ΙΝΤΕΡ

Πήρε τερματοφύλακα και πούλησε πέντε παίκτες η Ίντερ

Torino's Daniele Padelli celebrates after his teammate Matteo Brighi scored a goal during their Serie A soccer match against Sassuolo, at Reggio Emilia's Mapei stadium, Italy, Sunday, Jan. 19, 2014. (AP Photo/Marco Vasini)
Torino's Daniele Padelli celebrates after his teammate Matteo Brighi scored a goal during their Serie A soccer match against Sassuolo, at Reggio Emilia's Mapei stadium, Italy, Sunday, Jan. 19, 2014. (AP Photo/Marco Vasini) AP

Η Ίντερ υπέγραψε ως ελεύθερο τον Ντανιέλε Παντέλι από την Τορίνο, ωστόσο χρειάστηκε να πουλήσει πέντε παίκτες για να μην τιμωρηθεί λόγω FFP.

Η Ίντερ βρήκε τον αναπληρωματικό τερματοφύλακά της στο πρόσωπο του Ντανιέλε Παντέλι, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Τορίνο.

Ο 31χρονος τερματοφύλακας βρισκόταν στη "γκρανάτα" από το 2013, ωστόσο πέρυσι έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα λόγω του δανεισμού του Τζο Χαρτ.

Ο Παντέλι αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Χουάν Πάμπλο Καρίσο, ο οποίος αποχώρησε ως ελεύθερος για τη Μοντερέι του Μεξικού.

ΕΔΩΣΕ ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΚΤΕΣ

Οι "νερατζούρι" προσπαθούν να βρουν χρήματα με κάθε τρόπο για να μην ξεφύγουν από τις απαιτήσεις του Financial Fair Play, αφού ήδη αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.

Γι' αυτόν τον λόγο, την τελευταία ημέρα του οικονομικού έτους 2016-2017, πούλησαν πέντε ποδοσφαιριστές, με στόχο να συγκεντρώσουν 30.000.000 ευρώ μέχρι το βράδυ της 30ής Ιουνίου.

Σημαντικότερη όλων η πώληση του Τζιανλούκα Καπράρι στη Σαμπντόρια έναντι 15.000.000 ευρώ. Ο 23χρονος Ιταλός επιθετικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016 έναντι 4.500.000 ευρώ από την Πεσκάρα, ωστόσο έμεινε ως δανεικός, με συνέπεια να μην παίξει ούτε έναν αγώνα με τους "νερατζούρι".

Με μόλις δύο συμμετοχές αποχωρεί ο Φεντερίκο Ντιμάρκο, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου και έκανε ντεμπούτο το 2014. Ο 19χρονος αριστερός μπακ, που είχε παραχωρηθεί δανεικός σε Άσκολι και Έμπολι, παραχωρήθηκε με 4.000.000 ευρώ στη Σιόν.

Ο Σενά Μιανγκ είχε αποκτηθεί από τις ακαδημίες της Μπέερσοτ και έπαιζε στα τμήματα υποδομής της Ίντερ. Τον Ιανουάριο του 2017, ο 20χρονος αριστερός μπακ παραχωρήθηκε δανεικός στην Κάλιαρι, η οποία τον αγόρασε έναντι 3.500.000 ευρώ.

Ακόμα ένας αριστερός οπισθοφύλακας από τις ακαδημίες, ο 22χρονος Φάμπιο Εγκουέλφι, αποχώρησε οριστικά από την Ίντερ. Μετά από πέντε δανεισμούς, η Αταλάντα τον απέκτησε για 1.500.000 ευρώ.

Με το ίδιο ποσό απέκτησε η "νεοφώτιστη" στη Serie A Μπενεβέντο τον Αντριού Γκραβιγιόν, τον 19χρονο στόπερ από τη Γουαδελούπη, ο οποίος αγωνιζόταν στην κ-19.

Μαζί με τα 9.000.000 ευρώ που είχαν εξασφαλίσει από την πώληση του Έβερ Μπανέγα στη Σεβίλλη, τα 8.000.000 ευρώ από τον δανεισμό που έγινε αγορά του Ζουάν Ζεζούς από τη Ρόμα και τα 4.000.000 ευρώ του Σαφίρ Ταϊντέ στην Μπολόνια, οι Μιλανέζοι κατάφεραν να βγουν από τη δύσκολη θέση και πλέον περιμένουν την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της UEFA.

Photo credits: AP Photo/Marco Vasini

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ