ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αλέγκρι ονόμασε την ομάδα που θεωρεί φαβορί για το φετινό Champions League

Juventus coach Massimiliano Allegri stands by the bench during the Champions League group H soccer match between Manchester United and Juventus at Old Trafford, Manchester, England, Tuesday, Oct. 23, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Juventus coach Massimiliano Allegri stands by the bench during the Champions League group H soccer match between Manchester United and Juventus at Old Trafford, Manchester, England, Tuesday, Oct. 23, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Πέρυσι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχριζε φαβορί την Ρέαλ Μαδρίτης για κατάκτηση του Champions League και δικαιώθηκε, όμως τώρα επέλεξε να δώσει σε άλλη ομάδα αυτόν τον τίτλο.

Η Γιουβέντους μετράει δύο παρουσίες σε τελικό Champions League τα τέσσερα τελευταία χρόνια και φέτος δείχνει πανίσχυρη σε Ιταλία και Ευρώπη με την προσθήκη του Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν είναι διατεθειμένος σε καμία περίπτωση να φορτώσει την ομάδα του με πίεση και άγχος.

Αυτό έγινε σαφές με τον πλέον κατανοητό τρόπο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή (2/11) ενόψει του εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με την Κάλιαρι, με τους εκπροσώπους του Τύπου να τον ρωτούν για το μεγάλο στόχο της Ευρώπης και τον τεχνικό των νταμπλούχων Ιταλίας να δίνει φαβορί για το τρόπαιο την... Μπαρτσελόνα.

"Αισθάνεστε πως είστε ο πιο προνομιούχος προπονητής στον κόσμο ή αυτός με τη μεγαλύτερη πίεση", ήταν η "εύστοχη" ερώτηση που του έγινε στην αίθουσα συνεντεύξεων, με τον 51χρονο τεχνικό να μιλάει για την πορεία της ομάδας του και να εξηγεί για ποιο λόγο βλέπει άλλη ομάδα πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

"Αισθάνομαι πως είμαι ο προπονητής που προπονεί την Γιουβέντους και είμαι πολύ χαρούμενος που το κάνω. Δουλεύουμε φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια για να φτάσουμε στο στόχο που αυτά τα χρόνια δεν μπορέσαμε να πετύχουμε, επειδή χρειάζεται να έχεις και λίγη τύχη.

Juventus' manager Massimiliano Allegri attends a press conference at Old Trafford, Manchester, England, Monday, Oct. 22, 2018. Juventus will play a Champions League soccer match against Manchester United on Tuesday. (Martin Rickett/PA via AP)
Juventus' manager Massimiliano Allegri attends a press conference at Old Trafford, Manchester, England, Monday, Oct. 22, 2018. Juventus will play a Champions League soccer match against Manchester United on Tuesday. (Martin Rickett/PA via AP) MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Η Γιούβε έχει παίξει δύο τελικούς στα τέσσερα τελευταία χρόνια και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα, ενώ τις άλλες δύο χρονιές αποκλείστηκε έχοντας νικήσει ένα ματς στην Μαδρίτη και έχοντας ανατρέψει στο Μόναχο το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Θέλει και λίγη τύχη.

Δεν αισθάνομαι προνομιούχος, αισθάνομαι ο προπονητής που έχει την τύχη να είναι στην Γιουβέντους, μία από τις σημαντικότερες ομάδες στην Ευρώπη και μία ομάδα που έχει τα φόντα να κατακτήσει το Champions League.

Τίποτα όμως δεν είναι δεδομένο, όπως δεδομένο δεν είναι και το σκουντέτο. Πέρυσι όταν η Ρεάλ ήταν 20 πόντους πίσω από την Μπαρτσελόνα, έλεγα πως εκείνοι ήταν το φαβορί για το Champions League.

Φέτος η βασική υποψήφια για να το κατακτήσει είναι η Μπαρτσελόνα; Για ποιο λόγο; Αρκεί να βλέπει κανείς τα παιχνίδια και όχι απλά να τα κοιτάζει. Είναι απλό.

Είναι το Νο 1 φαβορί, εμείς είμαστε μεταξύ των τριών-τεσσάρων υποψηφίων, όμως χρειάζεται ηρεμία...", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέγκρι.

Photo Credits: AP Photo/Dave Thompson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ