ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Γιουβέντους έγινε μηχανή των... σουτ ελέω Κριστιάνο Ρονάλντο!

Juventus forward Cristiano Ronaldo goes for the ball during the Champions League, group H soccer match between Valencia and Juventus, at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Wednesday, Sept. 19, 2018. (AP Photo/Alberto Saiz)
Juventus forward Cristiano Ronaldo goes for the ball during the Champions League, group H soccer match between Valencia and Juventus, at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Wednesday, Sept. 19, 2018. (AP Photo/Alberto Saiz) AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μόλις λίγο καιρό στην Γιουβέντους και έχει παίξει ήδη καταλυτικό ρόλο ώστε η ομάδα του Αλέγκρι να μεταμορφωθεί σε μηχανή των... σουτ όχι μόνο στην Ιταλία αλλά σε όλη την Ευρώπη!

Μπορεί η πρωτοπόρος και αήττητη Γιουβέντους να μη διαθέτει την καλύτερη επίθεση στη Serie A ούσα στη 2η θέση με 11 γκολ ενεργητικό μαζί με την Φιορεντίνα και πίσω από την (ευχάριστη έκπληξη) Σασουόλο (12 γκολ), ωστόσο άλλο είναι το στατιστικό που τη συνοδεύει και το οποίο προκαλεί σε όλους θαυμασμό.

Αυτό έχει να κάνει με τον αριθμό των τελικών προσπαθειών της σε κάθε ματς που είναι απίστευτα μεγάλος, με τους παίκτες του Αλέγκρι να επιχειρούν κατά μέσο όρο 1 σουτ ανά 4 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα στις πρώτες 5 αγωνιστικές του φετινού ιταλικού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (CIES) η Γιουβέντους είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο στη 2η θέση πίσω μόνο από την Μάντσεστερ Σίτι (έχει τελική προς την αντίπαλη εστία κάθε 4 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα) ενώ στην 3η θέση συναντάμε την Σλάβια Πράγας γενικότερα και την Λιόν αν περιορίζουμε τη σχετική αναζήτηση στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Αυτό το εντυπωσιακό νούμερο της Γιουβέντους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο κυριακάτικο παιχνίδι που έδωσε με την Φροζινόνε όπου είχε 30 σουτ, με τον "υπεύθυνο" για την εκτόξευση της "βέκια σινιόρα να είναι φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η στατιστική μαρτυράει πως σε κάθε παιχνίδι της Serie A που παίρνει μέρος έχει κατά μέσο όρο 8,4 σουτ, με το νούμερο αυτό να είναι το μεγαλύτερο από κάθε άλλο παίκτη που έχει πάρει μέρος στη Serie A από τη σεζόν 2004-05 και μετά.

Συνολικά μάλιστα, ο "CR7" έχει επιχειρήσει 42 σουτ στα πρώτα 450 λεπτά που έχει αγωνιστεί στη Serie A, την ώρα που όλη η Φροζινόνε έχει τέσσερα λιγότερα...

ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΡΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ:

Η Γιουβέντους έγινε μηχανή των... σουτ ελέω Κριστιάνο Ρονάλντο!

Photo Credits: AP Photo/Alberto Saiz

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ