ΙΝΤΕΡ

Λουκακού: "Θα βοηθήσω την Ίντερ να πολεμήσει τον ρατσισμό"

Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side's third goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Lecce at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Monday, Aug. 26, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side's third goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Lecce at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Monday, Aug. 26, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Ρομελού Λουκακού αναφέρθηκε μέσω συνέντευξης στην πρόσφατη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από οπαδούς της Κάλιαρι και στάθηκε στην αναγκαιότητα για εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης στον αθλητισμό (VIDEO).

Ο Ρομελού Λουκακού άρχισε με τον ιδανικό τρόπο τη θητεία του στο Καμπιονάτο, σκοράροντας και στις δύο νίκες της Ίντερ στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Serie A (4-0 την Λέτσε εντός και 2-1 την Κάλιαρι εκτός), όμως το γκολ που πέτυχε στην Σαρδηνία και χάρισε τη νίκη στους Μιλανέζους δεν το ευχαριστήθηκε 100%.

Το φινάλε του αγώνα του άφησε μία γλυκόπικρη γεύση αφού από τη μία ήταν χαρούμενος για τη νέα επιτυχία της ομάδας του και από τη άλλη δεν μπορούσε να συμφιλιωθεί με την ιδέα πως έγινε στόχος ρατσιστικής επίθεσης από μία μικρή μερίδα οπαδών της Κάλιαρι.

Τα πράγματα έγιναν μάλιστα ακόμα πιο άσχημα όταν οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ίντερ έδειξαν πρόθυμοι να δικαιολογήσουν τους ομολόγους τους της Κάλιαρι, λέγοντάς του πως θα πρέπει να συνηθίσει τέτοιες συμπεριφορές ο Βέλγος διεθνής επιθετικός.

Την ίδια ώρα πάντως η επίσημη Ίντερ καταδίκασε με σκληρό τρόπο αυτές τις συμπεριφορές και ο Βέλγος δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός αυτό, υποστηρίζοντας σε συνέντευξή του πως μπορεί να βοηθήσει τους νερατζούρι στη μάχη που δίνουν απέναντι σε τέτοια νοσηρά φαινόμενα.

"Πρώτα από όλα θέλω να ξεκαθαρίσω πως ήταν αθλητική η απόφασή μου να έρθω εδώ επειδή η Ίντερ ήταν η ομάδα στην οποία ήθελα να παίξω στην Ιταλία.

Έπαιξε ρόλο η παρουσία του συγκεκριμένου προπονητή και των συγκεκριμένων συμπαικτών αλλά και του αδερφού μου που παίζει στην Ιταλία (σ.σ. ο Τζορντάν Λουκακού είναι αριστερός μπακ στην Λάτσιο)", δήλωσε αρχικά στο περιοδικό "Rolling Stone", για να μιλήσει κατόπιν για τη μάχη κατά του ρατσισμού:

"Νομίζω ότι είναι σπουδαία η πρωτοβουλία της Ίντερ να ξεκινήσει αντιρατσιστική καμπάνια. Εάν θέλουν από μένα να τους βοηθήσω, είμαι πρόθυμος να το κάνω αλλά αυτή τη στιγμή εστιάζω σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μου. Θέλω να βοηθώ τους συμπαίκτες μου να νικούν.

Νομίζω ότι η πιο σωστή στάση είναι να φεύγεις από το γήπεδο για να αναδείξεις το πρόβλημα. Θα έχετε δει τις τελευταίες εβδομάδες πως υπάρχουν αρκετά περισταστικά και στην Αγγλιά με παίκτες της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πρωταγωνιστούν.

Θα πρέπει να το αναδείξουμε αυτό το θέμα γιατί το ποδόσφαιρο είναι διεθνές και πολυπολιτισμικό. Εάν θέλεις να φέρνεις στη χώρα σου τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο θα πρέπει να τους υποδέχεσαι με ανοιχτές αγκαλιές επειδή είναι πρόθυμοι να αφομοιώσουν την κουλτούρα σου.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην κάνουμε διακρίσεις και να εκτιμάς την παρουσία ατόμων από διαφορετικές χώρες στα μέρη σου".

Photo Credits: AP Photo/Luca Bruno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπα: "Όλοι οι μαύροι παίκτες να φύγουν από την Ιταλία"
Ίντερ: Αντιδράσεις για την επιστολή των ultras στον Λουκάκου
TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ