ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Μονοετής αποκλεισμός και πρόστιμο στον πρόεδρο της Γιουβέντους

Μονοετής αποκλεισμός και πρόστιμο στον πρόεδρο της Γιουβέντους

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, αποκλείστηκε από την άσκηση των καθηκόντων του για ένα έτος και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τη σχέση του με τους ultras της "Γηραιάς Κυρίας".

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC) τιμώρησε με μονοετή αποκλεισμό από την άσκηση των καθηκόντων του τον πρόεδρο της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ για τη σχέση του με τους ultras της ομάδας.

Ο σχετικός κανονισμός στη γειτονική χώρα απαγορεύει την αγορά άνω των τεσσάρων εισιτηρίων ανά άτομο, ως μέτρο για την καταπολέμηση της βίας. Σύμφωνα με την απόφαση της FIGC ο κανονισμός αυτός παραβιάστηκε στην περίπτωση των οργανωμένων οπαδών, υπό τη διοίκηση του Αντρέα Ανιέλι.

Θεωρείται, μάλιστα, ότι πολλά από αυτά τα εισιτήρια των ultras κατέληξαν σε χέρια μελών της N'Dragheta της μαφίας που εδρεύει στην Καλαβρία. Με πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ τιμωρήθηκε η Γιουβέντους, αν και θεωρείται ότι η ποινή δεν θα ισχύσει (μετά την έφεση) για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Πρακτικά, η απόφαση αυτή δεν εμποδίζει τον Αντρέα Ανιέλι από τη δραστηριότητά του με την ομάδα του Τορίνο, καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να ορίσει εκπρόσωπο άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader, FILE

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24