ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Μπουφόν: "Ο διαιτητής έπρεπε να είναι στην κερκίδα να τρώει πατατάκια"

Μπουφόν: "Ο διαιτητής έπρεπε να είναι στην κερκίδα να τρώει πατατάκια"
AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Οργισμένος εμφανίστηκε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν μετά από το τέλος του Ρεάλ - Γιουβέντους, κάνοντας λόγο για διαιτητή που δεν ήταν στο απαιτούμενο επίπεδο και που θα έπρεπε να είναι στην εξέδρα.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν κατάφερε να κρύψει τον εκνευρισμό του για το φινάλε της καριέρας του στο Champions League, μετά από τον αποκλεισμό της Γιουβέντους από τη Ρεάλ, παρά τη νίκη με 3-1 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Ο 40χρονος αρχηγός των "μπιανκονέρι" παραχώρησε δύο συνεντεύξεις σε "beIN Sports" και "Mediaset Premium", στις οποίες επιτέθηκε στον διαιτητή, για τον οποίο τόνισε ότι δεν είχε το απαιτούμενο επίπεδο για να σφυρίξει τέτοιου είδους αγώνες κι έπρεπε να βρίσκεται στην κερκίδα να τρώει πατατάκια".

Για την επίμαχη φάση της ανατροπής του Λούκας Βάθκεθ από τον Μεντί Μπενατιά στο τέλος, υποστήριξε ότι ήταν "1/10 πέναλτι" και υποστήριξε ότι ο Άγγλος διαιτητής, Μάικλ Όλιβερ, στη θέση της καρδιάς έχει έναν... σκουπιδοτενεκέ.

"Ήταν μία αμφισβητούμενη φάση και στο 93', μετά από ένα πρώτο παιχνίδι που δεν μας δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι στο τέλος. Χρειάζεται μεγάλος κυνισμός για να διαλύσεις το όνειρο μιας ομάδας που έχει καταθέσει την ψυχή της. Αυτός ο διαιτητής δεν έχει την απαιτούμενη προσωπικότητα για να διευθύνει σε τέτοιο επίπεδο. Αν δεν έχεις την προσωπικότητα, μείνε στην κερκίδα με τη σύζυγό σου, τους φίλους σου, να τρως πατατάκια και να πίνεις sprite, μην διευθύνεις αυτό το παιχνίδι.

"Κάποιος πρέπει να πληρώσει, όπως πληρώνουν οι πάντες. Ο διαιτητής έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Το πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς. Δεν είχε συναίσθηση, ψυχραιμία. Δεν ήξερε που βρισκόταν, ποιες ομάδες έπαιζαν, πώς είναι το ποδόσφαιρο: δεν ήξερε τίποτα. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αποκλείει μία ομάδα μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι με ένα αμφισβητούμενο επεισόδιο. Στη θέση της καρδιάς έχει έναν σκουπιδοτενεκέ. Πρέπει να έχεις την ευαισθησία να καταλαβαίνεις την καταστροφή που προκαλείς. Η Ρεάλ άξιζε να περάσει και θα κατακτήσει το Champions League. Τους συγχαίρω, είναι τεράστιοι, αλλά αξίζαμε να πάμε στην παράταση".

"Είμαι πραγματικά χαρούμενος που παίζω σε αυτή την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που δείξαμε απόψε. Βρισκόμασταν σε μια απίθανη θέση και καταφέραμε κάτι απίθανο απόψε. Για την τελευταία φάση; Ο διαιτητής σφύριξε μια παράβαση που μόνο αυτός είδε! Δεν υπάρχει λόγος να φωνάζουμε, σφύριξε κάτι που μόνο αυτός είδε. Θα μπορούσε να δει κάτι άλλο".

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ