ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Κεν: Ο πιο δεινός εκτελεστής στα τοπ-5 πρωταθλήματα!

Juventus' Moise Kean celebrates after scoring during a round of 16 Italian Cup soccer match between Bologna and Juventus at the Renato Dall'Ara stadium in Bologna, Italy, Saturday, Jan. 12, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Moise Kean celebrates after scoring during a round of 16 Italian Cup soccer match between Bologna and Juventus at the Renato Dall'Ara stadium in Bologna, Italy, Saturday, Jan. 12, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Μόιζε Κεν δεν σταματάει να σκοράρει με τη φανέλα της Γιουβέντους και πλέον είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη που να μπορεί να φουσκώσει με υπερηφάνεια για το γεγονός πως η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει εκτοξευτεί εδώ και έναν μήνα, αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Μόιζε Κεν.

Πριν από τον αγώνα πρωταθλήματος με την Ουντινέζε στις 8 Μαρτίου όπου αγωνίστηκε για 80 λεπτά, μετρούσε μόλις δύο λεπτά συμμετοχής στη Serie A (!), τώρα όμως όχι μονο έχει βρει θέση στο αρχικό σχήμα της Γιουβέντους (ελέω και της απουσίας του Κριστιάνο Ρονάλντο από τις 25 Μαρτίου λόγω τραυματισμού) αλλά σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Το πιο εντυπωσιακό πάντως το έσπασε το βράδυ του Σαββάτου, αφού με το γκολ του κόντρα στην Μίλαν (μπήκε αλλαγή στο 66' και παραβίασε την εστία του Ρέινα στο 84' πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ για την ομάδα του) έχει πλέον το υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης: 42%, ήτοι σχεδόν ένα γκολ ανά δύο σουτ!

Έχει όμως και μία ακόμα πρωτιά στην Ευρώπη που αφορά τα γκολ ανά λεπτά συμμετοχής, αφού μετράει ήδη 5 τέρματα σε 7 παρουσίες του στο Καμπιονάτο και συνολικά έχει να επιδείξει ένα γκολ ανά 42 αγωνιστικά λεπτά!

Μην νομίζει όμως κανείς πως τα υψηλά αυτά νούμερα αφορούν μόνο το πρωτάθλημα, αφού αν υπολογιστούν οι παρουσίες του σε Κύπελλο Ιταλίας και Champions League, έχει πετύχει 6 γκολ σε 10 ματς, όπου χρειάζεται 53 λεπτά συμμετοχής για κάθε τέρμα του.

Συνολικά, ο 18χρονος Κεν, που έγινε πρώτο θέμα στα ιταλικά ΜΜΕ και για τη ρατσιστικη επίθεση που δέχτηκε από οπαδούς της Κάλιαρι στο προηγούμενο ματς της Γιουβέντους στο πρωτάθλημα, έχει να επιδείξει 8 γκολ σε 13 ματς και όλα δείχνουν πως το μέλλον του ανήκει.

Photo Credits: AP Photo/Luca Bruno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μόιζε Κεν: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ταλέντο της Γιουβέντους
TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ