ΙΝΤΕΡ

Οπαδοί της Ίντερ σε Λουκάκου: "Αυτό δεν είναι ρατσισμός, πρέπει να συνηθίσεις"

Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side's third goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Lecce at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Monday, Aug. 26, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side's third goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Lecce at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Monday, Aug. 26, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Με ένα μακροσκελές κείμενο, οι τιφόζι της Ίντερ "ενημέρωσαν" τον Ρομέλου Λουκάκου πως οι ήχοι μαϊμούδων των οπαδών της Κάλιαρι δεν συνιστούν ρατσισμό.

Στον Κυριακάτικο αγώνα της Κάλιαρι με την Ίντερ (1/9), οι οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν ήχους μαϊμούδων στον Ρομέλου Λουκάκου την ώρα που ήταν έτοιμος να εκτελέσει το πέναλτι της νίκης για τους "νερατζούρι".

Ο Βέλγος επιθετικός μετά το τέλος του παιχνιδιού έστειλε το δικό του μήνυμα στα social media για τον ρατσισμό με αρκετές ομάδες στην Ιταλία να στέκονται στο πλευρό του.

Όχι όμως και όλοι οι τιφόζι των "νερατζούρι" που ήρθαν να δώσουν μια διαφορετική διάσταση στο όλο θέμα με ανάρτηση τους και επιστολή στο Facebook με αποδέκτη τον Βέλγο στράικερ.

Η επιστολή των τιφόζι της Ίντερ που είχε τίτλο "Αυτό δεν είναι ρατσισμός" τονίζει μεταξύ άλλων πως οι οπαδοί κάθε αντίπαλης ομάδας κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν την ομάδα τους και πως αυτό δεν είναι το πρόσωπο του ρατσισμού.Καλούν μάλιστα τον Λουκάκου να συνηθίσει τέτοιου είδους συμπεριφορές!

"Καλησπέρα Ρομέλου. Είμαστε οι οπαδοί που σε υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο και σου γράφουμε εκ μέρους της Curva Nord. Aυτό που συνέβη στον αγώνα με την Κάλιαρι δεν ήταν ρατσιστικό, αν και καταλαβαίνουμε πως μπορεί να το εξέλαβες έτσι, αλλά οι οπαδοί στην Ιταλία χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να εκνευρίσουν και να αποπροσανατολίσουν τους παίκτες.

Όμως αυτό δεν είναι ρατσιστικό. Αντιθέτως, είμαστε πολυεθνικοί οργανισμοί οπαδών και υποδεχόμαστε ποδοσφαιριστές από κάθε γωνία του πλανήτη. Πρέπει να καταλάβεις πως η Ιταλία δεν είναι σαν άλλες Βορειοευρωπαϊκές χώρες, όπου εκεί ο ρατσισμός είναι πραγματικό πρόβλημα.

Θα θέλαμε να μας βοηθήσεις να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο του ρατσισμού. Οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές, απλά στο γήπεδο μεταμορφώνονται και γίνονται άλλοι άνθρωποι κάποιες φορές.

Η κατανόηση και η λύση του προβλήματος πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία και όχι από τα γήπεδα. Καταλαβαίνουμε την ενόχληση σου, όμως θα πρέπει να συνηθίσεις τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Πίστεψε μας είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα.

Καλώς ήρθες στην ομάδα μας Ρομέλου."

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ