ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Το ξεχωριστό δώρο του Ανιέλι στον Αλέγκρι

Juventus coach Massimiliano Allegri adjusts his tie prior to the start of a Serie A soccer match between Juventus and AC Fiorentina, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Saturday, April 20, 2019. Juventus needs a draw against visiting Fiorentina to clinch a record-extending eighth straight Serie A title. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus coach Massimiliano Allegri adjusts his tie prior to the start of a Serie A soccer match between Juventus and AC Fiorentina, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Saturday, April 20, 2019. Juventus needs a draw against visiting Fiorentina to clinch a record-extending eighth straight Serie A title. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Αντρέα Ανιέλι αποχαιρέτησε με ένα ιδιαίτερο δώρο τον Μάσιμο Αλέγκρι μία ημέρα μετά την επισημοποίηση του διαζυγίου των δύο πλευρών, κάνοντας λόγο για την πιο δύσκολη απόφαση που έχει πάρει από τότε που βρέθηκε στο τιμόνι της Γιουβέντους.

Μία ημέρα μετά το τέλος εποχής Μάσιμο Αλέγκρι στην Γιουβέντους έλαβε χώρα μία σουρεάλ συνέντευξη Τύπου, με τον Αντρέα Ανιέλι να δηλώνει παρών και να αποχαιρετάει με στιλ τον προπονητή της "βέκια σινιόρα" την τελευταία πενταετία.

Δεν θέλησε να μιλήσει καθόλου ούτε για τους λόγους που έφεραν το διαζύγιο ούτε για το διάδοχό του στον πάγκο, αντίθετα βρέθηκε στην αίθουσα για να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Αλέγκρι αλλά και να του κάνει ένα ιδιαίτερο δώρο.

Μία φανέλα της Γιουβέντους με το Νο 5 στην πλάτη και τη φράση "History Alone", δηλαδή "Ιστορία μόνη της", με τον πρόεδρο των "μπιανκονέρι" να θέλει να καταδείξει το γεγονός πως ο τεχνικός από το Λιβόρνο είναι ο μοναδικός στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος που έχει κατακτήσει πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα στον πάγκο ομάδας.

"Δεν θα απαντήσω σε καμία ερώτηση για τον προπονητή της νέας σεζόν. Σήμερα είμαι εδώ για να τιμήσω τον Μάσιμο Αλέγκρι, έναν προπονητή που από μόνος του έχει γράψει την ιστορία της Γιουβέντους. Μέχρι τώρα γινόταν λόγος για την Γιούβε των πέντε σερί σκουντέτι της δεκαετίας του '30, εκείνος κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα μόνος του.

Θυμάμαι όταν τον Μάιο του 2013 πήγαμε να δούμε τον τελικό του Champions League μεταξύ της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ, στο ίδιο ξενοχοδείο ήταν ο Αλέγκρι και είπε στον Παρατίτσι ότι θα μπορούσε να γίνει ο προπονητής της Γιουβέντους.

Περιμέναμε 14 μήνες, έπειτα ήρθε στην Γιουβέντους μέσα σε γενικές διαμαρτυρίες. Απέδειξε ότι έχει πάρα πολύ μεγάλο θάρρος και ικανότητες. Οι αριθμοί μιλούν για αυτόν όπως οι νίκες και οι τίτλοι που κατέκτησε.

Απίστευτα νούμερα, για μένα ήταν πέντε πανέμορφα χρόνια με εκτίμηση, φιλία, συνύπαρξη, δουλειά, κούραση και πάρα πολλές νίκες. Ήμασταν επίσης και γείτονες για 1,5 χρόνο.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή, το γεγονός που με κάνει περισσότερο από όλα υπερήφανο είναι πως βρήκαν έναν ειλικρινή φίλο τον οποίο μπορούσα να εμπιστευτώ και να συζητήσω μαζί του για πάρα πολλά θέματα.

Ήμουν πεπεισμένος πως θα συνεχίζαμε με τον Αλέγκρι, ήμουν ειλικρινής μετά το ματς με τον Άγιαξ. Με λύπη μου, πιστεύω ότι έφτασε η σωστή στιγμή για να κλείσουμε έναν κύκλο, έναν από τους πιο επιτυχημένους στην ιστορία της Γιουβέντους. Σε ευχαριστώ Μάσιμο για όλα αυτά που έκανες", δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου.

Photo Credits: AP Photo/Luca Bruno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τέλος από τη Γιουβέντους ο Αλέγκρι
TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ