ΚΕΡΚΥΡΑ

Βοσνιάδης: "Τίτλος και παραμονή μέχρι το τέλος, αυτό είναι το φυσιολογικό"

Βοσνιάδης: "Τίτλος και παραμονή μέχρι το τέλος, αυτό είναι το φυσιολογικό"
EUROKINISSI

Ο τεχνικός της Κέρκυρας, Αλέκος Βοσνιάδης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τη νίκη επί του Παναιτωλικού και υποστήριξε ότι τόσο ο τίτλος όσο και η παραμονή στη φετινή Super League θα κριθεί στις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο προπονητής της Κέρκυρα Αλέκος Βοσνιάδης φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και τους Δημήτρη Σαμόλη και Βασίλη Τεμπέλη. Ο τεχνικός των Φαιάκων υποστήριξε ότι είναι φυσιολογικό τίτλος, η παραμονή, αλλά και η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να κρίνονται στις τελευταίες αγωνιστικές.

Για τη νίκη επί του Παναιτωλικού: "Ήταν μία δίκαιη νίκη, στην οποία είχαμε πολύ καλή παρουσία κόντρα σε μία δύσκολη ομάδα, με ποιότητα και ικανότητα. Πατήσαμε στο πλάνο μας και δεν ξεφύγαμε καθόλου. Κόψαμε το παιχνίδι του Παναιτωλικού ψηλά και κυρίως τους παίκτες που το ξεκινούν. Ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι και δε δώσαμε χώρο σε μία ομάδα που είναι από τις πιο επικίνδυνες του πρωταθλήματος. Είχαμε ηρεμία, δείξαμε υπομονή και ήμασταν ισορροπημένοι αμυντικά και επιθετικά. Πήραμε μία σημαντική νίκη, που μας γεμίζει με αισιοδοξία για τη συνέχεια".

Για τον επιθετικό της ομάδας, Γιώργο Παμλίδη: "Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής κι ένα φιλόδοξο παιδί. Πολλές φορές μένουμε στο αποτέλεσμα και όχι στην εικόνα. Αν δείτε τι κάνει στο γήπεδο ο Παμλίδης θα καταλάβετε τι λέω. Κάνει τα πάντα σε υψηλή ταχύτητα, είναι άριστος τακτικά και δημιουργεί προβλήματα με την ταχύτητα και την τεχνική του. Ακόμα δεν έχει το εύκολο γκολ, αλλά είναι θέμα χρόνο να το βρει, καθώς είναι πάντα μέσα στις φάσεις. Αν έρθει κι αυτό, θα είναι καλό για την ομάδα, αφού θα είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι οι επιθετικοί ζουν από το γκολ. Αυτό είναι το μόνο που του λείπει".

Για την πορεία της Κέρκυρας: "Με μόνη εξαίρεση τον αγώνα με την Ξάνθη, που ήμασταν μέτριοι, αλλά και πάλι δημιουργήσαμε τελικές και είχαμε τετ α τετ, σε όλα τα άλλα παιχνίδια είχαμε πολύ καλή παρουσία. Κάναμε πολλές τελικές και τα διεκδικήσαμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε δύο με τρεις βαθμούς περισσότερους, αλλά κάποια παιχνίδια έμειναν στην ισοπαλία. Είμαστε σε καλή κατάσταση και αν αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες, θα σωθούμε και θα πλασαριστούμε σε μία καλή θέση".

Για την παραμονή: "Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, καθώς πιστεύουμε πολύ στην ομάδα. Το ακούτε ότι το λέω συνεχώς και δεν το λέω για να ακούγεται, αλλά επειδή έτσι είναι. Το ρόστερ είναι καλό και έχει βάθος, για ομάδα τέτοιου επιπέδου. Το θετικό για εμένα είναι ότι πάντα έχω έναν ευχάριστο πονοκέφαλο".

Για τις ομάδες της επαρχίας που δυσκολεύουν τους «μεγάλους»: "Αν παίρνουμε βαθμούς από τους «μεγάλους» και δεν το αξιοποιούμε στα παιχνίδια με τους «μικρούς», τότε είναι πρόβλημα. Για την παραμονή, οι ομάδες θα το πάνε μέχρι τέλους και δε θα είναι τόσο ξεκάθαρο όσο ήταν πέρσι. Φαβορί και προβλέψεις δεν υπάρχουν. Πρέπει να περιμένουμε τις τελευταίες αγωνιστικές για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Όλες οι ομάδες μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα παντού, κάτι που είχαμε ξεχάσει τα προηγούμενα χρόνια. Το πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο και οι «μεγάλοι» δεν είναι σίγουροι όταν παίζουν με τους «μικρούς». Φέτος, βλέπουμε κάτι διαφορετικό. Τα τελευταία χρόνια δεν το ζούσαμε. Οι ομάδες είναι ενισχυμένες και πολύ οργανωμένες. Αν αυτό συνεχιστεί μέχρι τέλους θα είναι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το έχουμε ανάγκη και το έχει ανάγκη ο κόσμος για να πηγαίνει στο γήπεδο, καθώς το αμφίρροπο αρέσει σε όλους. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ανέβει το επίπεδο"..

Για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: "Είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει φαβορί. Τις περισσότερες φορές όταν η μία ομάδα έπαιζε στην έδρα της είχε ένα πλεονέκτημα. Οι δύο ομάδες είναι κοντά. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη ηρεμία και καλύτερο ρόστερ. Έχει πιθανότητες να πάρει το καλύτερο, αλλά μπορεί να έρθει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Εύχομαι να δούμε ένα ωραίο ματς στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς γκρίνια, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να κερδίσει ο καλύτερος".

Για το πρωτάθλημα: "Θα κριθεί στις τρεις ομάδες (σ. σ. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός). Αυτές ξεχωρίζουν. Μπορεί να πάει μέχρι τέλους κι αυτό θα είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Να υπάρχει ενδιαφέρον στην κορυφή και τη βάση. Ο φετινός πρωταθλητής θα κριθεί προς το τέλος και θα επιβιώσει η ομάδα με τη μεγαλύτερη σταθερότητα. Όλες οι ομάδες έχουν τα σκαμπανεβάσματά τους και σιγά σιγά θα σταθεροποιούνται. Ευτυχώς, δεν είναι το αδιάφορο πρωτάθλημα των προηγούμενων ετών, που ξέραμε από νωρίς ποιος θα το πάρει και ποιοι θα υποβιβαστούν. Με την εικόνα των περασμένων ετών το ενδιαφέρον χάνεται".

TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ