βρήκε ξανά την ηρεμία του και αναγνώρισε ότι μπορεί να περνά ο καιρός, αλλά το αίσθημα της απώλειας του γιου του δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

"Aγωνιστικά, ξεκινήσαμε απέναντι σε δύο μεγάλους, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και πήγαμε καλά. Ο κόσμος εξεπλάγη από το ξεκίνημά μας, αλλά εμείς όχι. Αν είχαμε δεχτεί δύο χαστούκια θα βλέπαμε τι θα έλεγαν. Είναι το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του συλλόγου. Έπρεπε να δείτε πόσο ευτυχισμένοι ήμασταν μετά την νίκη της περασμένης Κυριακής με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ήταν κορυφαία στιγμή, μία πραγματική χαρά. Κοντεύω να ξεχάσω που ήμουν και τι έχω κάνει στο παρελθόν. Ανακάλυψα ξανά την δουλειά μου και αυτές τις στιγμές αδρεναλίνης την παραμονή αλλά και την ημέρα του αγώνα, τις ομιλίες.

Τα απολαμβάνω. Νιώθω ξανά όπως στις ακαδημίες της Μαρσέιγ, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές του 2000. Κάνω προπόνηση με τόσο μεγάλη ευχαρίστηση. Έχουμε πολλούς νέους που με προσέχουν, είναι σαν εκπαίδευση. Είναι κάτι θαυμάσιο", υποστήριξε σχετικά με τη εκκίνηση της τρέχουσας σεζόν στον πάγκο της ομάδας της Βοιωτίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιστροφή του στους πάγκους:

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Ανιγκό, Eurokinissi MOTIONTEAM

"Ναι ισχύει, είναι ένα περίεργο επάγγελμα, στο οποίο οι στιγμές ευτυχίας διαρκούν πάρα πολύ λίγο, κυρίως υπάρχει θλίψη και πίεση. Με ρωτάς αν φοβόμουν να έρθω στην Ελλάδα; Είτε θα ήταν μία διαδικασία αναγέννησης, είτε μία διαδικασία εξαφάνισης, αλλά το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και στο Μαρόκο, οπότε γιατί να μην έρθω;".

Ο Γάλλος τεχνικός της ομάδας από τη Λιβαδειά περιέγραψε τη "μοναστηριακή" ζωή του στην Ελλάδα, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απώλεια του γιου του, καθώς ήταν μια στιγμή που του σημάδεψε τη ζωή.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

"Στην Ελλάδα έπειτα από τις πρώτες επτά εβδομάδες που έμεινα μόνος μου, τηλεφώνησα στη γυναίκα μου που ήταν στο Μαρόκο και της είπα: ''Είναι σαν να βρίσκομαι σε μοναστήρι. Δουλεύω μόνος μου, δεν είμαι πλέον ο ίδιος άνθρωπος, έχω πολύ χρόνο για να σκεφτώ''». Όταν έφυγε ο γιος μου ήταν σαν να έκλεισε ένα λουλούδι, κλείστηκα στον εαυτό μου.

Σιγά - σιγά χάρη στο Μαρόκο και στην Ελλάδα ανοίγομαι. Πάντα υπάρχει η αίσθηση της απώλειας, αλλά πλέον την ζω διαφορετικά. Την ζω με την βεβαιότητα πως ο γιος μου θα ήθελε να είμαι εδώ που βρίσκομαι τώρα, να μην τον ξεχάσω ποτέ, αλλά να συνεχίσω να ζω".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ