ΙΝΤΕΡ

Η Ίντερ δίνει 150 εκ. για Ντι Μαρία, μέσο και αμυντικούς

Paris Saint-Germain's Angel Di Maria reacts during the French Cup 2017 Final soccer match, between Paris Saint-Germain (PSG) and Angers at Stade de France in Saint Denis, north of Paris, France, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Francois Mori)
Paris Saint-Germain's Angel Di Maria reacts during the French Cup 2017 Final soccer match, between Paris Saint-Germain (PSG) and Angers at Stade de France in Saint Denis, north of Paris, France, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Francois Mori) AP

Το ολικό λίφτινγκ της Ίντερ περιλαμβάνει αγορές 150.000.000 ευρώ. Ο Ντι Μαρία αποτελεί προτεραιότητα, ένας εκ των Βιδάλ, Ναϊνγκολάν, Κεϊτά ίσως καταλήξει στο Μιλάνο, ποια τα ονόματα για την άμυνα και ποιοι οι "κομμένοι".

Η Ίντερ κέρδισε τη μάχη με τον χρόνο και βγήκε "αλώβητη" από το Financial Fair Play, βρίσκοντας χρήματα από πωλήσεις για να καλύψει τα ανοίγματα της προηγούμενης διετίας. Από την 1η Ιουλίου τα "βάρη" έχουν απομακρυνθεί και είναι σε θέση να ξοδέψει σε υψηλό επίπεδο, για να αναδιαμορφώσει το ρόστερ και να γίνει ξανά ανταγωνιστική.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία "Suning" ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 150.000.000 ευρώ για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και περίπου τα 2/3 εξ αυτών θα καταλήξουν στην αγορά δύο μεγάλων αστέρων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΤΙ ΜΑΡΙΑ

Το "Premium Sport" αποκάλυψε την Κυριακή την πρόταση που κατέθεσε η ιταλική ομάδα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Άνχελ ντι Μαρία. Οι Γάλλοι καλούνται να αφήσουν τον 29χρονο Αργεντινό για ένα ποσό της τάξης των 40.000.000 ευρώ, ενώ θα προβλέπονται και 10.000.000 ευρώ με τη μορφή μπόνους.

Ο δε διεθνής μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει εκφράσει τάσεις φυγής από το Παρίσι, θα εισπράξει πάνω από 7.000.000 ευρώ για κάθε ένα από τα τέσσερα χρόνια συνεργασίας, εάν απαντήσει θετικά στην πρόταση και κάνει το ταξίδι για το Μιλάνο. Στους Παριζιάνους, πάντως, το συμβόλαιό του αγγίζει τα 11.000.000 ευρώ ετησίως.

Η επιλογή του Ντι Μαρία είναι του ίδιου του ιδρυτή της "Suning", Ζανγκ Τζιντόνγκ, με συνέπεια οι "νερατζούρι" να επιμείνουν για την απόκτησή του, σε περίπτωση που δεχθούν αρνητικές απαντήσεις στην αρχή. Μάλιστα, η φανέλα με το νούμερο 10 θα κρατηθεί μέχρι ο παίκτης να μετακομίσει στο "Τζιουζέπε Μεάτσα".

Ο... ΣΤΑΡ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ

Η ολική ρήξη στις συζητήσεις μεταξύ Μπόρχα Βαλέρο και Φιορεντίνα, φέρνει τον 32χρονο Ισπανό μέσο ένα βήμα από την πόρτα της εξόδου. Μάλιστα, η "Gazzetta dello Sport" κάνει λόγο για ανακοινώσεις από την Ίντερ ακόμα και τη Δευτέρα, με τη μετακίνηση να θεωρείται δεδομένη.

Η Ίντερ θα αποκτήσει σύντομα και τον 17χρονο επιθετικό μέσο Νικολό Τζανιόλο από την Εντέλα έναντι 1.500.000 ευρώ, ο οποίος θα κάνει προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα και στη συνέχεια ο Λουτσιάνο Σπαλέτι θα αποφασίσει εάν θα συνεχίσει στην Primavera ή θα παραχωρηθεί δανεικός.

Παρ' όλα αυτά, η "Suning" δεν θα μείνει εκεί, αφού είναι διατεθειμένη να δώσει 60.000.000 ευρώ από το μεταγραφικό μπάτζετ για ένα μεγάλο αστέρι στο χώρο του κέντρου. Οι βασικοί υποψήφιοι είναι τρεις, αλλά ο καθένας έχει τις δικές του δυσκολίες.

Chile's Arturo Vidal celebrates after scoring a penalty during the Confederations Cup, semifinal soccer match between Portugal and Chile, at the Kazan Arena, Russia, Wednesday, June 28, 2017. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Chile's Arturo Vidal celebrates after scoring a penalty during the Confederations Cup, semifinal soccer match between Portugal and Chile, at the Kazan Arena, Russia, Wednesday, June 28, 2017. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP

Ο πρώτος είναι ο Αρτούρο Βιδάλ, για τον οποίο υπάρχουν ήδη ανεπίσημες επαφές με ανθρώπους της Μπάγερν. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2019 και η αγορά του Κορεντέν Τολισό από τους Βαυαρούς ουσιαστικά επιτρέπει στον σύλλογο να αποχωριστεί τον 30χρονο διεθνή Χιλιανό, παρά τις πολύ καλές φετινές εμφανίσεις του, στο πλευρό του Τιάγκο Αλκάνταρα.

Ο Ρατζά Ναϊνγκολάν, από την πλευρά του, είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει δοκιμαστεί στο καμπιονάτο με μεγάλη επιτυχία. Ο διεθνής Βέλγος μέσος έχει δηλώσει με στόμφο αρκετές φορές ότι "δεν θα γίνω Φραντσέσκο Τότι", αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις από άλλες ομάδες.

Το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου 2020, ωστόσο οι συζητήσεις για αναπροσαρμογή έχουν καθυστερήσει, με συνέπεια να μην αποκλείεται μία πιθανή ρήξη με τους "τζιαλορόσι". Το κόστος του εκτιμάται στα 50.000.000 ευρώ, ποσό που η Ίντερ είναι σε θέση να δαπανήσει για έναν παίκτη τέτοιου βεληνεκούς που λείπει από τη μεσαία γραμμή της.

Leipzig's Naby Keita celebrates scoring a goal against Borussia Dortmund during the German first division Bundesliga soccer match between RB Leipzig and Borussia Dortmund in Leipzig, Germany, Saturday, Sept. 10, 2016. Leipzig won 1-0. (AP Photo/Jens Meyer)
Leipzig's Naby Keita celebrates scoring a goal against Borussia Dortmund during the German first division Bundesliga soccer match between RB Leipzig and Borussia Dortmund in Leipzig, Germany, Saturday, Sept. 10, 2016. Leipzig won 1-0. (AP Photo/Jens Meyer) AP PHOTO/JENS MEYER

Η τρίτη επιλογή έχει ορίζοντα στο μέλλον. Ο Ναμπί Κεϊτά αποτέλεσε βασικό πυλώνα της επιτυχίας της Λειψίας, οργώνοντας το κέντρο και οργανώνοντας από πίσω το παιχνίδι της δευτεραθλήτριας Γερμανίας. Ο 22χρονος μέσος, όμως, φέρεται να ζήτησε από τη διοίκηση του συλλόγου να αποχωρήσει το καλοκαίρι για μία μεγαλύτερη ομάδα και πλέον η Λειψία περιμένει προτάσεις.

Η αρχική τιμή του παίκτη είναι τα 60.000.000 ευρώ, ωστόσο η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη, αφού παρότι έχει πολλά χρόνια μπροστά του, το διαβατήριό του δεν είναι κοινοτικό (κατάγεται από τη Γουινέα), με συνέπεια να καταλαμβάνει θέση ξένου, ενώ ενδιαφέρον για τα προσόντα του έχει επιδείξει και η Λίβερπουλ.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΠΕΡ

Μετά από την περίπτωση Ντι Μαρία και εκείνη του αστεριού στον χώρο της μεσαίας γραμμής, προτεραιότητα έχει και η θέση του κεντρικού αμυντικού, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του αθλητικού διευθυντή Πιέρο Αουζίλιο, και του τεχνικού διευθυντή της "Suning", Βάλτερ Σαμπατίνι.

Ο τελευταίος, από τη στιγμή που χάθηκε η περίπτωση του Κώστα Μανωλά, είχε ως πρώτο στόχο έναν παίκτη που ανακάλυψε όσο ήταν αθλητικός διευθυντής στη Ρόμα, τον Μαρκίνιος, αλλά ο 23χρονος Βραζιλιάνος στόπερ ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν κι έτσι η περίπτωσή του εγκαταλείφθηκε.

Η πρώτη εναλλακτική για τους "νερατζούρι" είναι ο 22χρονος στόπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Χοσέ Χιμένες. Ο διεθνής Ουρουγουανός απέδειξε τη φετινή χρονιά ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και διακρίθηκε δίπλα στον συμπατριώτη του, Ντιέγκο Γκοδίν. Οι "ροχιμπλάνκος" τον κοστολογούν στα 35.000.000 ευρώ, ποσό ουχί απαγορευτικό.

Atletico's Jose Maria Gimenez, right, battles for the ball with Real Madrid's Marcelo during a Champions League semifinal, 2nd leg soccer match between Atletico de Madrid and Real Madrid, in Madrid, Spain, Wednesday, May 10, 2017 . (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Atletico's Jose Maria Gimenez, right, battles for the ball with Real Madrid's Marcelo during a Champions League semifinal, 2nd leg soccer match between Atletico de Madrid and Real Madrid, in Madrid, Spain, Wednesday, May 10, 2017 . (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

Μία περίπτωση που βρίσκεται ψηλά στο μπλοκάκι των ανθρώπων της Ίντερ είναι εκείνη του Μουκτάρ Ντιακαμπί της Λιόν. Ο 20χρονος Γάλλος πραγματοποίησε φέτος το επαγγελματικό ντεμπούτο και παρότι το συμβόλαιό του λήγει το 2019, δεν έχει κάνει συζητήσεις για ανανέωση, ακόμα, με συνέπεια να κοστολογείται στα 20.000.000 ευρώ.

Μία πολύ πιο ακριβή επιλογή και με ισχυρότερο ανταγωνισμό είναι αυτή του Ντάβινσον Σάντσες. Ο Κολομβιανός στόπερ του Άγιαξ γεννήθηκε κι αυτός το 1996, έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τον Ντιακαμπί, το συμβόλαιό του λήγει το 2021 και βρίσκεται στο "στόχαστρο" της Μπαρτσελόνα, με συνέπεια ο "Αίαντας" να μπορεί να ζητά 50.000.000 ευρώ για να τον αφήσει.

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ

Η αμυντική ενίσχυση των "νερατζούρι" θα επηρεάσει και τη σύνθεση στα άκρα της οπισθοφυλακής και δη αριστερά. "Σύμφωνα με την "El Mercantil Valenciano" από την Ισπανία, οι άνθρωποι της "Suning" παρακολουθούν τον Χοσέ Λουίς Γκαγιά, τον Ισπανό αριστερό μπακ που κατά καιρούς έχει ακουστεί για ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα.

Τα οικονομικά προβλήματα της Βαλένθια δίνουν τη δυνατότητα στην Ίντερ να προσεγγίσει τον 22χρονο διεθνή με την κ-21, ο οποίος έχει ρήτρα αποδέσμευσης στα 50.000.000 ευρώ αυτήν τη στιγμή, η οποία θα πέσει στα 30.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2018.

Valencia's Jose Gaya celebrates after scoring against Gent during a Group H Champions League soccer match at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Tuesday Oct. 20, 2015. (AP Photo/Alberto Saiz)
Valencia's Jose Gaya celebrates after scoring against Gent during a Group H Champions League soccer match at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Tuesday Oct. 20, 2015. (AP Photo/Alberto Saiz) AP

Μία ακόμα περίπτωση που εξετάζεται είναι εκείνη του Ντάλμπερτ Ενρίκε, του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ που έκανε καταπληκτική σεζόν στην πρώτη του στην Ευρώπη, με τη φανέλα της Νις. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής φέρεται να πιέσει τους Γάλλους να τον αφήσουν να πάει στην Ίντερ, αν και βρίσκεται στην προετοιμασία του συλλόγου για τη νέα σεζόν.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει και η Ίντερ έχει κάνει πρόταση 12.000.000 ευρώ, ωστόσο οι Νικαιώτες ζητούν περισσότερα χρήματα και γι' αυτό Αουζίλιο και Σαμπατίνι θα εξετάσουν και τις περιπτώσεις του Λικά Ντιν της Μπαρτσελόνα, Σαμίρ της Ουντινέζε και Αντόνιο Μπαρέκα της Τορίνο.

Από την απέναντι πλευρά, μεγάλος στόχος της Ίντερ ήταν ο Ματέο Νταρμιάν, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πτέρυγες, ή να βοηθήσει στα στόπερ σε σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Παρ' όλα αυτά, ο Ζοζέ Μουρίνιο άλλαξε γνώμη και τοποθέτησε τον Ιταλό διεθνή στους παίκτες που δεν είναι προς πώληση.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ

Μετά από τις βιαστικές πωλήσεις του Ιουνίου, ο Αουζίλιο ανακοίνωσε ότι πλέον η Ίντερ δεν χρειάζεται μεταγραφικά έσοδα και ως εκ τούτου θα πουλήσει σημαντικούς ποδοσφαιριστές της μόνο εάν έρθουν οι κατάλληλες προτάσεις.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που παρά το όνομά τους, δεν βρίσκονται στα πλάνα του Σπαλέτι για τη νέα σεζόν. Ένας τέτοιος είναι ο Γκάρι Μεδέλ, ο διεθνής Χιλιανός, ο οποίος ενημερώθηκε ότι μετά από τρεις σεζόν πρέπει να βρει νέο σταθμό στην καριέρα του. Ενδιαφέρον έχουν επιδείξει Τράμπζονσπορ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο ο 29χρονος προτιμάει την Μπόκα Τζούνιορς. Οι Αργεντινοί έχουν καταθέσει ήδη μία πρόταση η οποία απορρίφθηκε, ωστόσο αναμένεται να επανέλθουν τη Δευτέρα, μόλις ολοκληρωθεί η παρουσία του Μεδέλ στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών με τη φανέλα της Χιλής.

Δεύτερη πρόταση ετοιμάζει και η Μαρσέιγ για τον Στέφαν Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός δεν υπολογίζεται από τον Σπαλέτι και μετά από τον εξάμηνο δανεισμό στη Σεβίλλη την περσινή σεζόν, ετοιμάζει ξανά "βαλίτσες". Οι Μασσαλοί προσέφεραν ήδη 10.000.000 ευρώ, ωστόσο η Ίντερ ζητάει τουλάχιστον 13.000.000 ευρώ, επιθυμία που λογικά θα εκπληρωθεί, εάν όχι από τους Γάλλους, τότε από τη Σεβίλλη ή τη Σαμπντόρια.

Inter Milan's Stevan Jovetic celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Inter Milan and Udinese, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, April 23, 2016. (AP Photo/Luca Bruno)
Inter Milan's Stevan Jovetic celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Inter Milan and Udinese, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, April 23, 2016. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Πρόταση υπάρχει για ακόμα έναν αμυντικό των "νερατζούρι", τον Γιούτο Ναγκατόμο. Η Λεβερκούζεν έχει καταθέσει πρόταση για τον 30χρονο διεθνή Ιάπωνα μπακ, ο οποίος θέλει περισσότερο χρόνο συμμετοχής με το Μουντιάλ 2018 να πλησιάζει. Για την απόκτησή του έχουν δείξει ενδιαφέρον και η Έβερτον με την ΚΠΡ.

Τέλος, στο "στόχαστρο" της Λάτσιο βρίσκεται και το μεγάλο χαμένο στοίχημα του περσινού καλοκαιριού για την Ίντερ, ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόζα, σε περίπτωση που αποχωρήσει από τη Ρώμη ο Κεϊτά Μπαλντέ. Οι "λατσιάλι" αναζητούν αντικαταστάτη, ο Βραζιλιάνος επιθετικός αναζητεί χρόνο συμμετοχής στην Ευρώπη και η έναρξη διαπραγματεύσεων δεν είναι απίθανη.

Photo credits: AP Photo/Francois Mori

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ