ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Καλαμάτα: Επιστολή σε Αυγενάκη και Γραμμένο

Γ ΕΘΝΙΚΗ / ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Γ ΕΘΝΙΚΗ / ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Καλαμάτα έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο για να

Τα όσα γίνονται σε Super League 2 και στην Football League, η πώληση των ΑΦΜ, και το ποιες ομάδες θα πάρουν τις θέσεις όσων δεν δήλωσαν συμμετοχή απασχολούν την Καλαμάτα που έστειλε επιστολή τόσο προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη όσο και προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.

Αυτή αναφέρει:

"Περί τα τέλη του μηνός Ιουνίου 2019 και μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισα να αναλάβω τις τύχες της ποδοσφαιρικής ομάδας της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του ιστορικού σωματείου του Π.Σ. ‘’ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ’’.

Η απόφασή μου αυτή υπαγορεύτηκε από καθαρά λόγουςπατριωτισμού, καθώς, όντας Έλληνας ομογενής που ζω και δραστηριοποιούμαι εδώ και πολλά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ένιωσα την ηθική υποχρέωση να προσφέρω και να επενδύσω στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Δυστυχώς, μετά από έναν και πλέον μήνα, είμαι αναγκασμένος να απευθυνθώ και προς εσάς με την παρούσα επιστολή, ευελπιστώντας ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί μία οριστική λύση στην υφιστάμενη κατάσταση ανασφάλειας που επικρατεί ως προς τις ομάδες που θα απαρτίζουν τα Πρωταθλήματα της Football League και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι και σήμερα, και κατόπιν της μη δήλωσης συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Football League, του Κρόνου Αργυράδων και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ουδείς μπορεί να μας ενημερώσει με βεβαιότητα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ποδοσφαιρική ομάδα του Π.Σ. ‘’ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ’’ με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να ολοκληρώσουμε τον μεταγραφικό μας σχεδιασμό, αλλά και να προβούμε σε κάθε εν γένει περαιτέρω ενέργεια σχετικά με την οργάνωση και τον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου για την ομάδα μας.

Αυτό μάλιστα, συμβαίνει αφού τον τελευταίο καιρό πληροφορούμασταν διαρκώς, μέσω διαφόρων δημόσιων δηλώσεων από αρμόδια πρόσωπα για διαπραγματεύσεις και ενδεχόμενη αγοραπωλησία Α.Φ.Μ. μεταξύ ομάδων πιο πάνω και πιο κάτω κατηγοριών έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Επίσης, υπήρχαν έντονες φήμες με αναρτήσεις στον τύπο και το διαδίκτυο και αφορούσαν προσπάθειες τρίτων προσώπων να επιδιώκουν να εισέλθουν αριβιστικά στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με αποκλειστικό σκοπό την αποκόμιση κερδών μέσω του στοιχηματισμού.

Όπως αντιλαμβάνεστε, όλα τα παραπάνω απαξιώνουν πλήρως το ελληνικό ποδόσφαιρο, πλήττουν σε μέγιστο βαθμό την αξιοπιστία του και αποτρέπουν ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν με καθαρό τρόπο στην χώρα τους να το πράξουν.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, και ανεξάρτητα από τον προβιβασμό ή μη της ομάδας μας στο Πρωτάθλημα της Football League, παρακαλώ να προβείτε άμεσα σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για τη διασφάλιση της νομιμότητας, ιδίως δε για τη θέσπιση ενός πιο αυστηρού και καθόλα συγκεκριμένου κανονιστικού πλαισίου, το οποίο θα προβλέπει με απόλυτη ακρίβεια όλα τα οικονομικά αλλά και αγωνιστικά κριτήρια ανόδου των ομάδων που θα πρέπει να προβλέπονται επακριβώς από τον Κ.Α.Π. ώστε να εκλείψουν, στο μέλλον, αντίστοιχα φαινόμενα.

Κύριε υφυπουργέ με όλο τον σεβασμό και στο πρόσωπό σας και στην θεσμική θέση που κατέχετε θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι το ποδόσφαιρο στην χώρα μας δεν εκπροσωπείται από δύο γεωγραφικές περιοχές Κρήτη και Εύβοια αλλά από το σύνολό της και τις ομάδες που το απαρτίζουν, γι ‘αυτό η πόρτα του γραφείου σας θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους και όχι σε υμέτερους.

Και αυτό το τονίζω γιατί ενώ η επίσημη διοίκηση του Π.Σ. ‘’Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ’’ δια του προέδρου της (επενδυτή στην χώρα μας) έχει ζητήσει εδώ και έναν μήνα περίπου ραντεβού για να σας εκθέσει τις απόψεις της και τους προβληματισμούς της όσο αναφορά την καθαρότητα, την αξιοπιστία και την εύρυθμη λειτουργία που θα πρέπει να ισχύει στον χώρο του ποδοσφαίρου εσείς μας αγνοείτε και δέχεστε στο γραφείο σαςεπιλεκτικάπρόσωπα και ομάδες με κριτήρια που προφανώς εμείς δεν πληρούμαι.

Πάντα στο πλαίσιο της ισονομίας που θα πρέπει να διέπει τους ανθρώπους που απαρτίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και σίγουρα σε συνεργασία με αυτούς που το διοικούν θεσμικά, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αντιμετωπίζετε και την δική μας παρουσία στον χώρο με τα ίδια κριτήρια, τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά αν θέλετε, που ισχύουν για όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες.

Κύριε πρόεδρε της Ε.Π.Ο. εμείς ιδιαίτερα στην Μεσσηνία έχουμε μάθει να μην επαιτούμε, να μην ζητάμε καμία χάρη αλλά να απαιτούμε το νόμιμο αυτό που ορίζει η νομοθεσία και όχι η ερμήνευση κατά το δοκούν όπως κάνει στην προκειμένη περίπτωση ο υφιστάμενός σας Κος Σαράκης.

Ο συγκεκριμένος κύριος προσπαθώντας να παρασύρει και όλη την επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Ο. απορούμε πως ίσως και τεχνιέντως να αγνοεί ή ενδεχομένως να παραφράζει ότι ξεκάθαρα ορίζει το άρθρο 20 παράγραφος 2 του Κ.Α.Π. που αναφέρει:

Άρθρο 20 Κ.Α.Π.

Βαθμολογική κατάταξη ομάδων

Παρ.2.

Η διοργανώτρια κάθε πρωταθλήματος υποχρεούται να τηρεί βαθμολογικό πίνακα και με βάση αυτόν να επικυρώσει την οριστική κατάταξη των ομάδων. Αν από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων προβλέπεται αγώνας κατάταξης για τον υποβιβασμό ή τον προβιβασμό ομάδας από κατηγορία σε κατηγορία ή για την συμμετοχή ομάδας στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, το Δ.Σ. της οικείας επαγγελματικής ένωσης αποφασίζει, υποχρεωτικά, τη μερική ή ολική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος πριν από τους αγώνες κατάταξης. Οι αγώνες κατάταξης διεξάγονται πάντα αμέσως μετά την μερική ή ολική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, τα αποτελέσματα των οποίων λαμβάνονται υπόψη για τον καταρτισμό του πίνακα των ομάδων που δικαιούνται συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, επικύρωση της τελικής βαθμολογίας και στην συνέχεια αυτή που μετράει για την άνοδο των ομάδων στην παραπάνω κατηγορία είναι η βαθμολογία των αγώνων μπαράζ και σ´αυτή έχουμε την εξής κατάταξη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3 βαθμοί

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 1 βαθμός

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 1 βαθμός

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0 βαθμοί

Άμεσα απαιτούμε την παραίτησή του Κου Σαράκη ή την εξαίρεσή του από την εξέταση της παρούσας υπόθεσης αφού κατά την γνώμη μας κρίνεται ανεπαρκής.

Το δίκιο είναι με το μέρος μας και το ηθικό και το νομικό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το στερήσει.

Με τιμή,

Γεώργιος Πρασσάς

Πρόεδρος Π.Σ. "Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ"

TAGS ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ