ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Συμφωνία για τον διάδοχο του Μπουφόν

Roma goalkeeper Wojciech Szczesny holds the ball after Barcelona's Gerard Pique scored, during the Group E Champions League soccer match between Barcelona and Roma at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday Nov. 24, 2015. (AP Photo/Manu Fernandez)
Roma goalkeeper Wojciech Szczesny holds the ball after Barcelona's Gerard Pique scored, during the Group E Champions League soccer match between Barcelona and Roma at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday Nov. 24, 2015. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η Γιουβέντους ήρθε σε συμφωνία με την Άρσεναλ για την αγορά του Πολωνού τερματοφύλακα Βόιτσεχ Στσέσνι, ο οποίος προωθείται για διάδοχος του Τζιανλουίτζι Μπουφόν το καλοκαίρι του 2018.

Η Γιουβέντους φαίνεται πως οριστικοποίησε τη συμφωνία για τον διάδοχο του Τζιανλουίτζι Μπουφόν στα καρέ της. Οι νταμπλούχοι Ιταλίας έδωσαν τα χέρια με την Άρσεναλ για τον Βόιτσεχ Στσέσνι για ένα ποσό που θα ξεπερνά ελάχιστα τα 11.000.000 ευρώ (χωρίς να αποκλείονται μπόνους) και εντός ημερών αναμένεται να κάνουν δικό τους τον Πολωνό τερματοφύλακα.

Ο 27χρονος διεθνής αγωνίστηκε στη Ρόμα ως δανεικός τις τελευταίες δύο σεζόν, αφού ο Αρσέν Βενγκέρ προτίμησε τον Πετρ Τσεχ για την εστία των "κανονιέρηδων". Η απόδοσή του ήταν αρκετά καλή και μάλιστα τη σεζόν 2016-2017 ήταν ο τερματοφύλακας που κράτησε το μηδέν σε περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλον στη Serie A.

Ο 39χρονος Μπουφόν αναμένεται να κρεμάσει τα "γάντια" του το καλοκαίρι του 2018 και από τη στιγμή που η Γιουβέντους δεν κατάφερε να προσελκύσει τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, επέλεξε τον Στσέσνι για τη διαδοχή του σπουδαίου Ιταλού πορτιέρε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτή η μετακίνηση θα κάνει πιο πλούσιο τον Πολωνό κατά 4.150.000 ετησίως.

Ο Στσέσνι εντάχθηκε στον λονδρέζικο σύλλογο το 2006 από τα τμήματα υποδομής της Λέγκια και μετά από τρία χρόνια στους "μικρούς" της Άρσεναλ, παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπρέντφορντ το 2009. Από το 2010 δίνει μάχη με τον συμπατριώτη του, Γιούκας Φαμπιάνσκι, για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα και τις περισσότερες φορές αναδείχθηκε νικητής, παρά τα προβλήματα σταθερότητα που επέδειξαν και οι δύο.

Από το 2009 είναι διεθνής με την εθνική Πολωνίας, ωστόσο και εκεί έχει συναγωνισμό, πλην του Φαμπιάνσκι, με τον Άρτουρ Μπόρουτς, με συνέπεια να είναι αναπληρωματικός στο Euro 2016.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

Μάθε κάθε μεταγραφή την ώρα που συμβαίνει, μέσω του Facebook Messenger του Sport24.gr

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ