ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Χριστόπουλος: "Να γίνει η Καλαμάτα ένας λόγος για να καμαρώνουμε πάλι"

Χριστόπουλος: "Να γίνει η Καλαμάτα ένας λόγος για να καμαρώνουμε πάλι"

Κατά την επίσημη παρουσίαση του από την Καλαμάτα ο νέος τεχνικός του συλλόγου, Γιάννης Χριστόπουλος, αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει να αναλάβει τα ηνία της ομάδας της πόλης που γεννήθηκε και οριοθέτησε τους πρωταρχικούς στόχους της Καλαμάτας.

Παρουσιάστηκε και επίσημα ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας, Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας της Μεσσηνίας για τα επόμενα τρία χρόνια με στόχο να την επαναφέρει και πάλι στις μεγάλες κατηγορίες.

Κατά την παρουσίαση του ο 46χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει να καθίσει στον πάγκο της ομάδας της πόλης του ενώ οριοθέτησε με το καλημέρα τους στόχους που πρέπει να έχει από εδώ και πέρα η ομάδα της Μεσσηνίας.

Αρχικά η παρουσίαση έγινε από τον χρηματοδότη της ομάδας κ. Αγαθοκλή Χριστόπουλο ο οποίος είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος που είχε γεμίσει την αίθουσα που έγινε η παρουσίαση: «Βλέπετε ότι έγινε η πρώτη κίνηση για μια μεγάλη αρχή, με προσδοκίες. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας, όλοι είναι απαραίτητοι για να φτάσουμε την ομάδα μας πάρα πολύ ψηλά».

Ενώ στη συνέχεια πήρα τον λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Κουκούτσης που σημείωσε:

“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δυναμική παρουσία σας , η οποία με χαροποιεί ιδιαίτερα και παράλληλα με κάνει να αντιληφθώ ακόμη περισσότερο την ευθύνη που έχω αναλάβει απέναντι στην ομάδα μας , στην πόλη μας και σε εσάς. Το πρώτο βήμα έγινε, είναι η σημερινή σας παρουσία, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον κ. Χριστόπουλο και γενικά η δουλεία που γίνεται το τελευταίο διάστημα και έχει αρχίσει να βάζει τις βάσεις για να μπει το τρένο στις ράγες.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι πολλά και δύσκολα . Αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ και όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας. Κυρίες και κύριοι έχω την τιμή σήμερα να υποδέχομαι στην ομάδα μας τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή. Κόουτς θέλω να σε καλωσορίσω και να σου ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σου. Σε διαβεβαιώ ότι εγώ και η διοίκηση θα αγωνιζόμαστε πάντα στο πλευρό σου” .

Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ"

Ο Γιάννης Χριστόπουλος από την πλευρά του στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Καλαμάτας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα κάνει ώστε η ομάδα της Μεσσηνίας να κάνει ξανά περήφανους όλους τους Καλαματιανούς και σημείωσε πως θέλει να δει σε λίγα χρόνια μικρά παιδιά να κυκλοφορούν και πάλι με τη φανέλα της Καλαμάτας στους δρόμους της πόλης.

Μεταξύ άλλων σημείωσε:

Η Καλαμάτα για όλους εμάς δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα. Η Καλαμάτα είναι μια ιδέα. Είναι ο τόπος μας, οι αναμνήσεις μας, τα όνειρα μας, η οικογένεια μας . Ένα σημείο αναφοράς.

Η Καλαμάτα είναι το dna μας που θέλουμε να μας πρεσβεύει απέναντι στους άλλους και να μας γεμίζει υπερηφάνεια. Στην πραγματικότητα η αγάπη για αυτή την ιδέα, είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Για αυτό δεν μπορώ να σας δω σαν καλεσμένους αλλά σαν συνοδοιπόρους.

Η Καλαμάτα ως αθλητικός σύλλογος ξεπέρασε ήδη τον μισό αιώνα ζωής. Είχε καλές στιγμές, κακές στιγμές. Απέδειξε και τις αντοχές, αλλά και τις δυνατότητες της. Δεν μπόρεσε να σταθεροποιηθεί όμως σε ένα υψηλό επίπεδο, διότι τις περισσότερες φορές είχε ανάγκη την οικονομική βοήθεια κάποιου ανθρώπου. Αυτό δεν συνέβη μόνο στην ομάδα μας. Αντίθετα συμβαίνει σε όλη την κλίμακα του αθλητισμού της χώρας. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή τη συνθήκη.

Να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, που θα μπορεί να εγγυηθεί για την ομάδα σχεδόν σε μόνιμη βάση και την ίδια στιγμή να φέρουμε την ομάδα σε ένα σημείο που να μπορεί να ανταποδώσει σε αυτούς που της προσφέρουν. Αυτή είναι και η νέα φιλοσοφία του συλλόγου.

Ο τρόπος για να γίνει αυτό, είναι ένας. Να γίνουμε ένα. Για αυτό καλούμε μαζί μας τις τοπικές αρχές, τον επιχειρηματικό και αθλητικό κόσμο και τους φιλάθλους μας. Όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε την ομάδα μας εκεί που ονειρευόμαστε".

"ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ"

Και πρόσθεσε:

" Οι στόχοι που θέτουμε ξεκινώντας αυτή τη νέα προσπάθεια είναι πολλοί. Καταρχήν θα πρέπει η ομάδα να αρχίσει να λειτουργεί οργανωτικά σε πιο επαγγελματικά πρότυπα. Να δημιουργήσει γερές βάσεις και υποδομές σε όλα τα επίπεδα που θα ενισχύσουν την λειτουργικότητα της, την αξιοπιστία της και θα την κάνουν ελκυστική σε παίκτες, συνεργάτες, υποστηρικτές και φίλαθλους.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι,το οποίο είναι αλληλένδετο με αυτά που προανέφερα, η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μακριά από εκεί που πρέπει να είμαστε και το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πλησιάσουμε εκεί που ανήκουμε. Ξεκινάμε από την αρχή την προσπάθεια να χτίσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, στηριζόμενη στην δική μου αγωνιστική φιλοσοφία, η οποία κάθε χρόνο θα κάνει πρωταθλητισμό.

Θέλουμε να μπουν οι βάσεις σε ένα ρόστερ το οποίο δεν θα έχει συχνές και πολλές αλλαγές , θα στοχεύουμε στην ατομική εξέλιξη των αθλητών και βέβαια στην βελτίωση σε ομαδικό επίπεδο. Βασική μου επιδίωξη είναι η δημιουργία αποδυτηρίων με οικογενειακό κλίμα και σωστή νοοτροπία και μιας ομάδας που κάθε Κυριακή θα βγάζει όλη της την ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και θα παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Για την επίτευξη των στόχων χρειάζεται προγραμματισμός, σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή, διάρκεια. Διάρκεια στην προσπάθεια από εμάς, διάρκεια στην υποστήριξη και τη συμπαράσταση από εσάς. Εάν στο πρώτο κακό αποτέλεσμα απογοητευτούμε δεν θα καταφέρουμε πολλά. Αν η προσπάθεια μας έχει την ίδια ένταση για κάποια χρόνια τότε σίγουρα θα πάρουμε καρπούς.

Θα ήθελα να προσθέσω άλλον έναν στόχο ο οποίος για εμένα κατέχει πρωταρχική θέση. Όραμα μου είναι να βελτιώσω την προσέγγιση του κόσμου στην ομάδα. Στην συνείδηση όλων μας η Καλαμάτα να είναι πρωτίστως αγώνας, να είναι προσπάθεια. Και αυτό το στοιχείο θέλω να είναι κυρίαρχο στην εποχή που ανοίγει.

Η καλύτερη Κυριακή για εμένα θα είναι εκείνη που η ομάδα θα έχει δώσει τον καλύτερο της εαυτό και που η προσπάθεια της θα χειροκροτηθεί από την κερκίδα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Θα είναι η Κυριακή που κάθε οικογένεια θα βρεθεί στο γήπεδο με το κασκόλ και τη σημαία της Καλαμάτας και θα την αγαπάει ανιδιοτελώς. Που θα ξαναγίνει η ομάδα της πόλης, το κέντρο της πόλης. Που θα ξαναγίνει ένας λόγος για να καμαρώνουμε.

Αυτός ο στόχος είναι πολύ μεγαλύτερος από κάθε άλλο στόχο, στο δικό μου μυαλό.Να θυμάστε: την ημέρα που θα δούμε τα παιδιά της πόλης μας, να φορούν στο δρόμο τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας, εκείνη την ημέρα θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο και τον Αποστόλη Κουκούτση για την εμπιστοσύνη τους και γιατί η προσωπικότητα τους ήταν ένας από τους λόγους που με ενέπνευσαν να αναλάβω την ομάδα.

Εμείς θα κάνουμε έναν τίμιο αγώνα. Δεν ξέρω που θα καταφέρουμε να φτάσουμε αλλά να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε τα πάντα για την ομάδα μας, για τον τόπο μας για τον κόσμο μας”.


TAGS ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ