ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Το πλάνο της απόκτησης Ντοναρούμα

AC Milan goalkeeper Gianluigi Donnarumma walks off the pitch during the Serie A soccer match between AC Milan and Udinese, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, April 2, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan goalkeeper Gianluigi Donnarumma walks off the pitch during the Serie A soccer match between AC Milan and Udinese, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, April 2, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο Ντοναρούμα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, η Μίλαν έχει ζητήματα με το Financial Fair Play και η Γιουβέντους ετοιμάζεται να κάνει την κίνησή της για να τον πάρει στο Τορίνο.

Ο Τζίτζιο Ντοναρούμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ της Μίλαν τα τελευταία χρόνια και το πιο ακριβό περιουσιακό της στοιχείο. Μόλις στα 20 του χρόνια θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, εδώ και μία τετραετία είναι ο βασικός γκολκίπερ των "ροσονέρι", ενώ είναι η μοναδική αχτίδα φωτός στο Μιλάνο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ομάδας.

Το συμβόλαιο του Ιταλού εκπνέει το καλοκαίρι του 2021, με τον Μίνο Ραϊόλα να έχει διαμηνύσει στους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας πως δεν πρόκειται να δεχτεί προσφορά μικρότερη από έξι εκατομμύρια το χρόνο. Από την άλλη η Μίλαν έχει σοβαρά προβλήματα με το Financial Fair Play και κρίνεται απαραίτητο να αποχωρήσουν τα μεγάλα συμβόλαια από το ρόστερ έτσι ώστε να έρθει μία οικονομική ανάσα.

Όλα αυτά κάνουν πιο δύσκολη την ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, με τη Γιουβέντους να θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να πάρει τον Ντοναρούμα στο Τορίνο. Έτσι έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζει το σχέδιο για την απόκτησή του, το οποίο περιλαμβάνει και έμψυχα ανταλλάγματα.

Σύμφωνα με την " Gazzetta dello Sport", οι "μπιανκονέρι" σκέφτονται να δώσουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό στη Μίλαν το φετινό καλοκαίρι και να ρίξουν στο τραπέζι τα ονόματα του Τούρκου Ντεμιράλ αλλά και αυτό του Ντανιέλε Ρουγκάνι.

Οι "ροσονέρι" έχουν ανάγκη από την προσθήκη ενός κεντρικού αμυντικού, ενώ σίγουρα δεν θα ήθελαν να χάσουν ως ελεύθερο τον Ντοναρούμα χωρίς να πάρουν τίποτα, αφού ουσιαστικά από τον επόμενο Ιανουάριο θα μπορεί να διαπραγματευτεί με όποιο σύλλογο επιθυμεί σε περίπτωση που δεν ανανεώσει.

Όλα αυτά δημιουργούν πίεση στη Μίλαν και μένει να δούμε πως θα χειριστούν το θέμα οι διοικούντες, που καλούνται να προστατέψουν το στάτους της ομάδας κρατώντας τον Ιταλό στο Μιλάνο.

Photo Credits: AP/ Luca Bruno

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ