ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ιγκουαΐν: "Αν δεν σκοράρω για τέσσερα παιχνίδια, γίνεται χαμός"

Ιγκουαΐν: "Αν δεν σκοράρω για τέσσερα παιχνίδια, γίνεται χαμός"

Απ' όλα είχε το "μενού" στην πρόσφατη συνέντευξη του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, που μίλησε για τον εαυτό του, τη Γιουβέντους, τη Νάπολι, την κριτική που του ασκείται, αλλά και για τον... Πάπα Φραγκίσκο.

Συνέντευξη στην ιταλική “Corriere della Sera” παραχώρησε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, στην οποία κατέθεσε τη δική του άποψη για την πρόσφατη και “φουρτουνιασμένη” μεταγραφή του στη Γιουβέντους, για το κλίμα που βρήκε στη νέα του ομάδα, για την κριτική που ανά διαστήματα συναντά, αλλά και για ορισμένα ζητήματα εκτός ποδοσφαίρου.

Για το αν το πρώτο γκολ του με τη φανέλα της Γιουβέντους, ήταν μια απελευθέρωση, είπε: “Έχω πετύχει περισσότερα από 300 γκολ, κανένα δεν αποτέλεσε απελευθέρωση. Έκαναν σαν τρελοί. Είπαν ότι ήμουν λάθος και τόσα άλλα πράγματα. Μετά μπήκα, σκόραρα και βρήκα τη φόρμα μου”.

Για το αν τον ενόχλησε η κριτική που του ασκήθηκε για τα περίσσια κιλά του: “Όχι, αλλά αν κάποιος έχει αμφιβολίες όσον αφορά το θέμα, μπορεί να ζητήσει τις αναλύσεις της φυσικής μου κατάστασης από τον προπονητή, ο οποίος είναι πολύ χαρούμενος με τη δουλειά μου”.

Για το κλίμα που συνάντησε στη Γιουβέντους: “Υπάρχουν παίκτες που έχουν κερδίσει πολλά, αλλά έχουν ακόμα αυτήν την πείνα του να κερδίζουν. Είναι κάτι το οποίο είναι μεταδοτικό και σου προσδίδει την επιθυμία να βελτιωθείς”.

Για τον λόγο που δεν γιόρτασε το γκολ του κόντρα στη Νάπολι: “Ήρθα εδώ με έναν συγκεκριμένο τρόπο και είχα ήδη αποφασίσει, πριν το παιχνίδι, να αντιδράσω έτσι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νίκησα. Αλλά είμαι ένας άνθρωπος που δεν ξεχνά τι έκανε και τι έχει πάρει. Και στη Νάπολι μου έδωσαν πολλά και με βοήθησαν να μεγαλώσω. Ήταν ένα σημάδι ευχαριστίας προς την ομάδα, τον προπονητή, τους οπαδούς. Μετά το παιχνίδι το χάρηκα με τους συμπαίκτες μου στη Γιουβέντους, επειδή το άξιζαν επίσης, λόγω του σεβασμού και της αγάπης που έχουν δείξει προς εμένα”.

Για το αν ένας επιθετικός πρέπει να έχει σχέση... εξ αίματος με το γκολ: “Είναι σημαντικό να σκοράρεις πάντα, αλλά δεν είναι δυνατό. Πρέπει να βοηθάς την ομάδα να κερδίζει. Τα γκολ μπορούν να επιτευχθούν και από έναν αμυντικό, ενώ ο επιθετικός σώζει το σουτ ενός αντιπάλου πάνω στη γραμμή της εστίας του”.

Για την κριτική που του ασκείται γενικότερα: “Είτε μιλούν καλά, είτε άσχημα για εμένα, το σημαντικό είναι ότι μιλούν. Με 36 γκολ σε 35 παιχνίδια πέρυσι, αν δεν σκοράρεις για τέσσερα παιχνίδια, γίνεται χαμός. Αλλά όλο αυτό, εντέλει, είναι καλό για εμένα. Είναι ένας λόγος για να δίνω ακόμη περισσότερα”.

Για το αν το ποδόσφαιρο είναι τέχνη: “Φυσικά και είναι. Όταν βάζεις ένα όμορφο γκολ, με παιχνίδι των 5-6 επαφών, το οποίο ο αντίπαλος αδυνατεί να σταματήσει, αυτό είναι τέχνη”.

Για το αν είναι θρησκόληπτος: “Πιστεύω στο θεό. Το να βλέπω έναν Αργεντινό Πάπα είναι μια πηγή περηφάνιας, κάτι πρωτοφανές. Ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να τον γνωρίσω και φαίνεται άνθρωπος που μεταδίδει μεγάλη ηρεμία”.

Για το τι θα άλλαζε στον κόσμο: “Εύχομαι να μην υπήρχαν τόσες αρρώστιες”.

Για την πρόσφατη τραγωδία με πρωταγωνίστρια την Σαπεκοένσε: “Είναι τρομερό. Οι σκέψεις μας πάνε στις οικογένειες και στους διασωθέντες”.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ