ΛΑΜΙΑ

Λαμία: Γι' αυτό ο Σαράνοβ έπεσε δεξιά στο πέναλτι του Φορτούνη (VIDEOS)

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Μπόγιαν Σαράνοβ, αποφάσισε να πέσει στη δεξιά του γωνία, αποκρούοντας την εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Φορτούνη. Ήταν μια απόφαση που ελήφθη σε συνεννόηση με το τεχνικό επιτελείο της Λαμίας. Διαβάστε γιατί.

Η Λαμία πανηγύρισε ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας 1-0 τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" χάρη σε γκολ του Τζουάν Τομάς στο 52ο λεπτό με την απόκρουση του Μπόγιαν Σαράνοβ στην εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Φορτούνη ν' αποδεικνύεται καθοριστική για την έκβαση του αποτελέσματος και την πρόκριση.

Ο 31χρονος Σέρβος γκολκίπερ υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Sport24.gr ότι είχε μελετήσει καλές τις εκτελέσεις πέναλτι του αρχηγού των ερυθρόλευκων. Αλήθεια γιατί αποφάσισε να πέσει στην κάτω δεξιά γωνία του, αριστερή όπως έβλεπε ο Τρικαλινός μέσος την εστία των Φθιωτών;

Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με το τεχνικό επιτελείο της Λαμίας και εμπεριείχε λίγο ρίσκο. Στους "κυανόλευκους" γνώριζαν ότι ο Φορτούνης συνηθίζει ν' αλλάζει γωνία στις εκτελέσεις από πέναλτι σε πέναλτι.

Υπάρχουν, ωστόσο, φορές που αυτή η επιλογή διακόπτεται και υπάρχουν δύο διαδοχικά ματς με πέναλτι, στα οποία η εκτέλεση γίνεται στην ίδια γωνία. Καθώς η αριστερή γωνία - όπως βλέπει την αντίπαλη εστία - είναι αυτή στην οποία οι εκτελέσεις είναι καλύτερες για τον Φορτούνη, κρίθηκε ο Σαράνοβ να πέσει εκεί.

Η αμέσως προηγούμενη εκτέλεση πέναλτι του Θεσσαλού ήταν στις 30 Ιανουαρίου - κόντρα στην ΑΕΛ - και ήταν εύστοχη με τη βοήθεια του δοκαριού. Θυμηθείτε την στο 1:15:

Θυμηθείτε και την εκτέλεση:

TAGS ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ