ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ο Μπουφόν επανέλαβε ότι αποχωρεί "εκτός εάν..."

Italy goalkeeper Gianluigi Buffon celebrates his side's 1-0 win, at the end of the World Cup Group G qualifying soccer match between Italy and Israel at the Mapei Stadium in Reggio Emilia, Italy, Tuesday, Sept. 5, 2017. (AP Photo/Luca Bruno)
Italy goalkeeper Gianluigi Buffon celebrates his side's 1-0 win, at the end of the World Cup Group G qualifying soccer match between Italy and Israel at the Mapei Stadium in Reggio Emilia, Italy, Tuesday, Sept. 5, 2017. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Μία ημέρα μετά από την κατάκτηση του βραβείου για τον κορυφαίο τερματοφύλακα του 2016-2017 από τη FIFA, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν επανέλαβε ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τη δράση, ωστόσο θέλει να παίξει μόνο σε ένα ματς τη νέα σεζόν.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν μίλησε στα μικρόφωνα του "Sky Sport" μετά από την ανάδειξή του σε κορυφαίο τερματοφύλακα για τη σεζόν 2016-2017 από τη FIFA, μία πρώτη τέτοια διάκριση σε μία καριέρα άνω των 20 ετών.

Ίσως και τελευταία, αφού επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι θα κρεμάσει τα "γάντια" του στο τέλος της σεζόν, μετά από τη λήξη της χρονιάς στη Serie A αλλά και τις υποχρεώσεις του με την εθνική Ιταλίας, εφόσον προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το προσεχές καλοκαίρι.

"Αυτή είναι η τελευταία σεζόν μου και είμαι αρκετά πεπεισμένος για την επιλογή που κάνω. Είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος που δεν φοβάται το μέλλον και ό,τι αυτό μπορεί να φέρει στη ζωή μου. Το αντιμετωπίζω και θα το αντιμετωπίζω με την επιθυμία και τον ενθουσιασμό που χρειάζεται. Κατά συνέπεια, δεν θα αλλάξει κάτι εάν καθίσω ακόμα ένα ή δύο χρόνια. Δεν θα αφαιρέσει κάτι ούτε θα προσθέσει κάτι σε ό,τι έχω κάνει ήδη".

Άφησε ένα "παράθυρο" ανοιχτό, πάντως, όπως το είχε εξηγήσει και σε προηγούμενες δηλώσεις του: "Όπως σε όλα τα πράγματα, αναζητώ έναν δρόμο. Ο μοναδικός δρόμος για να μην σταματήσω θα μπορούσε να είναι η κατάκτηση του Champions League. Εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, να διεκδικούμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, μακάρι ο Βόιτσιεχ Στσέσνι να με αφήσει να παίξω σε έναν αγώνα. Πιστεύω, πάντως, ότι με τέτοιον τερματοφύλακα όπως αυτός πίσω μου, είναι φυσιολογικό είναι φυσιολογικό την επόμενη σεζόν να παραμεριστώ".

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ