ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Η αρχηγική κίνηση του Μπουφόν για την κηδεία του Αστόρι

Juventus' Gianluigi Buffon arrives for the funeral ceremony of Italian player Davide Astori in Florence, Italy, Thursday, March 8, 2018. The 31-year-old Astori was found dead in his hotel room on Sunday after a suspected cardiac arrest before his team was set to play an Italian league match at Udinese. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Juventus' Gianluigi Buffon arrives for the funeral ceremony of Italian player Davide Astori in Florence, Italy, Thursday, March 8, 2018. The 31-year-old Astori was found dead in his hotel room on Sunday after a suspected cardiac arrest before his team was set to play an Italian league match at Udinese. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν απέδειξε για ακόμα μία φορά γιατί αποτελεί τον capitano grande της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας, με την κίνησή του στα αποδυτήρια του "Γουέμπλεϊ".

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν είναι απλά ένας εκπληκτικός τερματοφύλακας που θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, αλλά και ένας εμβληματικός αρχηγός, τόσο της Γιουβέντους όσο και της εθνικής Ιταλίας.

Ως τέτοιος λειτούργησε μετά από την υπερπροσπάθεια της "γηραιάς κυρίας" στο "Γουέμπλεϊ" το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Champions League, μετά από τεράστια ανατροπή απέναντι στην Τότεναμ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της " La Nazione", ο 40χρονος πορτιέρε μπήκε στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων και μετρίασε κάπως τη χαρά των συμπαικτών τους, αφού τους θύμισε τι ακολουθούσε την επόμενη μέρα.

"Βρήκαμε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος για να μας πάει στη Φλωρεντία αύριο το πρωί, για την κηδεία του Ντάβιντε Αστόρι. Αν κάποιος από εσάς θέλει να έρθει, πρέπει να βρίσκεται το πρωί στη σάλα (σ.σ. του ξενοδοχείου). Αναχωρούμε στις 4:30", ήταν τα λόγια του. Ακολούθησε μία παύση και ο Μπουφόν συνέχισε: "Καταλαβαίνω καλά ότι θέλετε να μείνετε για να κοιμηθείτε μετά από έναν τέτοιο αγώνα".

Το πρόβλημα ήταν πώς ουσιαστικά όλη η Γιουβέντους ήταν έτοιμη το επόμενο πρωί για να πετάξει με την πτήση τσάρτερ, που αρχικά είχαν ναυλώσει οι Μπουφόν και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Παρ' όλα αυτά, υπήρχαν μόλις δώδεκα διαθέσιμες θέσεις κι έτσι την πτήση Λονδίνο - Φλωρεντία πραγματοποίησαν το πλήρωμα και οι Αλέγκρι, Μπουφόν, Τζιόρτζιο Κιελίνι, Μεχντί Μπενατιά, Μίραλεμ Πιάνιτς, Αντρέα Μπαρτσάλι, Κλάουντιο Μαρκίζιο, Ντανιέλε Ρουγκάνι και ο βοηθός του Αλέγκρι, Μάρκο Λαντούτσι.

Όταν οι εκπρόσωποι των πρωταθλητών Ιταλίας έφτασαν στη Βασιλική του Σάντα Κρότσε, ενημερώθηκαν ότι θα μπορούσαν να μπουν στην εκκλησία από μια πλαϊνή πόρτα, ωστόσο ο Μπουφόν, μιλώντας εκ μέρους και των υπολοίπων, ζήτησε να περάσουν από την κεντρική είσοδο για να δείξουν στο συγκεντρωμένο πλήθος τη στήριξή τους στη Φλωρεντία.

"Το να πηγαίνουμε στη Φλωρεντία ως Γιουβέντους δεν είναι ποτέ απλό. Αλλά με την άφιξή μας, είδαμε τους οπαδούς της Φιορεντίνα που μας χειροκρότησαν, που μας επευφημούσαν και μας έδιναν συγχαρητήρια. Ήταν πολύ ωραίο. Η παρουσία μας εκεί τους έκανε να αισθανθούν λιγότερο μονάχοι και αυτό με έκανε περήφανο. Ήταν το τελευταίο 'αντίο', όχι σε έναν καλό φίλο μου, αλλά σε έναν από τους πιο ωραίους ανθρώπους που βρήκαν στον αθλητισμό" , είχε δηλώσει τότε ο Μπουφόν στο "TuttoJuve.com".

Photo credits: AP Photo/Alessandra Tarantino

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ