ΛΑΜΙΑ

Σαράνοβ: "Έπεσα εκεί γιατί αυτή είναι η καλή πλευρά του Φορτούνη"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο γκολκίπερ της Λαμίας, Μπόγιαν Σαράνοβ, μιλά στο Sport24.gr γιατί έπεσε στη συγκεκριμένη γωνία στην εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Φορτούνη, το οποίο απέκρουσε.

Η Λαμία πανηγύρισε ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας 1-0 τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" χάρη σε γκολ του Τζουάν Τομάς στο 52ο λεπτό. Αν η πρόκριση οφείλεται κατά ήμισυ στον Ισπανό, κατά το άλλο ήμισυ οφείλεται στον Μπόγιαν Σαράνοβ.

Μάλιστα, μετά το τέλος του ματς εκπλήρωσε το τάμα του, φιλώντας τον ξύλινο σταυρό που έφερε στην εστία του. Το Sport24.gr επικοινώνησε με 31χρονο Σέρβο γκολκίπερ, ο οποίος εξήγησε γιατί έπεσε στη συγκεκριμένη γωνία στην εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Φορτούνη, ενώ υπέδειξε και την πιο δύσκολη στιγμή του στο ματς του Φαλήρου.

- Μπόγιαν, ιστορική πρόκριση για τη Λαμία με εσένα πρωταγωνιστή; Πώς νιώθεις;

"Είμαι εντάξει (γέλια). Τι να πω, ήταν το τέλειο ματς για μένα. Ό,τι και να πω τώρα είναι λίγο. Περάσαμε, ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω..."

- Ο Ολυμπιακός σε "βομβάρδισε" με ευκαιρίες. Μερικές φορές λένε ότι ταιριάζει σε έναν γκολκίπερ να δέχεται πολλές ευκαιρίες για να διατηρείται "ζεστός", από το να είναι ανενεργός σε όλο το ματς και "κρύος", πώς το βλέπεις;

"Όταν παίζεις απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, όσο περνά η ώρα και δεν δέχεσαι γκολ, μεγαλώνει η αυτοπεποίθησή του. Για παράδειγμα εάν δεν είσαι πολύ απασχολημένος, μπορεί μια μεγάλη ομάδα στην πρώτη - δεύτερη ευκαιρία να σου βάλει εύκολα γκολ. Από την άλλη, είναι πιο δύσκολο ν' αντέξεις σωματικά και ψυχολογικά τον όγκο των επιθέσεων".

- Θυμάσαι ότι σε αυτό το γήπεδο ("Γ. Καραϊσκάκης") είχες αποκρούσει ξανά πέναλτι;

"Ναι, πώς μπορώ να το ξεχάσω. Ήταν ένα ματς, πάλι, με πολλές ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό. Όπως, άλλωστε συμβαίνει σχεδόν πάντα στην έδρα του Ολυμπιακού. Τότε είχαμε χάσει, η διαφορά είναι ότι τώρα νικήσαμε".

- Η απόκρουση απέβη καθοριστική για την πρόκριση. Είχατε μελετήσει με τον Γιώργο (σ.σ Μουντάκη, προπονητής τερματοφυλάκων) τις εκτελέσεις;

"Ναι, πάντα το κάνουμε με τον Γιώργο. Εκείνη τη στιγμή κοίταζα μόνο τα πόδια του Φορτούνη. Είχαμε μελετήσει τον τρόπο που εκτελεί, αναλύσαμε ότι αυτή είναι καλή πλευρά του για να εκτελεί το πέναλτι. Λίγο ικανότητα, λίγο τύχη".

- Τι ρόλο παίζει η ψυχολογία;

"Είναι πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο. Τώρα έπιασα το πέναλτι, μπορώ να σου πω χίλια πράγματα. Εάν έμπαινε γκολ, δεν μου κάνατε συνέντευξη (γέλια)".

- Είδαμε μετά το ματς έσπευσες να φιλήσεις τον ξύλινο σταυρό που είχες στην εστία. Δεν είναι η πρώτη φορά, γιατί το έκανες;

"Γιατί πιστεύω στο Θεό. Ο Θεός με έχει φθάσει εδώ που είμαι. Χάρη στο Θεό έπαιξε χθες, χάρη στο Θεό πήρα την πρόκριση".

- Η πιο δύσκολη φάση για σένα;

"Το σουτ εκείνο πριν το πέναλτι, ο επιθετικός του Ολυμπιακού (Χασάν στο 77') ήταν σε πολύ καλή θέση πραγματικά".

TAGS ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ