ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H Γιουβέντους κοστίζει 400 ευρώ... το μήνα στους πιστούς οπαδούς της!

Juventus' Cristiano Ronaldo, right, celebrates with his teammates after scoring his side's second goal during the Serie A soccer match between AC Udinese and Juventus at the Dacia Arena Stadium, in Udine, Italy, Saturday, Oct. 6, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Cristiano Ronaldo, right, celebrates with his teammates after scoring his side's second goal during the Serie A soccer match between AC Udinese and Juventus at the Dacia Arena Stadium, in Udine, Italy, Saturday, Oct. 6, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ιταλική εφημερίδα έβαλε κάτω το κόστος του εισιτηρίου διαρκείας της Γιουβέντους καθώς και των εκτός έδρας μετακινήσεων και έβγαλε το εξής πόρισμα: δύσκολη η τωρινή εποχή για να στηρίζεις την ομάδα του Ρονάλντο...

Τα 75 ευρώ που αποφάσισε να βάλει η Μίλαν την τιμή του εισιτηρίου για τους οπαδούς της Γιουβέντους, για το ντέρμπι της 11ης Νοεμβρίου μεταξύ των δύο ομάδων στο "Σαν Σίρο", προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, και δεν αποκλείεται οι τιφόζι των πρωταθλητών Ιταλίας να λάμψουν διά της απουσίας τους, επιλέγοντας τη λυση του μποϊκοτάζ.

Αν νομίζει πάντως κανείς πως αυτή η τσουχτερή τιμή συνιστά κάποιο μεμονωμένο γεγονός, σφάλλει τρομερά, καθώς η έλευση του Κριστιάνο Ρονάλντο στην "Γιούβε" είχε ως αποτέλεσμα να... εκτοξευτευτούν οι τιμές στην Serie A και αυτό να έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην τσέπη των οπαδών της "βέκια σινιόρα".

Η ιταλική εφημερίδα "Libero" δεν έχασε μάλιστα την ευκαιρία και δημοσίευσε σχετικό θέμα για να αποτυπώσει ανάγλυφα το πόσο πολύ κοστίζει σε έναν οπαδό της Γιουβέντους να παρακολουθεί την ομάδα του ανελλιπώς από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: μία νορμάλ τιμή σε εισιτήριο διαρκείας στο "Allianz Stadium" είναι τα 595 ευρώ (100 περισσότερα σε σύγκριση με πέρυσι στην αντίστοιχη θέση) ενώ από εκεί και πέρα όσοι είχαν διάθεση να την ακολουθήσουν μακριά από το Τορίνο, αναγκάστηκαν να... ξεπαραδιαστούν!

Το εισιτήριο για τους οπαδούς της Γιουβέντους για το ματς με την Κιέβο Βερόνα ήταν στα 50 ευρώ, στην Πάρμα η τιμή του για τους φιλοξενούμενους ήταν στα 40, στην έδρα της Φροζινόνε στα 31 ενώ στην "Dacia Arena", ένας φίλος της ομάδας του Μάσιμο Αλέγκρι θα έπρεπε να διαθέσει το πόσο των 60 ευρώ!

Juventus' Cristiano Ronaldo, left, warms up with his teammates prior to the start of the Serie A soccer match between AC Udinese and Juventus at the Dacia Arena Stadium, in Udine, Italy, Saturday, Oct. 6, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Cristiano Ronaldo, left, warms up with his teammates prior to the start of the Serie A soccer match between AC Udinese and Juventus at the Dacia Arena Stadium, in Udine, Italy, Saturday, Oct. 6, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Στο επόμενο εκτός έδρας ματς, αυτό με την Έμπολι, το εισιτήριο κοστίζει 50 ευρώ για τους φιλοξενούμενους Γιουβεντίνους ενώ αν κάποιος θέλει να βρει θέση και στο τρίτο διάζωμα του "Σαν Σίρο" για το ντέρμπι με την Μίλαν, θα χρειαστεί να δώσει άλλα 75 ευρώ.

Το σύνολο των εξόδων για όλα τα παραπάνω ματς είναι στα 900 ευρώ, με την εφημερίδα να προσθέτει πως για τη μετακίνηση από το Τορίνο σε Βερόνα, Πάρμα, Έμπολι και Μιλάνο (μέσω τρένου) το κόστος ανεβαίνει στα 1300 με 1400 ευρώ.

Με δεδομένο πως στο ματς με την Μίλαν θα έχουν περάσει 84 ημέρες από την έναρξη του Καμπιονάτο, η εφημερίδα καταλήγει στο εξής: ένας οπαδός της Γιουβέντους που δεν θέλει να χάσει ματς της ομάδας του (και έχει πληρώσει για διαρκείας), ξοδεύει πάνω από 400 ευρώ το μήνα για την αγάπη του.

Μετά από όλα αυτά, μάλλον είναι δικαιολογημένη η σκέψη των οργανωμένων οπαδών της Γιουβέντους να κάνουν μποϊκοτάζ στο ντέρμπι του Νοεμβρίου με την Μίλαν. Ίσως έτσι στείλουν μήνυμα στις επόμενες ομάδες που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την έξτρα λάμψη που δίνει φέτος στους Τορινέζους ο Κριστιάνο Ρονάλντο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ