Καγιούλης: "Έχω καταθέσει πρόταση στον Παπαθανασάκη"

Καγιούλης

Καγιούλης: "Έχω καταθέσει πρόταση στον Παπαθανασάκη"

Ο Νίκος Καγιούλης με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως την Τετάρτη κατέθεσε επίσημα γραπτή πρόταση στον Παπαθανασάκη για την αγορά του Ηρακλή ενεργώντας για λογαριασμό δυο επενδυτών που θέλουν τον "γηραιό".

Επίσημη πρόταση στον Σπύρο Παπαθανασάκη για την αγορά του Ηρακλή έχει καταθέσει από την Τετάρτη (10/5) ο Νίκος Καγιούλης ενεργώντας για λογαριασμό δυο επενδυτών. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο άνθρωπος που έτρεξε τον "γηραιό" τη φετινή σεζόν μιλώντας στον Metropolis 95.5.

Κάτι που δικαίωσε το ρεπορτάζ του Sport24.gr από την περασμένη εβδομάδα για εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ηρακλή. Ο Νίκος Καγιούλης δεν μίλησε για τα ονόματα που θέλουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ούτε τι θα γίνει σε περίπτωση που ο Ηρακλής δεν εξασφάλισε την άδεια. Αναφέρθηκε στα όσα ισχύουν σήμερα και τόνισε ότι αν και δεν υπάρχει χρόνος προθεσμίας στον Παπαθανασάκη για να απαντήσει θα πρέπει όλα να γίνουν γρήγορα για να μην χαθεί άλλος χρόνος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καγιούλης:

Για το αν έχει καταθέσει πρόταση για την ΠΑΕ Ηρακλής:

«Ναι έχω καταθέσει πρόταση στον κ. Παπαθανασάκη και τον δικηγόρο του. Και προφορικά και γραπτά από χθες (10/5)».

Για τι περιλαμβάνει η πρόταση:

«Δε θα μπω σε οικονομικές λεπτομέρειες, αυτά αφορούν την ομάδα. Πιστεύω ότι είναι μια πρόταση στα επίπεδα της συνεργασίας που είχαμε με τον κ. Παπαθανασάκη αυτόν τον καιρό. Είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Για το τι θα γίνει με τα χρέη του Ηρακλή και αν βαρύνουν και τον κ. Παπαθανασάκη:

«Τα χρέη αναλαμβάνουν οι επενδυτές που αγοράζουν την ομάδα, τη στιγμή που θα πάρουν τις μετοχές. Έχω μαζί μου δυο άτομα που θα είναι οι κύριοι επενδυτές της ομάδας. Είναι και οι δυο Έλληνες. Όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία θα μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες. Αν δεν είναι συνεπής ο κ. Παπαθανασάκης ή οι αγοραστές, βάσει μετοχολογίου, ασφαλώς και θα τον βαρύνουν μέχρι την πλήρη αποπληρωμή τους. Υπαρχουν δικλείδες για να διασφαλιστεί ο κ. Παπαθανασάκης αλλά αυτά θα τα πουν οι νομικοί για το πώς μπορει να εξασφαλιστεί σε αυτό το κομμάτι».

Για το πότε περιμένει απάντηση από τον κ. Παπαναθασάκη:

«Δεν έχουμε βάλει προθεσμία. Εμείς θέλουμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί τα θέματα τρέχουν και πρέπει να γίνουν άμεσα πολλές κινήσεις».

Για το γιατί θέλει να πάρει τον Ηρακλή:

«Το έχω πει εξ’ αρχής. Θέλω να τον βάλω στον σωστό δρόμο, να σταθεί στα πόδια του. Δεν αρμόζει στον Ηρακλή αυτό που έγινε τη φετινή σεζόν και μπορεί να συνεχιστεί το ίδιο βιολί».

Για το αν εγγυάται στον κόσμο της ομάδας ένα καλύτερο μέλλον για τον Ηρακλή:

«Ναι. Θα τακτοποιηθούν και τα οικονομικά, η δομή και η οργάνωση για να λειτουργήσει ο Ηρακλής σαν επαγγελματική ομάδα. Είναι κάτι που θέλει από την αρχή φτιάξιμο για να μπει στον σωστό δρόμο. Υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες από τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου για να εγγυηθούν αυτό το πράγμα. Ο σκοπός είναι με να σβηστούν σιγά-σιγά τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και να μπουν οι βάσεις ώστε ο Ηρακλής μετά από μια διετία να είναι αυτόνομος και να μην έχει ανάγκη κανέναν».

Για το αν ο σκοπός του ίδιου παραμένει το κέρδος, όπως είχε δηλώσει και προ μηνών στο Metropolis 95.5, και αν έχει σκοπό να πουλήσει την ομάδα:

«Σε βάθος διετίας με μια σωστή οργάνωση και δομή, θα μπορώ να έχω τα ανάλογα κέρδη που υπολογίζω. Συνεχίζω να στηρίζω αυτό που κάνω από την αρχή. Δε θέλω να μείνω για πολύ καιρό. Θέλω να χτίσω κάτι σωστό κάτι καλό. Δεν έχει αλλάξει το σκεπτικό μου. Θέλουμε να κάνουμε τον Ηρακλή κερδοφόρο».

Για τη σχέση του με τους οργανωμένους οπαδούς του Ηρακλή:

«Δεν πάω κόντρα στο ρεύμα και τους οπαδούς. Εγώ προσπαθώ να χτίσω όρθιο κάτι που έχει γκρεμιστεί από καιρό. Ήδη φέτος έγινε ένα μεγάλο βήμα αφού σωθήκαμε όταν όλοι μας είχαν ξεγραμμένους. Αν υπάρχει κάτι καλύτερο και χειροπιαστό, εγώ θα αποχωρήσω από τον Ηρακλή ακόμα και αύριο το πρωί. Οι οργανωμένοι πιστεύω ότι έχουν καταλάβει τι έχω προσφέρει στον Ηρακλή. Με κατηγορούσαν ότι ήθελα να ρίξω τον Ηρακλή αλλά και με την δική μου προσπάθεια καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία με όλα αυτά τα προβλήματα».

Για το ποιος έσωσε τον Ηρακλή, ο ίδιος ή ο κ. Παπαθανασάκης:

«Νομίζω ότι όλοι όσοι ήταν κοντά στην ομάδα, ο κόσμος, οι παίκτες, οι προπονητές το προσωπικό, κατάλαβαν ποιος έσωσε πραγματικά τον Ηρακλή. Ο κόσμος ξέρει ποιος ήταν μπροστά και μπορούσε να κάνει κάποια πράγματα ώστε σήμερα να μιλάμε για την παραμονή του Ηρακλή».

Για το ποιες είναι οι σχέσεις του με τον κ. Παπαθανασάκη:

«Μια χαρά, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Συζητάμε καθημερινά, έχω κάνει τις προτάσεις μου και αυτός θα κρίνει πώς θα προχωρήσουμε παρακάτω».

Για το αν έχει άλλες προτάσεις ο κ. Παπαθανασάκης:

«Από ότι ξέρω, όχι. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει ο κ. Παναθανασάκης. Εγώ ξεκαθάρισα πως ότι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που τρέχουν. Όλος ο Ηρακλής είναι στον αέρα, οι παίκτες, οι προπονητές. Οι όποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα».

Για το αν είναι θετικός ο κ. Παπαθανασάκης:

«Από ότι μου έχει δείξει, ναι. Δεν έχω δει κάτι αρνητικό σε αυτά που μου λέει. Έχω κάνει τις προτάσεις μου και αυτός θα κρίνει αν τον ικανοποιούν».

Για το αν θα ήθελε τον Ηρακλή αν υποβιβαζόταν στη Football League:

«Εγώ έδωσα τις δυνάμεις μου για να μείνει ο Ηρακλής στη Super League, όπου και ανήκει, παρά τις προσπάθειες κάποιων για τον ρίξουν». 

Για τις μεθοδεύσεις και το σχέδιο για τον υποβιβασμό του Ηρακλή:

«Το γνωρίζω και προσπαθούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μην τους περάσει. Φάνηκε στην συνέλευση της Σούπερ Λιγκ ποιοι απεργάζονται να ρίξουν του Ηρακλή γιατί υπολόγιζαν ότι θα πέσει βαθμολογικά. Τους χαλάσαμε τη σούπα και προσπαθούν με νομικά τερτίπια να ρίξουν τον Ηρακλή που σώθηκε δικαιωματικά μέσα στα γήπεδα».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος για τον Ηρακλή από την αδειοδότηση:

«Αν υπάρχει κίνδυνος για τον Ηρακλή, υπάρχει για όλους. Το θέμα χειρίζεται το νομικό επιτελείο του κ. Παπαθανασάκη και ο ίδιος. Θα δείξει την επόμενη εβδομάδα που μας έχουν καλέσει για την αδειοδότηση».

Για το αν ισχύει η πρότασή του αν ο Ηρακλής υποβιβαστεί:

«Αυτό πρέπει να το εξετάσουμε μετά γιατί δεν είμαι μόνος μου. Είναι και δύο άλλοι επενδυτές που πρέπει να δώσουν κι αυτοί το "ΟΚ". Δεν είναι μια απόφαση που μπορώ να τη λάβω μόνος μου. Θα προσπαθήσω να αποτρέψω όλα αυτά σενάρια γιατί οι νομικοί μου λένε ότι είμαστε καλυμμένοι, δεν έχουμε κάνει κάτι παράνομο».

Για το αν έχει σκεφτεί ήδη παίκτες και προπονητές για την επόμενη σεζόν:

«Έχω στο μυαλό μου ένα πλάνο αλλά δε θα το δημοσιοποιήσω τώρα. Πρώτα θα μιλήσω με τους ήδη υπάρχοντες στην ομάδα και μετά θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις».

Για το αν έχει να πει κάτι στον κόσμο του Ηρακλή:

«Εγώ αυτό που λέω, το κάνω. Την πρότασή μου την έχω καταθέσει, πιστεύω ότι θα είναι μια καλή λύση για τον Ηρακλή ώστε να ορθοποδήσει και οικονομικά και οργανωτικά. Από εκεί και πέρα, όπως κριθήκαμε φέτος θα κριθούμε και του χρόνου, αν υπάρξει συμφωνία. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και τα αποτελέσματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΓΗΡΑΙΟΥ

Φέρνει επενδυτή για τον Ηρακλή ο Καγιούλης

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24