ΙΝΤΕΡ

Ίντερ: Οι αποκαλυπτικές ιστορίες του Μάσιμο Μοράτι

Inter Milan newly elected President Erick Thohir, left, presents a jersey with his name to outgoing President Massimo Moratti in Milan, Italy, Friday, Nov. 15, 2013. Inter Milan owner Erick Thohir has been elected as club president, ending Massimo Moratti's 18-year spell in charge. Thohir, who bought a majority stake of Inter last month, was confirmed as the new president at an extraordinary board meeting on Friday. (AP Photo/Antonio Calanni)
Inter Milan newly elected President Erick Thohir, left, presents a jersey with his name to outgoing President Massimo Moratti in Milan, Italy, Friday, Nov. 15, 2013. Inter Milan owner Erick Thohir has been elected as club president, ending Massimo Moratti's 18-year spell in charge. Thohir, who bought a majority stake of Inter last month, was confirmed as the new president at an extraordinary board meeting on Friday. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο επί 21 χρόνια πρόεδρος της Ίντερ θυμήθηκε και διηγήθηκε απίθανες ποδοσφαιρικές ιστορίες για τον Σνάιντερ, τον Ιμπραΐμοβιτς, τον Ινιέστα και τον Καντονά.

Ο Μάσιμο Μοράτι διετέλεσε πρόεδρος της Ίντερ από το 1995 έως και το 2016 μετρώντας πολλούς εγχώριους τίτλους, όπως φυσικά και την κατάκτηση του Champions League το 2010. Ένας τέτοιος πρόεδρος θα έχει προφανώς αρκετές ιστορίες να διηγηθεί και το έκανε στην ιταλική εφημερίδα "Corriere della Sera".

Η πρώτη ιστορία αφορούσε τον Γουέσλι Σνάιντερ, τον οποίο έφερε στο Μιλάνο το 2009: "Ήταν ένας μπάρμαν που μου είπε ότι χρειαζόμασταν κάποιον να δώσει επιτάχυνση και η αναφορά του ήταν τόσο πειστική που κάλεσα αμέσως τον μάνατζερ του. Ο Μουρίνιο ήταν ενθουσιασμένος και ενώ δεν έβρισκε χώρο στην Ρεάλ ήρθε σε μας."

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο μεταγραφής του Ινιέστα από την Μπαρτσελόνα με την περίπτωση του να είναι αρκετά δύσκολη: "Μιλούσαμε με την Μπάρτσα γι' άλλους παίκτες, είχαμε την οικονομική δύναμη και πειστικούς λόγους, αλλά όταν ανέφερα τον Ινιέστα η συμπεριφορά τους άλλαξε αμέσως, δεν υπήρχε περιθώριο διαπραγμάτευσης. Δεν θα μιλούσα καν στον παίκτη."

Ενδιαφέρουσα ήταν η δήλωση του και για μία "διαμάχη" μεταξύ Ιμπραΐμοβιτς και Καμπιάσο: "Με κάλεσε για να μου πει ότι η ομάδα θα τα πήγαινε καλύτερα χωρίς τον Καμπιάσο. Την ίδια ώρα ο Καμπιάσο, μου έλεγε το ίδιο. Ο Ίμπρα έφυγε με δική του θέληση, γιατί ήθελε να κερδίσει το Champions League και είχε περισσότερες πιθανότητες με την Μπαρτσελόνα. Όταν ήρθε στο Μιλάνο, με πήρε για να μου πει ότι προτιμά την ίντερ, ακόμη και με λιγότερα χρήματα, αλλά μετά το ποτάμι δεν είχε γυρισμό, δεν τον πίεσα".

Τέλος, μια φανταστική ποδοσφαιρική ιστορία δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τον Έρικ Καντονά: "Συναντηθήκαμε την λάθος ημέρα. Ήταν προγραμματισμένο το παιχνίδι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας, όταν ο Καντονά επιτέθηκε στον οπαδό. Ήμουν με το παιδί μου στις κερκίδες εκείνη την ημέρα. Πήγα στο σπίτι του Ινς και είπα στον Καντονά να έρθει στην Ίντερ. Πίστευα πως μόλις θα τελείωνε η τιμωρία του θα αποδεχόταν την πρότασή μου. Αλλά είχε απογοητευτεί, είχε ξεμείνει από ενέργεια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Ίντερ: Εξομαλύνεται η κατάσταση με Ικάρντι
TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ