ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ο ιταλικός Τύπος αποθεώνει Μπουφόν

Ο ιταλικός Τύπος αποθεώνει Μπουφόν

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν απέχει πλέον τρία αγωνιστικά λεπτά από το να γίνει αυτός ο κάτοχος του ρεκόρ της απαραβίαστης εστίας στη Serie A και όπως ήταν λογικό είναι το τιμώμενο πρόσωπο στα σημερινά πρωτοσέλιδα του ιταλικού αθλητικού Τύπου.

Τον Ιανουάριο έκλεισε τα 38 του χρόνια όμως ο Τζανλουίτζι Μπουφόν φαίνεται πως διάγει τη δεύτερη ποδοσφαιρική του νιότη. Ο τελευταίος που κατάφερε να τον νικήσει στο πρωτάθλημα ήταν ο Αντόνιο Κασάνο στις 10 Ιανουαρίου και μετά το μηδέν παθητικό απέναντι στη Σασουόλο (1-0) το βράδυ της Παρασκευής ξεπέρασε τον Ντίνο Τζοφ και απέχει μόνο τρία λεπτά από τον Σεμπαστιάνο Ρόσι που είναι ο κάτοχος του ρεκόρ της απαραβίαστης εστίας με 929 λεπτά.

"Εάν ο Τζίτζι κάνει το ρεκόρ θα είμαι πολύ ικανοποιημένος επειδη θα είναι για εκείνον το επιστέγασμα μίας εκπληκτικής καριέρας", δήλωσε στο φινάλε του αγώνα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για τον τερματοφύλακά του, με τον σπουδαίο Ιταλό πορτιέρε να είναι πρώτο θέμα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των Gazzetta dello Sport και Corriere Dello Sport.

"Μπουφόν, τα χέρια πάνω στην ιστορία. Ο Τζίτζι ξεπερνάει τον Τζοφ", αναφέρει η πρώτη ενώ η δεύτερη χαρακτηρίζει θρύλο τον Μπουφόν, τονίζοντας ότι ξεπέρασε έναν μύθο όπως ο Τζοφ.

Ο ιταλικός Τύπος αποθεώνει Μπουφόν
Ο ιταλικός Τύπος αποθεώνει Μπουφόν

Ένα ακόμα "παράσημο" για τον Μπουφόν είναι το γεγονός πως αμέσως μετά τη λήξη του Γιουβέντους-Σασουόλο απέσπασε τα εύσημα του Ίκερ Κασίγιας. "Συγχαρητήρια φίλε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πω", έγραψε στη σελίδα του στο Twitter ο Ισπανός γκολκίπερ της Πόρτο.

Υπενθυμίζεται πως η "βέκια σινιόρα" μετράει 10 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να έχει δεχτεί γκολ ενώ το επόμενο ματς είναι απέναντι στην Τορίνο στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης.

Γιουβέντους - Σασουόλο 1-0

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ