ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Παραπομπή Ανιέλι για επαφές με τη Μαφία

Andrea Agnelli, president of Juventus, arrives at the Allianz Arena stadium prior to the Champions League round of 16 second leg soccer match between Bayern Munich and Juventus Turin in Munich, Germany, Tuesday, March 15, 2016. Bayern will face Juventus on Wednesday. (AP Photo/Matthias Schrader)
Andrea Agnelli, president of Juventus, arrives at the Allianz Arena stadium prior to the Champions League round of 16 second leg soccer match between Bayern Munich and Juventus Turin in Munich, Germany, Tuesday, March 15, 2016. Bayern will face Juventus on Wednesday. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο Αντρέα Ανιέλι και τρία πρώην και νυν στελέχη της Γιουβέντους είχαν επαφές με τη Μαφία της Καλαβρίας, σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Αρνείται τα πάντα ο επικεφαλής των "μπιανκονέρι".

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας παραπέμφθηκε ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, κατηγορούμενος για "συνέργεια" με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο Ανιέλι, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει και στην Επιτροπή κατά της Μαφίας στην Ιταλία για την ίδια υπόθεση, παραπέμφθηκε μαζί με τον πρώην διευθυντή της ομάδας, Φραντσέσκο Κάλβο, τον υπεύθυνο ασφαλείας, Αλεσάντρο ντ' Άντζελο, και τον υπεύθυνο εισιτηρίων, Στέφανο Μερούλα.

Οι τέσσερις άντρες κατηγορούνται για συνομιλίες και επαφές με δύο μέλη της N' Drangheta, της Μαφίας της Καλαβρίας, σχετικά με την προμήθεια εισιτηρίων και την επικοινωνία με μερικούς φιλάθλους.

Η απόφαση για τον Ανιέλι λήφθηκε την Παρασκευή, μετά από την κατάθεση μέσω του δικηγόρου, Λουίτζι Κιαπέρο, στην επικεφαλής της Επιτροπής κατά της Μαφίας, Ρόζι Μπίντι.

Ο Κιαπέρο υποστήριξε ότι "υπάρχουν δύο τηλεφωνήματα μεταξύ του προέδρου και του Ντ' Άντζελο και έξι τηλεφωνήματα στα οποία υπάρχουν άλλοι άνθρωποι και μιλούν για τον πρόεδρο με τρόπο άσχετο με τα εισιτήρια".

Ένας από τους οπαδούς της Γιουβέντους που φέρονται να αποτελούν μέλη της Μαφίας, ο Ρόκο Ντομινέλο, είχε επαφές με τον Ντ' Άντζελο, ωστόσο ο Κιαπέρο διαψεύδει ότι αυτές ήταν στενές.

"Δεν υπήρχαν προσκλήσεις σε γάμους, βαφτίσια ή κάτι τέτοιο. Ο Αλεσάντρο ντ' Άντζελο απλά μιλάει με έναν άντρα που ήταν μόνιμος στο πέταλο και είχε καθαρό ποινικό μητρώο. Ο Ντ' Άντζελο δεν είχε ιδέα ότι μιλούσε με κάποιον άλλον πλην από έναν εκπρόσωπο των ultras".

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΙΕΛΙ

Ο πρόεδρος των "μπιανκονέρι" κάλεσε δημοσιογράφους για να μιλήσει για το ζήτημα και να δώσει τη δική του εκδοχή σχετικά με αυτές τις επαφές που είχε ο ίδιος και στελέχη της ομάδας.

"Ποτέ δεν συναντήθηκα με κεφάλια της Μαφίας. Θέλω θα υπενθυμίσω σε όλους ότι εκείνον τον καιρό, αυτοί οι φανατικοί ήταν και πράγματι ακόμα είναι ελεύθεροι από κάθε κατηγορία. Συναντήθηκα με ultras από διάφορες ομάδες, από το 'Club Doc', τους 'Members' και άλλους και πάντα στο φως της ημέρας. Αυτό είναι σημαντικό για έναν πρόεδρο ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου".

"Εάν κάποιοι έχουν νέες θέσεις τώρα στα μάτια του συστήματος δικαιοσύνης, δεν τις είχαν εκείνη την περίοδο. Θα τα εξηγήσω όλα αυτά στον Αθλητικό Δικαστή, όχι σε εσάς. Συμφωνώ ότι κάποιοι ultras δεν είναι άγιοι, αλλά είχαν καθαρό ποινικό μητρώο και κανέναν περιορισμό στο να παρευρίσκονται στους αγώνες".

Ο Ανιέλι αρνήθηκε κάθε αδίκημα, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνεργάτες του: "Ο σύλλογος, οι άνθρωποί του και εγώ δεν έχουμε αιτία να φοβόμαστε ή να λέμε ψέματα και γι' αυτό σας κάλεσα εδώ. Τους τελευταίους μήνες, μέλη της Γιουβέντους στα οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, κατέθεσαν στην Επιτροπή κατά της Μαφίας. Οι καταθέσεις αναλύθηκαν διεξοδικά ακόμα και με καταγραφές και δεν άλλαξαν. Παραμένουν μάρτυρες (σ.σ. οι συνεργάτες του) μέχρι τέλους της έρευνας".

"Η παραπομπή είναι απαράδεκτη και οφείλεται στην προκατάληψη προς τη Γιουβέντους και στην ανακριβή ανάγνωση της κατάστασης, που δεν έχει λογική. Σας υπενθυμίζω ότι η πρόληψη προβλημάτων δημόσιας τάξης υλοποιείται σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές".

"Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου, θα υπερασπιστώ τους συνεργάτες και θα υπερασπιστώ το καλό όνομα της Γιουβέντους, που ήδη έχει λάσπη πεταμένη μετά από κάποιες αμφιλεγόμενες, πειραματικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης στο παρελθόν".

ΕΛΚΑΝ: "ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΑΝΙΕΛΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ"

Ο Τζον Έλκαν, ο πρόεδρος της "Exor", της μητρικής εταιρίας της Γιουβέντους, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Ανιέλι.

"Είμαι βέβαιος ότι η πλήρης συνεργασία της Γιουβέντους με τις δικαστικές αρχές θα φέρουν πλήρη απομάκρυνση του συλλόγου από τις κατηγορίες. Θέλω να εκφράσω την πλήρη εμπιστοσύνη μου στον ξάδερφό μου Αντρέα, ο οποίος έχει καθοδηγήσει τον σύλλογο και την ομάδα διευθυντών του μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να το πράττει και στο μέλλον".

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ