ΛΑΜΙΑ

Κινεζικό fund ενδιαφέρεται για τη Λαμία

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εταιρία από την Κίνα έχει κάνει διερευνητική κρούση στη Λαμία για την απόκτηση των μετοχών της ομάδας. Η στάση της ομάδας της Φθιώτιδας και του ιδιοκτήτη της, Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Οι Κινέζοι έχουν εισβάλει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και όλο και σε περισσότερα πρωταθλήματα με ομάδες στην Premier League, τη La Liga και τη Serie A. Ενδιαφέρον έχει εκφραστεί εσχάτως και για ομάδα της ελληνικής Super League.

Σύμφωνα με πληροφορίες fund της ασιατικής χώρας έχει κάνει διερευνητική κρούση στο μεγαλομέτοχο της Λαμίας, Πανουργιά Παπαϊωάννου, για την απόκτηση της ομάδας της Φθιώτιδας.

Οι δυο πλευρές, μάλιστα, έκαναν και μια πρώτη συζήτηση μέσω κοινού συνδέσμου για τα δεδομένα (εγκαταστάσεις, έσοδα, έξοδα κλπ). Η εταιρία έχει επενδύσει και στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο.

Ακόμη φυσικά δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες νιώθει την ανάγκη ν' αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο.

Αισθάνεται κουρασμένος. Θεωρεί ότι πέτυχε το στόχο του βάζοντας τη Λαμία στον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου με την παρθενική της άνοδο στην πρώτη κατηγορία, αλλά και την παραμονή της σε αυτή για τρίτη διαδοχική σεζόν.

Σε αυτό το διάστημα, μάλιστα, έφθασε ακόμη και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας αποκλείοντας ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Ταυτόχρονα δεν έχει βρει συμπαραστάτες - συμπαίκτες σε αυτή τη δύσκολη πορεία, ενώ και η τοπική κοινωνία δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη επαρκώς (εισιτήρια διαρκείας, προσέλευση).

Με άλλα λόγια δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο παραχώρησης της ομάδας, κάτι βέβαια το οποίο έχει εκφράσει και στο παρελθόν δημοσίως πολλάκις. Μένει φυσικά να βρεθεί κοινός τόπος επαφής με τους επενδυτές και να προχωρήσει το deal.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ