ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Η γέννηση ενός πρωταθλητή: Το απίθανο γκολ του 20χρονου Ντελ Πιέρο

Η γέννηση ενός πρωταθλητή: Το απίθανο γκολ του 20χρονου Ντελ Πιέρο

Πολλοί το θεωρούν το καλύτερο γκολ στην σπουδαία καριέρα του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Σημειώθηκε σαν σήμερα (04/12) πριν 22 χρόνια. Απολαύστε το.

Η Φιορεντίνα έχει παγώσει τη Γιουβέντους στο πρώτο ημίχρονο καθώς προηγείται με 2-0 μέσα στο Stadio Delle Alpi. Βρισκόμαστε στις 4 Δεκεμβρίου 1994 και η αναμέτρηση διεξάγεται για την 12η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι βαδίζει στο τελευταίο 20λεπτο και οι βιόλα διατηρούν το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Ώσπου μέσα σε τρία λεπτά (73' και 76') "μιλάει" ο Βιάλι ισοφαρίζοντας σε 2-2. Για να ακολουθήσει μία ποδοσφαιρική ραψωδία από τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στο 87'.

Το απίθανο γκολ που σημείωσε ο τότε 20χρονος ποδοσφαιριστής, θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο που έχει πετύχει. Άλλοι θεωρούν ότι με αυτό το νικητήριο τέρμα στο φινάλε, γεννήθηκε ένας πρωταθλητής που παρέμεινε πιστός στη γηραιά κυρία έως το 2012.

Η σεζόν 1994/95 ήταν η δεύτερη του Ντελ Πιέρο στην Γιουβέντους και αυτή που σήμανε την αρχή της εκτόξευσής του. Στην παρθενική του είχε αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια βάζοντας 5 γκολ, ενώ σε αυτή που πέτυχε και το τέρμα στους βιόλα, έπαιξε 50 αγώνες σκοράροντας 11 φορές.

Η ποδοσφαιρική ραψωδία του Ντελ Πιέρο:

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ