ΙΝΤΕΡ

Ίντερ: Ο Σανέτι νίκησε τον Ρονάλντο στη μάχη για τον κορυφαίο ξένο της ομάδας

Ίντερ: Ο Σανέτι νίκησε τον Ρονάλντο στη μάχη για τον κορυφαίο ξένο της ομάδας
AP PHOTO/ANDRES KUDACKI

Ο Χαβιέρ Σανέτι υπηρέτησε την Ίντερ για 19 ολόκληρα χρόνια και ανταμείφθηκε με έναν ακομα τίτλο, με τους οπαδούς της ομάδας να τον εκλέγουν ως τον κορυφαίο ξένο που φόρεσε τα νερατζούρι.

Ο Χαβιέρ Σανέτι δεν είναι συνηθισμένη περίπτωση ποδοσφαιριστή και αυτό το φανερώνουν εν μέρει τα 19 χρόνια που έμεινε πιστός στην Ίντερ (1995-2014), με τον Αργεντινό να φοράει σε 858 ματς τη φανέλα της (615 στην Serie A) και να κατακτάει 16 τρόπαια με τους Μιλανέζους, συμπεριλαμβανομένου και του Champions League τη σεζόν 2009-10.

Η αφοσίωση που έδειξε κατά τη διάρκεια της καριέρας του στους νερατζούρι μπορεί να συγκριθεί μόνο με παίκτες όπως οι Πάολο Μαλντίνι, Τζανλουίτζι Μπουφόν και Φραντσέσκο Τότι, με τους φίλους της Ίντερ να τον επιβραβεύουν για την κλάση του αλλά και την προσφορά του στο σύλλογο με έναν ακόμα τίτλο, έξι χρόνια μετά από το αντίο του στην ποδοσφαιρική δράση.

Τίτλος πολύ ιδιαίτερος και καθόλα τιμητικός, με την " Gazzetta dello Sport" να προσκαλεί τους τιφόζι των Μιλανέζων να επιλέξουν τον καλύτερο ξένο στην ιστορία του συλλόγου και τον Αργεντινό να αναρριχάται στην κορυφή, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρονάλντο.

Ο διαγωνισμός βρήκε αρχικά 16 παίκτες να συμμετέχουν και να τίθενται αντιμέτωποι σε σύστημα νοκ-άουτ, με τον Σανέτι να φτάνει στην κορυφή συντρίβοντας κάθε αντίπαλο που βρήκε στο διάβα του.

Ίντερ: Ο Σανέτι νίκησε τον Ρονάλντο στη μάχη για τον κορυφαίο ξένο της ομάδας

Από την πλευρά του, ο Ρονάλντο έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι -κατά σειρά- σε Τζορκαέφ (95,7%), Μάικον (91,2%) και Μιλίτο (68,5%), όμως στον τελικό δεν τα κατάφερε.

Το φαινόμενο έχει τεράστιο γκελ στον κόσμο των νερατζούρι και όλοι αναγνωρίζουν την εξαιρετική παρουσία του στα πέντε χρόνια που φόρεσε τη νερατζούρα φανέλα, όμως στον μεγάλο τελικό έμεινε στο 36,6%, με τον Σανέτι να θριαμβεύει με 63,4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ