ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Πίρλο ο "εκλεκτός" για τη θέση του προπονητή

Juventus midfielder Andrea Pirlo  celebrates after scoring during the Europa League quarterfinal soccer match between Juventus and Olympic Lyon at the Juventus stadium, in Turin, Italy, Thursday, April 10, 2014. (AP Photo/ Massimo Pinca)
Juventus midfielder Andrea Pirlo celebrates after scoring during the Europa League quarterfinal soccer match between Juventus and Olympic Lyon at the Juventus stadium, in Turin, Italy, Thursday, April 10, 2014. (AP Photo/ Massimo Pinca) AP

Ο Αντρέα Πίρλο είναι έτοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας της Γιουβέντους, λίγες μόνο ημέρας μετά την πρόσληψή του στην U23 του συλλόγου.

Στις 30 Ιουλίου η Γιουβέντους ανακοίνωσε την πρόσληψη του Αντρέα Πίρλο στο τμήμα U23. Λίγες μόνο ημέρες μετά, ο ισχυρός άνδρας του κλαμπ, Αντρέα Ανιέλι, είναι έτοιμος να του δώσει προαγωγή και να τον κάνει προπονητή της πρώτης ομάδας.

Σύμφωνα με κορυφαία ΜΜΕ της Ιταλίας, ο Ανιέλι αποφάσισε να δώσει το χρίσμα στον Πίρλο μετά την απόλυση του Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο Πίρλο, που μετά τη Γιουβέντους έπαιξε στην Αμερική για δύο χρόνια, έως το 2017, και εν συνεχεία αποσύρθηκε από τη δράση, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα με στόχο φυσικά μετά από λίγα χρόνια να γίνει πρώτος προπονητής. Και πού να περίμενε ότι θα τα έφερνε έτσι η κατάσταση, ώστε τόσο γρήγορα να αναλάβει την πρώτη ομάδα της "βέκια σινιόρα".

Ως παίκτης της κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ιταλίας και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ