ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών στην Serie A ανήκει στον Μπουφόν

Juventus' goalkeeper Gianluigi Buffon celebrates at the end of a Serie A soccer match between Juventus and Bologna, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Saturday, Oct.19, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' goalkeeper Gianluigi Buffon celebrates at the end of a Serie A soccer match between Juventus and Bologna, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Saturday, Oct.19, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έγραψε ιστορία με τη συμμετοχή του στο Γιουβέντους - Τορίνο καθώς έφτασε τα 648 ματς στην καριέρα του στην Serie A και έγινε ρέκορντμαν συμμετοχών αφήνοντας 2o τον Πάολο Μαλντίνι.

Το ντέρμπι της Γιουβέντους με την Τορίνο, Νο 200 στην ιστορία των δύο ομάδων, δεν θα το ξεχάσει ποτέ ο Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ο Μαουρίτσιο Σάρι έδωσε στον 42χρονο γκολκίπερ φανέλα βασικού και πλέον είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν συμμετοχών στην Serie A, έχοντας αγωνιστεί σε 648 ματς, αφήνοντας οριστικά πίσω τον Πάολο Μαλντίνι που φόρεσε 647 φορές τη φανέλα της Μίλαν στο πρωτάθλημα.

Σημειώνεται πως ο Μπουφόν έκανε το ντεμπούτο του στην Serie A στις 19 Νοεμβρίου 1995, σε αγώνα της Πάρμα κόντρα στην Μίλαν όταν υπερασπίστηκε την εστία των παρμέντσι όντας σε ηλικία 17 ετών, 9 μηνών και 22 ημερών, ενώ αναμένεται να αυξήσει και άλλο τη διαφορά του από τον Μαλντίνι καθώς ανανέωσε πρόσφατα για έναν χρόνο ακόμα το συμβόλαιό του με τους μπιανκονέρι.

"648 παρουσίες στην Serie A. Τζανλουίτζι Μπουφόν, για μία ακόμα φορά Θρύλος", έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η Γιουβέντους για το σπουδαίο επίτευγμα του Ιταλού πορτιέρε, ο οποίος στο τοπικό ντέρμπι με την Τορίνο αγωνίζεται με εμφάνιση που γράφει "648UFFON" στο αριστερό μανίκι, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες των μπιανκονέρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ