ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Τουράμ απέκλεισε τον... Κετσπάγια και πήγε Κέρκυρα

Ο Τουράμ απέκλεισε τον... Κετσπάγια και πήγε Κέρκυρα
Τουράμ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ροζέριο Τουράμ χόρεψε "σάμπα" τον Αστέρα το Σάββατο (22/10). Ο Βραζιλιάνος φορ κερδίζει τις εντυπώσεις και το Sport24.gr γράφει για το πώς έκλεισε στην Κέρκυρα: Απέκλεισε τον... Κετσπάγια και "έπιασε" Ελλάδα.

Το καλοκαίρι η Κέρκυρα έψαχνε στην αγορά για φορ. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός είχε σχεδόν ολοκληρωθεί και το κομμάτι που απέμενε για τη συγκρότηση του παζλ ήταν αυτή του επιθετικού. Η εισήγηση του προπονητή Μιχάλη Γρηγορίου άκουγε στο όνομα Ροζέριο Τουράμ. Ο Βραζιλιάνος επελέγη για τη γραμμή κρούσης από τον Αθηναίο τεχνικό και στα πρώτα έξι παιχνίδια της Super League έχει αποδείξει ότι αποτελεί έναν εξαιρετικό φορ, που κάνει πολλά περισσότερα πράγματα από το χρέος του, δηλαδή τα γκολ.

Μπορεί να πέρασαν έξι παιχνίδια για να βρει δίχτυα, αλλά είναι πολύτιμος ποδοσφαιριστής για τους Φαίακες. Όσο είναι υγιής, αυτός θα είναι ο βασικός στράικερ. Ο 25χρονος έχει αντικατασταθεί μόνο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Έχει καταγράψει πέντε 90λεπτα και ένα 45λεπτο. Είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στη Super League, έχοντας φτάσει τις 24, τη στιγμή που ο δεύτερος Μάρκους Μπεργκ έχει 19. Μιλάμε για έναν ταχύτατο, αλτικό και δυναμικό φορ, με ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Τουράμ απέκλεισε τον... Κετσπάγια και πήγε Κέρκυρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Σάββατο (22/10) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο Λατινοαμερικανός ήταν υπερηχητικός. Μέσα σε όλες τις φάσεις της Κέρκυρας, σημείωσε δύο γκολ και θα μπορούσε να φτάσει και σε χατ τρικ. Πώς όμως τον επέλεξε ο Γρηγορίου; Ο Τουράμ στις 20 Απριλίου είχε κάνει φανταστικό παιχνίδι στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Κύπρου, όταν αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Λεμεσού. Το πρώτο ματς, εκτός έδρας, έληξε 1-1. Στο δεύτερο ο ύψους 1.83 επιθετικός ήταν ο καλύτερος της ομάδας του, παίζοντας κομβικό ρόλο στον αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ του Τιμούρ Κετσπάγια (1-1 η κανονική διάρκεια, πέρασε στα πέναλτι ο Απόλλων).

Τότε τον τσέκαρε ο μάνατζερ Γιάννης Μπιτζίδης, ο οποίος αφού συνεργάστηκε με τον Βραζιλιάνο εκπρόσωπό του, Μαρσέλο Ρομπαλίνιο, τον πρότεινε στην Κέρκυρα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου εντυπωσιάστηκε από τον Ροζέριο Τουράμ, εισηγήθηκε την απόκτησή του και με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε το deal. Ο Λατινοαμερικανός έχει υπογράψει στους "κυανέρυθρους" για έναν χρόνο, ως δανεικός από τη βραζιλιάνικη ομάδα Monte Azul, στην οποία δεσμεύεται για άλλα δύο χρόνια.

Ο Τουράμ χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια. Όποιος έχει δει τα εφετινά παιχνίδια της Κέρκυρας, θα παρατηρήσει ότι δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζεται να γυρίσει μέχρι το κέντρο για να πάρει μπάλα και να φύγει μόνος μέχρι την αντίπαλη περιοχή για να παράξει τελική προσπάθεια. Αν οι Επτανήσιοι διέθεταν ένα δεκάρι να τον τροφοδοτεί, ενδεχομένως να είχε σημειώσει περισσότερα γκολ. Πιο παραγωγική του σεζόν ήταν το 2013-2014 στον Άρη Λεμεσού, όταν είχε σκοράρει 15 φορές.

Με τον Απόλλωνα Λεμεσού, στον οποίο ανήκε από το 2014-2016, έχει δώσει επτά ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ είχε σημειώσει ένα τρομερό γκολ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Όσοι τον γνωρίζουν, κάνουν λόγο για έναν σεμνό άνθρωπο. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν του μιλά η διοίκηση, αυτός έχει το κεφάλι σκυμμένο. Κολλητός του στην Κέρκυρα είναι ο μέσος από τη Γουϊνέα Ισημερινού, Ελόνγκ Ντουαλά, όμως κάνει παρέα και με τους Αντιλέχου και Ντιόγκο.

Είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι της νησιωτικής ομάδας περιμένουν πολλά από τον Τουράμ και ασφαλώς εκτιμούν ότι έχουν στα χέρια τους ένα σημαντικό "εργαλείο" στην προσπάθεια που θα γίνει για παραμονή. Ο ίδιος περνάει καλά στην Κέρκυρα, τη βλέπει ως σκαλοπάτι για την καριέρα του, ενώ έχει φιλοδοξίες να πάει σε ακόμα καλύτερη ομάδα μέσα από τις εμφανίσεις του με την "κόμισσα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Action Images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ