ΛΑΜΙΑ

Λαμία: Με έδρα την Τούμπα αν παίξει Europa League!

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ (MOTION TEAM)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η Λαμία θα δηλώσει την Τούμπα ως έδρα σε περίπτωση που καταφέρει μέσω Κυπέλλου Ελλάδας να "σφραγίσει" την έξοδό της στα προκριματικά του Europa League, καθώς το ΔΑΚ δεν πληροί τις στοιχειώδεις ευρωπαϊκές προϋποθέσεις.

Μπορεί στο πρωτάθλημα να είναι πρακτικά αδιάφορη - μένει μόνο να εξασφαλίσει την μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής της στην πρώτη κατηγορία - αλλά η σεζόν δεν έχει τελειώσει για τη Λαμία.

Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει διαγράψει εξαιρετική πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας και ήδη βρίσκεται στα ημιτελικά. Η κληρωτίδα την έφερε αντιμέτωπη με την ΑΕΚ, ενώ το πρώτο ματς προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 21:30, αν και θα μετατεθεί γιατί την Δευτέρα (1/4) θα παίξει με τον Πανιώνιο για την 26η αγωνιστική της Super League.

Η Λαμία έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται την παρθενική της συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κατακτήσει το τρόπαιο - δεν ισχύει πλέον το εισιτήριο του φιναλίστ όπως τα προηγούμενα χρόνια - και να πάρει το "καλό" εισιτήριο.

Σε αυτό το ενδεχόμενο θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο. Επειδή το ΔΑΚ Λαμίας δεν πληροί - ούτε κατ' ελάχιστο τις απαραίτητες προϋποθέσεις - θα πρέπει να δηλώσει στο φάκελο άλλη έδρα. Αυτή σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι η Τούμπα.

Μπορεί ακόμη το ανωτέρω σενάριο να είναι ακόμη μακρινό και σε υποθετικό στάδιο, αλλά κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει έδρα στο σχετικό φάκελο αδειοδότησης. Αυτά ισχύουν για τα προκριματικά. Τον τρίτο προκριματικό και τα playoffs σε περίπτωση πρόκρισης. Εξάλλου, ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί πότε θα ξεκινήσει η ανακατασκευή της Τούμπας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ