ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ρονάλντο: Τα νέα τρομερά ρεκόρ του CR7

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during the Italian Serie A soccer match between Juventus and Lazio at the Allianz stadium in Turin, Italy, Monday, July 20, 2020. (Marco Alpozzi/LaPresse via AP)
Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during the Italian Serie A soccer match between Juventus and Lazio at the Allianz stadium in Turin, Italy, Monday, July 20, 2020. (Marco Alpozzi/LaPresse via AP) AP

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 30 γκολ φέτος και 50 συνολικά στο ιταλικό πρωτάθλημα επιδόσεις που του δίνουν την πρώτη θέση σε τρεις στατιστικές κατηγορίες.

Ανεξάρτητα εάν κάποιος είναι θαυμαστής του ή όχι πρέπει να βγάζει το καπέλο στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ συνεχίζει να σκοράρει με τρομερή σταθερότητα και προσθέτει συνεχώς νέα ρεκόρ στο βιογραφικό του.

Το βράδυ της Δευτέρας (20/07) πέτυχε και τα δύο γκολ της Γιουβέντους στη νίκη με 2-1 επί της Λάτσιο.

Με αυτή τη νίκη η "Γιούβε" έκανε ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου αφού πλέον έχει διαφορά 8 πόντων απο την Ίντερ και 9 από την Αταλάντα τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Την ίδια ώρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τα δύο τέρματα που πέτυχε έφτασε τα 30 φέτος στο πρωτάθλημα.

Με αυτή την επίδοση έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Γιουβέντους που φτάνει το συγκεκριμένο νούμερο σε μία σεζόν. Ο πρώτος ήταν ο Φελίς Μπορέλ ο οποίος τη σεζόν 1933-34 πέτυχε 31 γκολ και ο δεύτερος ο Τζον Χάνσεν ο οποίος το 1951-52 είχε 30. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές μπορεί να ξεπεράσει ξεπεράσει την επίδοση του Μπορέλ.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος κυνηγά και το συνολικό ρεκόρ του Ιταλού ο οποίος είχε πετύχει 36 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε μία σεζόν με την Γιουβέντους με τον "CR7" να μετρά φέτος 34.

ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ

Με τα 30 γκολ που πέτυχε φέτος και τα άλλα είκοσι που έχει από πέρσι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 50 στο ιταλικό πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός παίκτης ο οποίος μετρά τουλάχιστον 50 γκολ στα τρία κορυφαία πρωταθλήματα (Premier League, La Liga, Serie A).

Επιπρόσθετα, έγινε ο παίκτης που φτάνει πιο γρήγορα τα 50 γκολ στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 1994-95. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε μόλις 61 ματς για να φτάσει σε αυτό το νούμερο. Ο δεύτερος της σχετικής λίστας είναι ο Σεφτσένκο που το έκανε σε 68 ματς και ο τρίτος είναι ο Ρονάλντο που το πέτυχε σε 70 αγώνες.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ