ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Λεονάρντο Μπονούτσι: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον στόπερ της Γιουβέντους

Juventus forward Cristiano Ronaldo celebrates with teammate Leonardo Bonucci, right, after scoring his side's opening goal during the Champions League group H soccer match between Juventus and Manchester United at the Allianz stadium in Turin, Italy, Wednesday, Nov. 7, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus forward Cristiano Ronaldo celebrates with teammate Leonardo Bonucci, right, after scoring his side's opening goal during the Champions League group H soccer match between Juventus and Manchester United at the Allianz stadium in Turin, Italy, Wednesday, Nov. 7, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι έγινε Νο 1 θέμα συζήτησης στην ποδοσφαιρική Ιταλία λόγω της στάσης του στην ρατσιστική επίθεση κατά του Κεν και το Sport24.gr σας παρουσιάζει πέντε πράγματα για τον Ιταλό στόπερ.

Παρών στα έξι από τα επτά σερί σκουντέτι της Γιουβέντους, μεταγραφή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την Μίλαν που δεν έπιασε, συμμετοχή σε Euro και Μουντιάλ με την εθνική Ιταλίας, μέλος του ιταλικού BBC μαζί με τους Μπαρτσάλι και Κιελίνι και εσχάτως στο στόχαστρο συναδέλφων του για την ανεκτική στάση του απέναντι σε οπαδούς της Κάλιαρι που επιτέθηκαν ρατσιστικά στον συμπαίκτη του Μόιζε Κεν λόγω του μαύρου χρώματος του δέρματός του.

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος το τελευταίο 48ωρο απασχολεί τα μεγαλύτερα αθλητικα μίντια του πλανήτη, αποτελεί μία ξεχωριστή προσωπικότητα στο calcio και το Sport24.gr κοιτάζει πίσω από την κουρτίνα για να σας παρουσιάζει πέντε μικρά-μεγάλα μυστικά της ζωής και της καριέρας του.

ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ

Μπορεί ο Λεονάρντο Μπονούτσι να κατσάδιασε εντός γηπέδο) τον Μόιζε Κιν για την επιλογή του να πανηγυρίσει ως άγαλμα μπροστά από την εξέδρα των φανατικών οπαδών της Κάλιαρι, όμως ο ίδιος μόνο "καλό παιδί" των ιταλικών γηπέδων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού έχει επιλέξει πολλές φορές μέσω πανηγυρισμών του να "προκαλέσει". Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη χειρονομία που κάνει πολλές φορές σε γκολ του, όπου προσποιείται πως πλένει τα δόντια του, προτρέποντας ουσιαστικά τους αντιπάλους του να ξεπλένουν το στόμα τους όταν είναι να μιλήσουν για αυτόν.

Αυτή δε τη χειρονομία την έκανε σε ένα από τα πιο ηλεκτρισμένα ματς που έχει πάρει μέρος κατά τη διάρκεια της καριέρας του, όταν επισκέφτηκε το "Allianz Stadium" ως παίκτης της Μίλαν μετά από επτά χρόνια παρουσίας στην "Γιούβε" και πανηγύρισε για το γκολ του κόντρα στον Τζανλουίτζι Μπουφόν. Δεν έφτανε στους οπαδούς των μπιανκονέρι η "προδοσία" του, με την απόφασή του να πάρει μεταγραφή στην Μίλαν το καλοκαίρι του 2017 και να γίνει αρχηγός της, ήρθε και εκείνος ο έξαλλος πανηγυρισμός να ρίξει λάδι στη φωτιά... Τελικά, επειδή ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές, εν έτει 2019 φαίνεται πως έχει κάνει τους περισσότερους Γιουβεντίνους να τον συγχωρέσουν για την απόφασή του να αλλαξοπιστήσει έστω και για έναν μόνο χρόνο.

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ

Για όσους θεωρούν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, τότε καλό θα ήταν να ενημερωθούν για την περιπέτεια υγείας που συγκλόνισε την οικογένεια του Μπονούτσι για να συνειδητοποιήσουν πως υπάρχουν άλλα πράγματα, έτη φωτός πιο σημαντικά. Τον Ιούλιο του 2016 ο μικρότερος γιος του Ιταλού στόπερ, Ματέο, αντιμετώπισε μία σοβαρότατη ασθένεια που τον ανάγκασε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση -σε ηλικία δύο ετών- για να κρατηθεί στη ζωή, με τον παίκτη να αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην "El Pais", έναν χρόνο αργότερα, πως ασθένεια του γιου του τον έκανε να σκεφτεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

"Για τρεις-τέσσερις μήνες, το κεφάλι μου δεν ήταν σωστή θέση. Για περίπου 15 ημέρες μετά την επέμβαση, μέχρι να αρχίσω να βλέπω βελτίωση στην κατάστασή του, δεν ενδιαφερόμουν καθόλου για προπόνηση ή για οτιδήποτε έχει να κάνει με ποδόσφαιρο. Σιχαινόμουν πάντα τα νοσοκομεία και προσπαθούσα να τα αποφύγω, όμως τότε έπρεπε να είμαι εκεί και πάλευα για να είμαι ήρεμος. Ο Ματέο είναι πολύ καλύτερα τώρα και η οικογένειά μας είναι πιο ενωμένη από ποτέ.

Ναι, σκέφτηκα να παρατήσω το ποδόσφαιρο, δεν ήταν εκείνη τη στιγμή η προτεραιότητά μου. Έχεις απέναντι τον γιο σου να σου κάνει τόσες ερωτήσεις και γιατί του συμβαίνει αυτό... και δεν είχα απαντήσεις. Τώρα λέω στον εαυτό μου πως είμαι τυχερός". Για το ίδιο θέμα, ο Μπονούτσι είχε μάλιστα βγει live σε ιταλική τηλεοπτική εκπομπή όπου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μιλώντας για το παιδί του και το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ (ΘΕΤΙΚΑ) ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

Τρία είναι τα πρόσωπα που έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στην αθλητική του ανέλιξη μέσα στο πέρασμα των χρόνων, με τον Μπονούτσι να τα αποκαλύπτει σε προ ετών συνέντευξή του στην "Repubblica". Αρχικά ήταν ο Κάρλο Περόνε "που με προπόνηση στην Βιτερμπέζε (σ.σ. η πρώτη του ομάδα). Ήμουν ο κεντρικός μέσος και ο αρχηγός της ομάδας Μπερέτι, είχα πετύχει τέσσερα γκολ σε επτά παιχνίδια, λάτρευα να ήμουν καθοριστικός στα ματς, αλλά εκείνος μου είπε: "Λεό, πρέπει να κάνεις τον κεντρικό αμυντικό για να κάνεις καριέρα". Άλλαξα ρόλο χωρίς να το επιθυμώ και αποδείχτηκε πως ήταν η πιο σημαντική καμπή στη ζωή μου".

Δεύτερο άτομο που τον επηρέασε ήταν ο Αλμπέρτο Φεραρίνι "που ήταν ο πνευματικός μου καθοδηγητής: με έμαθε να αποδέχομαι αρνητικές κρίσεις χωρίς να με παίρνει από κάτω και να χάνω τη συγκέντρωσή μου". Τελευταίος αλλά όχι έσχατος που απογείωσε την καριέρα του ήταν ο Αντόνιο Κόντε, κατ'ομολογία του Ιταλού στόπερ. "Εκείνος με μεταμόρφωσε σε επίπεδο τεχνικής και τακτικής, ήταν εκείνος που μεταμόρφωσε ουσιαστικά όλη την Γιουβέντους αφού πήρε μία ομάδα από την έβδομη θέση της βαθμολογίας και της έφερε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα". Με τον Κόντε μάλιστα συνεργάστηκε και στην εθνική Ιταλίας όπου το Euro 2016 η "σκουάντρα ατζούρα" έφτασε ως τα προημιτελικά του Euro.

Italy coach Antonio Conte speaks with Italys Leonardo Bonucci, left, during the international friendly soccer match between Italy and England, at the Juventus stadium in Turin, Italy, Tuesday, March 31, 2015. (AP Photo/Antonio Calanni)
Italy coach Antonio Conte speaks with Italys Leonardo Bonucci, left, during the international friendly soccer match between Italy and England, at the Juventus stadium in Turin, Italy, Tuesday, March 31, 2015. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟ 19

Όλοι λίγο-πολύ οι παίκτες έχουν γούρια, φανατικές συνήθειες και αγαπημένα νούμερα και σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Λεονάρντο Μπονούτσι, που έχει παθολογική αδυναμία στο Νο 19 με αποτέλεσμα να τον συνοδεύει σε όλες σχεδόν τις ομάδες του. Το έχει φορέσει στην Μπάρι, στην Γιουβέντους, στην Μίλαν και στην Εθνική Ιταλίας ενώ είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως μετά από το έναν χρόνο που έπαιξε στην Μίλαν (2017-18), όταν επέστρεψε στην Γιουβέντους ξαναπήρε τη φανέλα με το Νο 19 αν και λίγο νωρίτερα αυτή είχε δοθεί στο μεταγραφικο απόκτημα από την Τζένοα, Ματέο Περίν.

Ο διεθνής στόπερ παρακάλεσε τον πορτιέρε να του παραχωρήσει το αγαπημένο του νούμερο και ο Περίν το δέχτηκε! Πώς συνδέεται με τη ζωή του το Νο 19; Υπάρχει στην ημερομηνία γέννησης της γυναίκας του και των παιδιών του αλλά και στην ημερομηνία του γάμου του με την Μαρτίνα Μακάρι το 2011, ενώ όταν πριν μερικά χρόνια είχε δεχτεί να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του με την Γιουβέντους το έκανε στις 19 Δεκεμβρίου. Καθόλου τυχαία.

AC Milan's Franck Kessie, left, celebrates with his teammate Patrick Cutrone and Leonardo Bonucci after scoring his side's second goal that was later disallowed, during a Serie A soccer match between AC Milan and Crotone, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Jan. 6, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan's Franck Kessie, left, celebrates with his teammate Patrick Cutrone and Leonardo Bonucci after scoring his side's second goal that was later disallowed, during a Serie A soccer match between AC Milan and Crotone, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Jan. 6, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΛΟΡΕΝΤΣΟ ΜΕΣΩ... ΤΟΡΙΝΟ

Μπορεί μετά το επεισόδιο που είχε με τον Κεν να κατηγορήθηκε από πολλούς Ιταλούς στα social media για αλλόκοτη συμπεριφορά και φλερτ με ακροδεξιές αντιλήψεις (στην πραγματικότητα δεν έχει εξωτερικεύσει ουδέποτε τις πολιτικές του πεποιθήσεις), παρόλα αυτά υπάρχει ένα γεγονός πραγματικό εντός της οικογένειάς του που αποδεικνύει πως είναι απόλυτα... δημοκράτης. Αυτό έχει να κάνει με τις φίλαθλες προτιμήσεις των δύο γιων του (το τρίτο παιδί της οικογένειας, η Ματίλντα, δεν είναι ούτε δύο μηνών), με τον 5χρονο πλέον Ματέο να υποστηρίζει την ομάδα του μπαμπά, Γιουβέντους, και τον 7χρονο Λορέντσο να είναι φανατικός υποστηρικτής της Τορίνο, που συνιστά το αντίπαλο δέος για την "Γιούβε" στην πόλη του Τορίνου.

Ίνδαλμά του μικρού Λορέντσο είναι ο επιθετικός της "γκρανάτα", Αντρέα Μπελότι, με τον Μπονούτσι να μην έχει πάντως το παραμικρό κόμπλεξ και να τον έχει πάει αρκετές φορές στο γήπεδο της Τορίνο για να παρακολουθήσει διά ζώσης την αγαπημένη του ομάδα... Υπάρχουν βέβαια και τα "αντίποινα", με τον Μπονούτσι να φοράει στον Λορέντσο φανέλα της Γιουβέντους σε μία από τις πρόσφατες φιέστες της "βέκια σινιόρα" για κατάκτηση τίτλου και τις εικόνες με τον κατηφή γιο του να κάνουν το γύρο του κόσμου!

Λεονάρντο Μπονούτσι: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον στόπερ της Γιουβέντους

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ